Los Angeles Restauranger

Pop some tags

7 september 2018

Igår skjutsade jag Magnus till Burbank och åkte sedan vidare till Ventura blvd där Cissan och Frida väntade på den lilla franska restaurangen Petit Trois. Det här är en stadsdel jag tyvärr bara besöker när jag hälsar på kompisar, men som är ett väldigt typiskt exempel på Los Angeles med små affärer, stora skyltar med reklam för filmer, tv-serier och advokater och massor av mysiga restauranger. Det skulle vara underbart att bo här, men Magnus skulle nog inte trivas i värmen. Det är alltid minst 10 grader varmare i The Valley jämfört med Santa Monica med havet som blåser in friska vindar.

Efteråt åkte Cecilia och jag och Majsan i karavan till Valley Value Center, som är en enorm loppis. Cissan har talat om denna magiska plats hur länge som helst och nu var det dags. Vilket ställe! Fullt med folk, fullt med grejer och allt var praktiskt taget gratis. Att köpa nytt kändes som rent vasinne när allt man vill ha redan existerade för en tiondel av priset.

Jag började försiktigt, men gick sedan all in. Lät Majlis välja ut exakt vilka leksaker hon ville, lade på en käpphäst, en keramikvas/kruka, en smörgåsgrill, en stor vit matta, en kudde med Kalifornien broderad på sig, en flytväst, ett par Vans för barn, en griskostym för Halloween och ja listan bara fortsätter. Tänkte mycket på min kompis Karin som skrivit en hel bok om loppis och hur mycket hon skulle gilla detta ställe.


Fick dessutom tala spanska med en dam i kön till kassan. Insåg att det är dags för mig att putsa upp språket. Talade långsammare än Majlis. Men kul ändå!

Helgen som pågår
Sjöelefanter i San Simeon

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ellen 8 september 2018 at 14:00

    Åh, drömmen att få gå på en sådan loppis. Känns som länge sedan jag hittade en loppis där man verkligen kan fynda. Eller, nej, jag köpte två par gympaskor – det ena paret oanvänt – och ett par skridskor (allt i barnstorlek) för sammanlagt 60 kr på en grannloppis för ett par veckor sedan. Det kan man kalla fynd! Men jag skulle vilja hitta sådana där roliga saker till hemmet som man inte visste att man ville ha. Det är bästa loppisfynden!

    • Reply Peppe Öhman 8 september 2018 at 14:55

      Det var verkligen en dröm till loppis. Fast bra fynd verkar du också ha gjort!

    Leave a Reply