Samarbete Stockholm

Elcykeln är den nya stadsbilen

8 juli 2018

I slutet av juni fick jag låna en elcykel av det finländska företaget Wheelström. I Santa Monica brukar jag susa runt på el-sparkbräden när jag har bråttom och elcykeln kändes som en mer avancerad version av dem. En som tar en lite längre bort, lite snabbare. Extrakul är att Wheelström är ett familjeföretag grundat av systrarna Rina och Sara Raikamo. Systrarna ville satsa på något som skulle göra folks vardagsliv enklare och samtidigt vara miljömässigt hållbart. Elcykeln föll in i båda dessa kategorier.

Varför elcykla när man kan cykla säger någon kanske nu. Jo, för att ibland vill man komma fram utan att vara genomsvettig. Eller cykla långt utan att bli trött i benen. Elcykeln är ett superbt alternativ till bil och kollektivtrafik i staden. Ni kan förresten se motorn på framhjulet på bilden ovan. Batteriet ligger under pakethållaren.

Hittills har jag cyklat med vår lånecykel en handfull gånger, sedan ville Magnus ”testa den”. Han blev genast stormkär och rullar nu till Nyhetsmorgon på den varje morgon. Perfekt för en person som blir genomsvettig av att promenera/trampa till jobbet. Eller om man transporterar sina barn på cykel till förskolan. Trampar gör man visserligen också på encykeln, men kan välja hur mycket hjälp man vill ha av motorn på en skala mellan 1-5. Batteriet håller upp till 50 km och sen är det bara att ladda det igen. Och ja, vanligtvis använder jag alltid hjälm.

Ja och detta är inget betalt samarbete, men har fått låna cykeln över sommaren.

Vad jag irriterar mig på i Stockholm
Jag är en tråkig person (men sommarnatten är fin!)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anna 9 juli 2018 at 05:02

  Nu orkar hon inte längre ens cykla (ny klänning köpt på Filippa K kan ju bli svettig, usch!) när hon har råd med elcykeln

  #whiteprivilege

  • Reply Peppe Öhman 9 juli 2018 at 05:36

   Hahaha! Där satt den.

 • Reply Badplatser i Stockholm - Livet & LA 27 juli 2018 at 01:21

  […] går tog jag mig ut till Brunnsviksbadet, tanken var att jag skulle ta en härlig cykeltur på Wheelstrom, men Magnus hade tagit cykelnycklarna. Var lika svettig som sur. Sen mötte jag upp min vän Lisa […]

 • Leave a Reply