Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Personligt Resa Stockholm

Vad jag irriterar mig på i Stockholm

8 juli 2018

Nu är det faktiskt ingen tävling, men det finns så många bra saker med Stockholm och Sverige. Som allt program för barn, all god mat och möjligheten att gratis åka buss med barnvagn och sen stiga av och bada i havet. Det var precis det vi gjorde i dag. Träffade kompisar på Stora Essingen och hoppade från bryggan. sen soltorkade och åkte hem först när alla var torra.

Det som jag tycker är mindre mysigt med Stockholm är den sura gubben som fräste åt pappan med en baby på bussen att föräldrar ska hålla sina barn tysta. SOM OM DET VAR MÖJLIGT! ”Såja lilla Eskil, nu vill jag att du är tyst”. Funkar bättre om gubben hette Eskil. Van som är jag är vid alla otroligt artiga amerikaner tycker jag nuförtiden också att det är extremt ohövligt att inte bara tala i telefon vid i kassan, utan också totalt ignorera personen som tar betalt. Så vanligt att personen framför mig inte ens säger hej. Blir också galen på alla vuxna människor som istället för att säga ett enkelt ”ursäkta” bara snörper på munnen och tränger sig fram.

Kan inte ni som jobbar med service berätta om era värsta kundupplevelser?

 

Ni får följa vem ni vill!
Elcykeln är den nya stadsbilen

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply MC 9 juli 2018 at 06:39

  Jobbade på hotellstäd när jag pluggade, en förmiddag när jag städade toaletterna i lobbyn så hände en helt sjuk sak. Var inne på herrtoan och städade, var klar med båsen och höll på med urinoaren. Då kom en man och kissade i urinoaren samtidigt som jag höll på… var knappa 20 och vågade inte säga nått och tyckte mest det var förnedrande. Tyvärr var man ju van vid mycket från krogbranschen på den tiden. NU hade man ju blivit totalt skogstokig och släpat ut honom i lobbyn.

  • Reply Peppe Öhman 9 juli 2018 at 07:25

   USCH! Ibland tänker jag också tillbaka på vidriga saker som vuxna gjort. Minns när jag var 13-14 och en man på Skara Sommarland tafsade på mig och följde efter mig och jag skämdes så mycket att jag inte vågade berätta det för min pappa och styvmamma.

   • Reply Annika 9 juli 2018 at 10:53

    No offence till MC , men det är ju inte alls samma sak! Det du var med om är ju brottsligt & traumatiserande,
    städa-urinoarer är ju – trots allt – bara osmakligt!

    • Reply MC 10 juli 2018 at 01:17

     None taken. Håller med, är ju helt skilda ting, Peppes är helt fruktansvärt! Går inte att jämföra upplevelser, vilket inte finns någon anledning att göra heller.
     Att ställa sig och kissa på en armlängds avstånd i rännan där städaren har händerna är svinäckligt, borde dock klassas som förargelseväckande beteende .

     • Peppe Öhman 10 juli 2018 at 05:36

      Förlåt! Det var inte alls meningen att bräcka någon i hemskheter, kom bara att tänka på svinaktiga män och så dök minnet från sommarlandet upp i mitt huvud. Kunde ha sparat den till ett annat tillfälle.

     • MC 10 juli 2018 at 05:40

      Menade inte att du jämförde Peppe! Du delade ju bara med dig av din (fruktansvärda) upplevelse. Menade bara i stort att man inte behöver jämföra skit med varandra. ❤️

     • Peppe Öhman 10 juli 2018 at 07:58

      Jag vet <3 <3 <3

 • Reply Astrid 9 juli 2018 at 09:48

  Ha jobbat me mailsupport här nu o ett år o bland annat va de en typ som skrev att hen hatar mig med versaler och otaliga utropstecken när sidan låg nere en stund eller vad det nu var. De va en spännande incident ändå.

  • Reply Peppe Öhman 9 juli 2018 at 09:50

   Haha, alltså tragikomiskt. Sånt skulle man ju själv aldrig drömma om att göra.

