Länkar Okategoriserade

Några riktigt bra texter att läsa

25 augusti 2018

Jag blev så glad när ni skrev att ni gillar de här inläggen till bra texter jag läst. Jag prenumererar ju själv på ett antal nyhetsbrev och älskar att någon kurerar textmassorna på internet för mig.  Här kommer veckans texter jag läst och gillat:

Om Elon Musk var en kvinna, hur skulle det då skrivas om hen?

”On Thursday night, The New York Times published an interview with Elon Musk that offers a view into the billionaire entrepreneur’s life in the last year. Musk choked up “multiple times,” the Times reported in the story, and “alternated between laughter and tears.” He explained that he was overworked at Tesla, his electric-car company—which has spent the past several months scrambling to meet ambitious production goals—and that the situation has taken a toll on his physical health, family time, and social life.”

Kvinnliga journalister porträtteras som inkompetenta i tv och film. Så intressant text i The Cut om hur kvinnliga journalister i bland annat Sharp Objects, House of Cards och Gilmore Girls ligger med folk de intervjuar och knappt för till stånd nån text alls.

Allt material på Dagens Nyheter är gratis och öppet fram till det svenska riksdagsvalet. Utnyttja det!

Det här tyckte jag var intressant om flygets klimatpåverkan:Av de totala utsläppen i världen står transportsektorn för 14 procent enligt IPCCs beräkningar från 2010. Av dessa utsläpp står flyget för 10,6 % (varav internationella flighter står för 6,5 %) vilket innebär att flyget står för 1,4 procent av världens totala utsläpp. Det ska jämföras med transporter på väg, som står för 72,1 % av alla transporttutsläpp, eller 10 % av världens utsläpp.” Det här kanske låter som nån form av goda nyheter för folk som flyger, men läs vidare i texten.

Naomi Klein skriver långt om hur kapitalismen och klimatförändringen går hand i hand.

 

via GIPHY

Barnkläder, TED Talk, blodprov och andra tips
Tre tv-serier och tre poddar

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply M 25 augusti 2018 at 21:54

  Intressanta urval, tack för nya tankar!

  • Reply Peppe Öhman 27 augusti 2018 at 10:04

   Tack själv!

 • Reply puva 28 augusti 2018 at 01:58

  Mycket intressant med hur kvinnliga journalister porträtteras i fiktionen. Kollar just på The Fourth Estate del 3 (Maggie Haberman!) och tänker att tur att den här dokumentärserien finns och att den fått så mkt uppmärksamhet, men att det inte kompenserar för alla gånger kvinnliga journalister ses som totalt blåsta och inkompetenta i film/tv-serier. Tänker också på ggr jag själv undervärderats i jobbet pga mitt kön och anar ett otäckt mönster.

  Måste man bli manusförfattare nu också för att råda bot på detta?!

 • Leave a Reply