Brunch Helsingfors Resa Restauranger

Stockholm- Helsingfors -Ekenäs

20 juni 2018

Jag har befunnit mig i en intensiv radioskugga och därför haft en hel dag av bloggpaus. Försökt svara på alla kommentarer, vill inte att ni tar det personligt om jag glömt bort någon. Ska vi köra en detta har hänt? JA!

Vi tog Viking Line över till Stockholm och hade en hytt med balkong. Otroligt lyxigt och trevligt. Våra barn sover överlägset bäst på en färja mellan Sverige och Finland.

Vi anlände till ett Helsingfors där full sommar rådde och checkade in på St George som såg ut som ett hotell i en Wes Andersson-film.

Rummen var stora och fina och såg så här välstädade ut i ett kort kort ögonblick, sedan bredde vi ut oss över varje liten millimeter.

På hotellet fanns också en stor vinterträdgård där man kunde sätta sig för att jobba, ha en after work eller bara chilla. Tycker att det finns för få hotellobbyn med rum för häng i Helsingfors. Eller nu finns det ju ett! Se det som ett tips.

Sen blev det ju middag och mys med goda vänner på yes Yes Yes. Hade en splitterny klänning från H&M och ett GOTT HUMÖR i bagaget.

Följande morgon åt jag frukost med Karin på hotellet. Saknar henne i mitt vardagliga liv, men lobbar för att hon och Linn med familjer ska fira påsk i LA 2019.

Följande dag hängde vi med en syster och senare med Ida-Lina och Theo Gamla kyrkans park. Majlis och Theo promenerade iväg sida vid sida och pratade nån slags bebiska som ingen av oss förstod. Mycket gulligt.

På lördagen åt jag frukost med Basse (tänk att det fanns en tid när vi lunchade flera gånger i veckan) och smet sedan över gatan till G18 och Parad där jag skulle medverka i frågesport/lekprogrammet ”Vem Vad när”. En gång i tiden medverkade jag i morgon-tv varje månad och blev sminkad på exakt den här platsen. Det var tider det.

Till saken hör att Sonja är programledare för ”Vem vad när” så jag fick en chans att prata lite mer henne också. Mer efter inspelningen då vi tog ett glas på uteserveringen till St George. Saknar henne också.

Skådespelaren Maria Sid (uppe till höger) var en av lagledarna i frågesporten. Bra person, hon också. När allt var klart plockade Magnus upp mig. Han hade bilen full av barn och min mamma och grejer. Vi åkte ut till min mammas sommarställe utanför Ekenäs.

Jag doppade mig i havet, badade bastu, läste Rick Boy och kom inte ut på nätet. Barnen strövade omkring på området och bekantade sig med den finländska naturen.

Vi bäddade syskonbädd (bokstavligen) åt dem på golvet och det var otroligt gulligt. Sen rullade Majlis in under sängen på morgonnatten och gulligheten utbyttes i gallskrik.

Ojojoj så mycket bilder och information. Jag känner mig som en moster påå 1980-talet som tvingar sina släktingar att kolla på en två timmar lång diabild-rulle från semestern på Mallorca. Tar en paus och fortsätter senare.

Resa mellan Helsingfors och Stockholm
Det ständigt dåliga samvetet

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Ulrika 20 juni 2018 at 06:31

  jag sover också bäst på färja! (lite varstans men det är ju mest mellan åland och Finland eller Sverige jag förflyttar mig). det är mitt ”happy place” när jag mediterar att jag ligger i en sådan där smal metallbädd på färja och motorerna brummar nånstans dovt i bakgrunden, älskart!

  • Reply Peppe Öhman 22 juni 2018 at 00:01

   haha! UNDERBART! FÖreställer mig nu att Majlis gör samma sak. Mediterar och föreställer sig att hon ligger i sängen på färja.

 • Reply Jennifer 20 juni 2018 at 23:46

  Mysig uppdatering ju! Allt på Majlis är klockrent, haha. Stövlarna och det där nypet! Har också som barn rullat in under sängen…. 🙂

  • Reply Peppe Öhman 22 juni 2018 at 00:01

   haha! Visste att du och Majlis var lika!

 • Reply Erika 21 juni 2018 at 08:32

  Nu är inte jag världsbäst på att kommentera (men läser typ 99 % av alla inlägg) men måste säga att det är SÅ fint tycker jag att säga att du inte glömt någon och vill svara alla. Vet att du sagt så tidigare också. Tycker annars ”stora bloggar” generellt är dåliga på att svara och ber definitivt aldrig om ursäkt för det. Fint av dig helt enkelt! Ska bli bättre på att kommentera (och börja blogga själv igen…)

  • Reply Peppe Öhman 22 juni 2018 at 00:02

   Tack för att du säger så. Uppskattar och respekterar läsarna här väldigt mycket. tycker att jag ofta lär mig och får nya insikter just genom kommentarerna.

 • Reply Resa mellan Helsingfors och Stockholm - Livet & LA 22 juni 2018 at 08:18

  […] ni kanske nu. Men på den här bloggen är alla dagar jämlikar och därför fortsätter jag med inlägget om besöket i Finland. Det sista jag gjorde innan jag lämnade Finland var att svänga förbi mitt förlag Schildts och […]

 • Leave a Reply