 • Reply Karins 9 juli 2018 at 10:19

  Hade en arg man som ringde in en gång när jag i ungdomen jobbade med att hantera personer som inte betalat sina kreditkortsskulder i tid.

  Mannen påstod sig vara präst och några dagar senare hade jag fått ett brev ifrån prästen.

  Prästen var arg och ”visste” att domedagen var hos oss snart, och när det hände så skulle jag minsann ångra mig. Jag och mina kvinnliga kollegor skulle ligga i dikeskanten med benen särade och be honom ta oss. Men då skulle han minsann gå förbi oss utan att ens titta på oss, annars hade han minsann offrat sig 🙂

  • Reply Peppe Öhman 10 juli 2018 at 05:37

   Hahaha! Så sjukt och ganska obehagligt.

 • Reply MaijenH 9 juli 2018 at 10:58

  Jobbade på en viss bokhandel i stan under min studietid, kan berätta att vissa finlandssvenska författare tror väldigt mycket om sig själv… En viss herreman brukade kasta försäljarna med sitt kreditkort. En annan försökte använda sin egen bok för att bevisa sin identitet när han betalade…

  • Reply Peppe Öhman 10 juli 2018 at 05:37

   Är inte stum av överraskning, men väldigt nyfiken på vilka dessa var 🙂

   • Reply MaijenH 12 juli 2018 at 12:49

    Den ena herren har gått bort, så honom ska vi inte tala illa om. Han tyckte att Akademens försäljare gjorde inte tillräckligt för att sälja hans böcker. Den andra är väldigt mycket ännu i liv, och har i tiderna varit med och startat en ganska så stor tidning… Och eftersom jag alltid varit dålig på kundbetjäning så lekte jag att jag inte visste vem Paul Olin var och satt honom och stava sitt namn till mig 😂

    • Reply Peppe Öhman 12 juli 2018 at 12:50

     Hahaha! tack för detta! Fnissade högt.

 • Reply Anna 9 juli 2018 at 14:12

  I feel you!! Bodde i USA i två år och blir så irriterad på finländare som knuffas och trängs och inte klarar av att säga hej, tack, ursäkta och varsågod. Hur svårt kan det va liksom

  Och till din fråga. Ett och annat har hänt under min kassatantskarriär men det är en grej som jag aldrig nånsin kommer att glömma (hände för 7-8 år sedan). Jag kämpade då med hudproblem och en äldre manlig kund sa åt mig att ”sun kannattais syödä vähemmän suklaata”. Jag blev så paff och förödmjukad och det hela var så hemskt att jag bara ville försvinna nånstans.

  Kunder som pratar i telefon hela vägen genom kassan är alltför vanligt förekommande, tyvärr. Förstår mig verkligen inte på detta beteende.

  • Reply SMH 10 juli 2018 at 03:31

   Gud, sa hemskt. Man blir sa paff nar nagon sager sadant dar, liksom. Var far de dar gubbarna iden att saga sadana dar grejer?

  • Reply Peppe Öhman 10 juli 2018 at 05:38

   Alltså fy fan för att folk inte har någon som helst hyfs!

 • Reply SMH 10 juli 2018 at 03:34

  Inte alls varsta kundupplevelsen, men nar jag ar ”hemma” i Sverige/Finland blir jag oproportionerligt provocerad av att folk bara inte kan saga ”ursakta” nar de vill ga forbi eller liknande. (Kanske mest ett problem for mig, inser jag nu. :))

  • Reply Peppe Öhman 10 juli 2018 at 05:38

   Samma här. Blir så sjukt provocerad. Eller som grannen som för tio minuter sedan bara stirrade på mig när jag sa hej i trappan.

 • Reply Tormenta 10 juli 2018 at 07:51

  Och jag som tycker att svenskar är så artiga jämfört med finnar. Expediter och grannar som hälsar och folk som hjälper med barnvagnen.

  • Reply Peppe Öhman 10 juli 2018 at 07:58

   Det tyckte jag också medan jag bodde i Finland och bara hälsade på i Sverige. Med LA som referens är det som att få en tyst utskällning varje gång jag kommer till Stockholm. Rapport från Finland nästa vecka!

  Leave a Reply