Böcker Samarbete

Nextory: Gratis ljudböcker i en månad

11 september 2018

Det här är ett kommersiellt samarbete med Nextory

Ljud och e-bokstjänsten Nextory kommer till Finland och jag har fått äran att erbjuda er en månad av gratis läsande/lyssnande med koden Peppe. För er som bor i Sverige är det samma kod PeppeSE, fast med den här länken. Registrera dig med e-post och lösenord på webbplatsen och ladda sen ner appen på Itunes eller Google Play. No strings attached, testa en månad och avgör sedan om du vill fortsätta (det vill du antagligen)!

Själv brukar jag varva poddar med ljudböcker när jag ska sova, tar promenader, lagar mat, hänger tvätt och kör bil. Det svåraste är att välja bok och här tänkte jag slänga in några tips (för ännu fler lästips hänvisar jag er till Mellan raderna-podden).

Karolina Ramquist ”Den vita staden, en fristående fortsättning på ”Flickvännen” som handlar om en ung kvinna som lever inne i ett stort lyxigt hus och är flickvän till en brottslig. Carolina Setterwalls otroligt välskrivna och fängslande ”Låt oss hoppas på det bästa om att finna sin man död i sängen och vad som hände före och efter det. Den måste ni faktiskt läsa/lyssna på. Nina LykkesNej och åter nejom medelålderskris och att förändras och bli ett offer.

Själv ska jag lyssnaFausta MarianovicSista kulan sparar jag åt grannen” och utspelar sig i Bosnien. Hörde en intervju med henne på Sveriges radio (kan ha varit Dystopia som jag tipsat om förut) och fick genast lust att läsa boken. Geir Gulliksens ”Se på oss nu”, Gulliksen är förläggare och bästis till Knausgård och skriver krasst om relationer och medelåldern: ”Passionen kan slå till när man minst anar det. 50-årige Hans har varit gift med Ingunn sedan han var trettiosex år. När romanen tar sin början ser Hans sig själv och Ingunn på en videoinspelning från ett bröllop och det får honom att fundera på exakt hur lyckligt gift han är.”

Malin Edholms ”Sexklubben i Mount Pleasant, vem vill INTE lyssna på lite feministisk erotik? Elise Karlsson ”Gränsen som handlar om Emma som ska bli bäst på att vara partner, bäst på att slappna av, bäst på att vara engagerad. Hon arbetar nu, liksom så många i vår tid, med sin kropp. Andningen har blivit allt för henne. Men vad betyder det? ”Vi fyller havet med döda. Vi fyller havet med avfall. Vi förlorar känslan för vad som är vad.Maria Mausbach ”Bara ha roligt, en modern kärleksroman om två dejtingkompetenta personer som ändå inte får ihop det. Ja och en ny Elena Ferrante ”Skuggan av en dotter”! Och finlandssvenska Sabine Forsbloms ”Betinkan. Och en ny Marian Keyes! Och hela Lena Ackebo-trilogin som alla som lyssnat på Mellan raderna vet att jag älskar mycket. För att inte tala om alla barnböcker! En utmärkt inkörsport till berättelsernas värld.

Jag vet inte hur det är för er, men för mig vattnas det i läskanalerna när jag ser allt bra som finns att lyssna på. När jag skulle plocka fram exempel på böcker jag är sugen på ville listan aldrig ta slut. Bläddrade runt i minst en timme. Ett bibliotek i fickan.

På Nextory finns det böcker på svenska, finska och engelska. Registrera dig i Finland här med koden Peppe. Samma kod Peppe, men den här länken gäller i Sverige.

 

Peppe på bokmässan i Göteborg 2018
Så föds kreativitet

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Heidi 11 september 2018 at 21:11

  Fungerar det att läsa Nextory på kindle😊📚?

  • Reply Peppe Öhman 11 september 2018 at 21:30

   hej! jag har försökt ta reda på det, men tror tyvärr inte att det går 🙁

 • Reply Heidi 11 september 2018 at 22:31

  Äsch, det skulle vara så smidigt :(!

  • Reply Peppe Öhman 12 september 2018 at 07:45

   Verkligen! Jag älskar min Kindle

   • Reply Heidi 12 september 2018 at 17:51

    En lite dum fraga, men gar det att lasa svenska bocker pa den eller ar det bara de man koper via amazon som fungerar😊? Mvh, Kindlenyborjaren

    • Reply Peppe Öhman 12 september 2018 at 17:52

     Inte alls dum fråga! Du kan läsa svenska e-böcker och konvertera dem genom ett program som heter Calibre 🙂

     • Heidi 12 september 2018 at 18:04

      Utmarkt, tack😊!

   • Reply Heidi 12 september 2018 at 17:51

    En lite dum fraga, men gar det att lasa svenska bocker pa den eller ar det bara de man koper via amazon som fungerar😊? Mvh, Kindlenyborjaren

 • Reply B-M 11 september 2018 at 23:43

  Går det inte att ändra språket till svenska om man bor i Finland? Jag får bara förslag på finska böcker, grrr!

  • Reply Peppe Öhman 12 september 2018 at 07:39

   Tyvärr inte, jag tyckte också att det inte var superbra precis när allt gick på finska (speciellt som det ju finns en svensk version), men tänker att de bara inte hunnit översätta den. Så MÅSTE det ju vara?! Men du har väl sett att det finns otroligt många svenska böcker? Sök på ”svenska”.

   • Reply B-M 12 september 2018 at 11:35

    Tja, avslutade min prenumeration i Finland kvickt som attan och beställde i Sverige istället…..

 • Reply Viktoria 11 september 2018 at 23:45

  ”Sista kulan sparar jag åt grannen” är så bra. Kan varmt rekommendera den. Den ställde så många viktiga frågor på sin spets. Önskar att alla hade läst/lyssnat på den nu när SD tyvärr gick framåt (igen) i det svenska riksdagsvalet.

  • Reply Peppe Öhman 12 september 2018 at 07:48

   Åh, vad roligt! Då sk jag lyssna på den som nästa! Blev mycket rörd av intervjun.

 • Reply Tips på ljudböcker! - Livet & LA 16 september 2018 at 10:29

  […] gör ju ett samarbete med Nextory som har gjort att jag gått in i en intensiv ljudboksperiod. Det är praktiskt med tanke på att jag borde läsa en massa böcker inför samtalen jag ska […]

 • Reply Emma 21 september 2018 at 20:27

  älskade nej och åter nej, fantastisk bok! och bra inläst!

  • Reply Peppe Öhman 22 september 2018 at 21:09

   Jag gillade också den väldigt mycket!

  Leave a Reply