Helsingfors Okategoriserade Restauranger

Middag på Helsingfors bästa restaurang Yes Yes Yes

15 juni 2018

För några veckor sedan var Magnus i Finland för att gå på en begravning och när han kom hem till LA sa han att han passat på att äta på en av världens bästa restauranger Yes Yes Yes. Han sa också att det är där vi måste ordna vår årliga Helsingforsmiddag.

Varje år brukar vi samla ihop våra vänner för att skåla in sommaren. Folk brukar komma och gå under kvällen och jag är både otroligt glad över att träffa alla och lite ledsen för att vi ses så sällan.

Om ni tycker att bildkvalitén på bloggen gått upp med 200 procent beror det på att min kompis Minna fotade igår. Hon är så duktig och generös.

Joey till vänster på bilden har jag känt sedan vi gick i gymnasiet. Jag har egentligen ganska få barndomsvänner, men en vänskap som har tjugo år på nacken måste väl ändå räknas som ganska långvarig.

All mat på Yes Yes Yes är för övrigt vegetarisk och så jäkla gott! Och så serverar de ett eget vin som OCKSÅ var magiskt. Måste erkänna att Magnus hade rätt. Alla ni som planerar att besöka Helsingfors i sommar måste äta här. Lova mig det.


Jag skyndade tillbaka till hotellet när barnvakten var tvungen att dra, men Magnus fortsatte ut i Helsingforsnatten. Enligt Instastories blev det karaoke. Själv fick jag finbesök på hotellrummet av min vän Anna. Lite olika efterfest, om vi säger så.

Det bästa och sämsta med Helsingfors
Stockholm Helsingfors med stil

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tormenta 15 juni 2018 at 11:03

  Tack för inspis. Jag ska besöka Helsingfors om några veckor och funderade precis på om det fanns nån bra ny restaurang att besöka.

  • Reply Peppe Öhman 16 juni 2018 at 23:37

   Ja där MÅSTE ni äta! Och på The Cock.

 • Reply Helena_ess 15 juni 2018 at 15:10

  Ahh. Härliga fiilisbilder. Gult verkar vara årets modefärg i Hesa. Nu ska jag kolla karaokeinstan innan den försvinner.

  • Reply Peppe Öhman 16 juni 2018 at 23:37

   Saknade er! Men måste säga att ni valt en YPPERLIG ny hemstad. <3

 • Reply Frusnygg 17 juni 2018 at 21:51

  Otroligt fina bilder!

  • Reply Peppe Öhman 20 juni 2018 at 02:28

   Alla kudos ska gå till Minna!

 • Reply Linda 18 juni 2018 at 00:17

  Ni verkar ha haft en rolig kväll! Men smaken är som baken tydligen, för jag var då inte alls imponerad av Yes yes yes då vi var där för en tid sen. Stället i sig är ju riktigt snyggt och mycket instavänligt, men själva maten var nog sisådär. Det lät ju sjukt gott på listan, men sen var den ändå småtrist när den serverades (och många av rätterna verkar vara prick samma som på Sandro dessutom, vilket också var lite tråkigt). Personalen hade noll koll på vilket bord som beställt vad, men det var helt okej i slutändan då de tydligen också missat ett och annat till vår fördel i notan. Drinkarna var dock toppen, kunde gå dit igen för dem!

  • Reply Peppe Öhman 20 juni 2018 at 02:29

   Är det sant! Jag har visserligen aldrig ätit på Sandro, men tycker att det var fantastiskt gott och dessutom vegetariskt, som inte alls är en självklarhet (eller oftast är alternativet EN rätt). Nu beställde vi ju in allt så det var kanske inte så svårt för personalen att servera rätt rätt.

   • Reply Linda 20 juni 2018 at 02:39

    Jo, stort plus för det vegetariska konceptet – men det räcker inte med goda intentioner, tycker jag, det måste vara gott också helt på riktigt liksom. Vi får hoppas det bara var labor pains i början och att de får styr på det hela allteftersom! Ska ge det en till chans snart tror jag.

    • Reply Peppe Öhman 20 juni 2018 at 03:10

     Du får lov att ge det en ny chans! Jag tycker att jag är ganska kritisk och älskade de flesta rätter som serverades. (vill höra vad du tycker sen!). Och deras eget rödvin var on point!

  Leave a Reply