Böcker Jobb Resa

Skämdes väldigt mycket i dag

28 september 2018

I dag slog jetlaggen in ordentligt. Låg vaken halva natten och vacklade sedan till en författar/bokbloggarfrukost jag skulle moderera. Det gick bra och firade efteråt med frukost på hotellet tillsammans med Carolina Setterwall som skrivit boken ”Låt oss hoppas på det bästa”. Väldigt bra person och bok. Lyssna t.ex. på den på Nextory. (i Sverige funkar den här länken). Hade på känn att allt inte var som det skulle och insåg plötsligt att jag var sen till nästa uppdrag. Jag hade skrivit upp 10.30 istället för 10.00 i min kalender. Sprang som vinden genom bokmässan, övertalade säkerhetsvakterna att släppa in mig utan check och kastade mig med andan i halsen upp på scen 12 minuter för sent. Där satt redan Heidi Hakala och Rafael Donner och pratade om utbrändhet för fullt hus. Skämdes väldigt mycket. De var snälla och skojade om att det var skönt att jag inte tog prestationen att moderera deras samtal på blodigt allvar, men jag ville bara sjunka igenom jorden.

Sen fortsatte dagen med ett seminarium med Jenny Jägerfeldt och Gunnar Ardelius. Seminariet handlade om hur unga kvinnor och män porträtteras i litteraturen i dag. Jag var på plats en halvtimme innan diskussionen började. Jetlaggen var grav. Höll på att få panik när jag insåg att UR skulle banda in seminariet men lyckades till slut ro det och mig själv iland.

Nu baddar jag min själ på hotellrummet och ska senare träffa min förläggare för en drink, manusmöte och middag. Men först ska jag duscha bort skammen från att ha varit sen till ett uppdrag. Bild från igår då jag modererade diskussion om förälskade tonårskillar med Ted och Kaj.

Sista dagen på mässan
En hisselfie bjuder jag på

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Hanna 28 september 2018 at 08:48

  Fy vad hemskt, men verkligen mänskligt. Jag går bara runt och väntar på att missa ett uppdrag eller möte eller något annat i min nya roll. Så lätt hänt, hur noggrann man än är.

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:18

   Jag far tvungen att prata om det hela resten av dagen för att liksom vattna ur skammen.

 • Reply s 28 september 2018 at 10:54

  Don’t worry, du verkar annars så lyckad och behärskad att en liten försening bara bevisar att du är människa.

  Hoppas bokmässan annars blir bra!

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:18

   Tack för att du säger så! Och ja! En väldigt kul mässa.

 • Reply Johanna 28 september 2018 at 11:39

  Hu så jobbigt! Men mänskligt. Alltid skönt för alla andra när någon kommer sent och en inser att världen inte rasar för det. Och starkt att du lyckades genomföra modererandet sen, DET känns ju som en oerhörd insats. Inte låta genansen paralysera en liksom.

  Hur som, fint att ses igår, och hoppas resten av mässan blir skoj!

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:19

   Tänkte i panik att det bästa jag kan göra är att bara be om ursäkt och sedan blixtsnabbt flytta över fokus till paneldeltagarna.

 • Reply Catharina 28 september 2018 at 11:42

  Åh, döm inte dug själv för hårt 💕

  Jag lyssnar på ”Låt oss hoppas på det bästa” nu och gillar den så mycket. Så saklig, men ändå fruktansvärd.

  Jenny Jägerfeldt och jag har barn på samma dagis/skola så vi hälsar och pratar när vi möts. Hon är ju såå bra! Tonade ner sitt kändisskap very much när vi först pratade på nån föräldrafika så jag fattade inte vilken kändis hon var 😮 I somras lyssnade jag på Comedy Queen och den var ju toppen!

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:20

   TACK <3 Och visst är Carolina en otroligt bra skribent. (Visst är Jenny J så otroligt gullig och smart och rolig!).

 • Reply Anna 28 september 2018 at 12:31

  Men åh, lider så med dig, inte roligt att komma sent så där, ryser av obehag. Och ja, vet att mycket bandas och känner igen det där med jetlag, kan ju vara uppe hela natten för att sedan vara helt död på eftermiddagen… Lycka till med resten av dagarna!

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:21

   Tack! Det fick bli en hemsk upplevelse och en rolig anekdot. 🙂

 • Reply Ronja 28 september 2018 at 12:52

  Du är en sådan inspiration alla dagar, så för mig som vanlig dödlig, känns det skönt att veta att även du kan komma sent ibland (av misstag. )

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:21

   Din kommentar gjorde mig glad <3

 • Reply Maria 28 september 2018 at 13:27

  Bjussa dig själv och alla på att du är perfekt när du inte är perfekt. Du är människa❤️Inget att skämmas för.

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:21

   Tack och kram!

 • Reply puva 29 september 2018 at 02:27

  För ett par år sedan skrev jag en serie artiklar om poesi och i anslutning till den skulle jag intervjua en finsk rapartist dom kommit ut med en poesisamling. Det skulle ske på Helsingfors bokmässa där jag hade en miljard andra intervjuer bokade. Kommer till avtalat ställe- ingen rapartist finns att hinna. Jämför min kalender med min mejl och inser med fasa att jag är en timme försenad. Ringer förlagets kontaktperson som säger att artisten i fråga ”inte brukar ha överseende med sånt här”. Jag sjunker genom mässcentrets golv och ber 1000000 gånger om ursäkt. Ingen intervju.

  Om det alls tröstar vet jag precis känslan!

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:21

   Kan VERKLIGEN relatera! Tack för att du delade med dig av detta. KRAM

 • Reply Alexandra 29 september 2018 at 06:34

  Kanske helt förståeligt att man är lite yr när man flugit över atlanten för att delta. Prestera och ha jetlag är säkert tufft.

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:22

   Ja fy, men alla verkade lyckligtvis överleva (tom jag med skammen).

 • Reply Jessica 29 september 2018 at 08:00

  Vilket otroligt spännande och inspirerande det verkar vara där på bokmässan! Jätteroligt att läsa om (och att missa och komma försent kan hända den bästa)

  • Reply Peppe Öhman 2 oktober 2018 at 06:24

   Det ÄR verklige otroligt kul De flesta stora författare i Sverige är där och det finns nåt härligt i att de är så lättillgängliga. BAra att gå fram och säga hej, liksom.

  Leave a Reply