Helsingfors Resa Stockholm

Stockholm Helsingfors med stil

14 juni 2018

Viking Line bjöd oss på en resa från Stockholm till Helsingfors och det var inte vilken resa som helst. Vår hytt hade en liten balkong! Har aldrig varit med om maken.

Det kändes extremt lyxigt. Det tyckte Majlis också och skulle absolut ut på den. På en rationell nivå fattade jag att hon inte skulle kunna klämma sig igenom räcket och falla ner i havet. Jag skulle givetvis hoppa efter henne IFALL av detta osannolika scenario, men vi befann oss onekligen lite för högt uppe för att det skulle kännas helt avslappnat. Fast mer oavslappnat skulle det såklart vara att ungen föll i.

När jag får sova i ett fint hotellrum/hytt vill jag bara mysa i det. Så även här. Vi bjöd upp kompisarna Maja och Evis på rummet och satt och pratade tills det var dags för middag klockan åtta. När solen gick ner sprang jag ut på balkongen för att fota solnedgången. Vet att det anses ofint att fota solnedgångar, men SO SUE ME!

 

Maja och Evis steg av i Mariehamn och Vidde stod ute på ballen och ropade ”HALLÅÅÅÅ ÅLAND!”. Blev lite sugen på att stiga av, jag med. Tänkte också på att sommarnatten i skärgården måste vara det vackraste en människa kan uppleva.

Jag somnade bums trots att jag lovat Magnus att sätta mig på balkongen med honom och dricka ett glas rödvin. En sån fru är jag. Prioriterar nästan alltid sömn. Maggan lade barnen i bäddsoffan i hytten och ta mig tusan, de små monstren sov hela natten. Fick en flashback av att de faktiskt brukar göra det på Viking Line. Det är kanske något med båtens brummande eller att det blir helt mörkt i hytten. Magiskt var det i alla fall.

Sen åt vi frukost och innan vi visste ordet av tog vi iland i Helsingfors. Att komma till Helsingfors känns alltid som om LA bara var en dröm och jag alltid bott här. Jag är bekant med varje kullersten, kvarter och mås. Undrar när den känslan kommer att gå om.


Nu ska jag slänga i mig lite mat och sedan göra mig klar för kvällens middag på Yes Yes Yes.

Middag på Helsingfors bästa restaurang Yes Yes Yes
Wowanders och problemet med för många val

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jennifer 14 juni 2018 at 10:04

  Åh. Så vackert beskrivet alltihop. Från sommarnatten till känslan av att komma till Helsingfors.

  MEN, vad menas med detta ”Vet att det anses ofint att fota solnedgångar” – fattar ingenting?!

  • Reply Peppe Öhman 15 juni 2018 at 02:55

   Tack! haha och jag fattar heller ingenting när folk insinuerar att solnedgångar är banala. Vi struntar i det, tycker jag.

 • Reply Karin 15 juni 2018 at 01:44

  Såg dina bilder på insta och tänkte samma sak om balkongen.. Panik! (Har själv en två-åring och är ständigt livrädd, men försöker tala mig själv till rätta)
  Knivlisa skrev engång om ”huvudtricket”, det brukar kunna lugna mig lite iaf. Det vill säga, kontrollera om barnets huvud går mellan spjälorna.. Om ja: panik! Annars: ganska lugn;-)

  • Reply Peppe Öhman 15 juni 2018 at 02:56

   HUVUDTRICKET! Genialt. För övrigt fattar jag ej hur småbarn kan vara så SNABBA.

 • Reply läsaren 16 juni 2018 at 08:21

  Är du född o uppvuxen i Hfors?

  Vackra bilder.

  • Reply Peppe Öhman 17 juni 2018 at 00:48

   Ja och tack!

 • Reply Stockholm- Helsingfors -Ekenäs - Livet & LA 20 juni 2018 at 03:09

  […] tog Viking Line över till Stockholm och hade en hytt med balkong. Otroligt lyxigt och trevligt. Våra barn sover överlägset bäst på en färja mellan Sverige och […]

 • Leave a Reply