Jobb Los Angeles

Gratulera dig själv efter en tupplur

12 september 2018

I dag började Friday Lab, kursen som Marianne och jag satt ihop. Kursen går i praktiken ut att få hjälp att strukturera upp sitt liv så det blir roligare och tydligare. Rensa bort onödigt som bara tar energi, lära sig säga nej och säga ja, bli mindre rädd för att misslyckas och lyckas, formulera tydliga mål eller åtminstone en riktning och på det stora hela leva livet så varje dag har fredagskänslan. Just fredagskänslan är det jag kanske älskar mest med att på i LA, varje dag är rolig. I Helsingfors gick ofta dagarna medan jag längtade efter helg och semester. Nu menar jag såklart inte att det är platsen en bor på som gör en lycklig, men förändringen vi gjorde när vi flyttade och blev frilansare var bra för hela familjen.

Kursen bokade blixtsnabbt upp och vi har redan en liten väntelista till vårens kurs och det jag drömmer om är att Friday Labs hemliga Facebook-grupp inte bara ska bli ett ställe där folk träffar nya vänner, peppar och ger råd till varandra, utan också ett nätverk som växer för varje kurs. Det var otroligt fint att i dag få träffa deltagarna och jag hade en sån bra känsla i kroppen resten av dagen.

Efteråt träffade jag Magnus och Majlis som varit inne i Sherman Oaks på ett möte och vi lunchade tillsammans. Magnus har jobbar vansinnigt mycket de senaste veckorna och det var skönt att få ha en normal dag med honom. Vi firade med att efter lunchen testa nåt slags japanska jordgubbsvåfflor från en foodtruck på Oceans.

När jag kom hem lade jag mig på sängen för att läsa en av böckerna inför bokmässan. Jag somnade givetvis genast. Förr i tiden kände jag mig ofta lite skamsen efter en tupplur mitt på dagen. Som om jag var en lat människa som sov bort dagen istället för att vara till någon NYTTA. På sistone har jag börjat att gratulera mig själv till tuppisen. Att sova på dagen är bra för kroppen, hyn, hjärnan och feelisen. Bara goda saker kommer från en liten siesta.

 

Peppe på bokmässan i Göteborg 2018
Så föds kreativitet

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maria 13 september 2018 at 05:08

  Gratulerar till allt som verkar så bra. Härligt att läsar. Speciellt grattis till tuppluren!

  • Reply Peppe Öhman 13 september 2018 at 09:06

   tack! otroligt nöjd över den.

 • Reply Catharina 13 september 2018 at 08:22

  Åh! Kan man skriva upp sig på väntelista till vårens kurs?! Det gör jag mycket gärna i så fall! Jag och familjen ska ta en paus från ekorrhjulslivet och bo sex månader på Gran Canaria. Barnen ska gå på den lilla svenska skolan där. Jag och mannen ska plugga lite, läsa tidningar, bli sportiga och hinna vara mer med barnen!! Den här kursen skulle passa såå bra!! Jag var sugen redan i höst, men i vår inbillar jag mig att jag kommer ha tiiiid 🙂

 • Reply Jennifer Sandström 14 september 2018 at 02:18

  Olof Röhlander pratar om att tupplura i sitt sommarprat, och just det här att det inte ska vara skamset utan snarare en bra sak. Tycker arbetsplatser borde uppmuntra det också. Minns när jag jobbade i Indien att jag kunde lägga armarna under huvudet på skrivbordet och somna på bums. Undra om det var mer accepterat där, eller att jag var så totalt slut av alla ständiga intryck och utmaningar att jag inte alls brydde mig? haha

  • Reply Peppe Öhman 15 september 2018 at 11:01

   Tack för tips! Ska lyssna på det. VI kan branda det som ”siesta” så låter det lite sexigare.

 • Reply Sofia 14 september 2018 at 08:56

  Jag hade så himla gärna velat vara med på Friday Lab! Kunde inte helt göra en sån prioritering nu rent ekonomiskt men hoppas jag kan vara med längre fram. Uppskattar för övrigt din blogg MYCKET och kommer inte över hur sjukt gullig Majlis är. Kram.

  • Reply Peppe Öhman 15 september 2018 at 11:01

   TACK för att du säger så om bloggen (och Majlis!) blev glad! Och håller tummarna för att du kan vara med längre fram! KRAMMMM! <3

  Leave a Reply