Feminism Podcast

Den bräckliga människan

22 oktober 2018

Igår spelade Maggan och jag in veckans podd och det blev en riktigt bra en med snack kring saudiarabisk mördad journalist, lifestyle på public service, kan vi verkligen konsumera bort klimatkrisen och MYCKET mer. eller som Magnus skulle ha sagt.

”Människan är ett ynkligt litet godtroget djur med ett enormt behov av en auktoritet som skänker oss trygghet och talar om för oss vad vi ska göra. Ändå inbillar vi oss att vår framgång är skapad av oss själva, trots att vi inte ens skulle kunna läsa om det inte var för kollektivet. Att våra beslut är baserade på vår egen vilja trots att vi alla aktivt arbetar för att förstöra jorden … Är det det vi vill? Kapitalismen är inte längre ett demokratiskt verktyg för att uppmuntra och stödja oss. Demokratin ryggar för kapitalismen – Den ställer mordet på en journalist mot en vapenaffär värd miljarder. Vi är inte speciella. Vi ryggar alla tillbaka. De flesta av oss skulle t o m mörda journalisten själva. Allt som krävs för att sätta bollen i rullning är att först acceptera ett litet snedsteg, som att t ex inte se att jag är en bräcklig människa.”

Podden finns på Itunes, Acast, Spotify och alla andra ställen poddar finns på. Tack alla ni som lyssnar och betalar och tipsar era vänner om den. Det betyder mycket för oss!

Dumma människor och etiketter
Tre bra poddavsnitt

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jessica 23 oktober 2018 at 00:57

    Peppe, I love you på riktigt! Men jag måste hålla med Magnus i flygfrågan. Det måste komma från en högre instans. Vi kan inte själva bestämma vilka som ska flyga och vilka som inte ska det, för vi rättfärdigar för oss själva då. Jag gör det iallafall. Du tar upp de som aningslöst flyger och far på Instagram och jag förstår dig! Och glöm nu inte att jag älskar dig, men du har skrivit en Los Angeles guide på svenska som uppmuntrar svenskar att komma till LA. Sätt en varningstext eller informationtext på boken om vilken miljöpåverkan läsarens flygresa till LA kommer ha, tycker jag 😉. 😘❤️ I love you. Sa jag det? 😂

    • Reply Peppe Öhman 23 oktober 2018 at 16:47

      hehe, tack! Du har nog lite rätt (mycket svårare att erkänna att Magnus har det) <3 <3 <3

    Leave a Reply