Tips

Listan om tv-serier

31 oktober 2018

Publicerar jag för ofta här? Ni kanske inte hänger med. Har bara en sån blogglust just nu. Stilkontot, som jag skrev om här, hade en kul lista med tv-serier och jag kollar ju på VÄLDIGT många tv-serier och gick genast igång. Hojta i kommentarsfältet om ni gör den här listan så kan jag kanske få fler tips.

Serie jag följer på TV:
Har inte haft TV på tio år (men kollar som sagt på tv-serier otroligt mycket), men den serie som jag kollar så fort den kommit ut är Last Week Tonight varje söndag kväll. Bra och underhållande om världen och politik.

Bra serie jag sett på sistone:
The Good Place, Insecure, Kidding, The Split, Better Call Saul.

Bästa serien ever:
Sopranos. Tyckte också mycket om The Shield. 

Serien jag sett flest gånger:
Kan inte komma på en enda. Filmen Step Brothers har jag dock sett väldigt många gånger. Planerar att åka till Catalina Island nästa vecka.

Serien jag somnar till just nu:
A-typical och Wanderlust. Båda på Netflix. Det innebär inte att de nödvändigtvis är dåliga, men funkar bra inför sömnen.

Mina guilty pleasures:
Paradise Hotel. SO I SAID IT!

Serie alla andra hyllar men som jag inte förstår mig på:
Sharp Objects, Silicon Valley, Westworld och hittills tyvärr Vår tid är nu, men den tar sig kanske..?

Serie som jag aldrig orkar se klar FAST jag tycker den är bra:
The Wire, BoJack Horseman och Kämpade som fausiken med Breaking Bad och kom till slut, många år efter alla andra, i mål.

Serie jag slutade kolla på:
Gracie & Frankie, Orange is the New Black, Maniac.

Serie jag slukar direkt det kommer ny säsong:
Better things, Atlanta, House of Cards

Serie jag önskar kommer tillbaka:
The Newsroom, West Wing, Borgen

Fem lösa tankar om livet

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Marie/Stilkontot 1 november 2018 at 06:40

  Blev mkt glad att du svarade!!! Har skärmdumpat och sparar, många bra tips!

 • Reply Magdalena 1 november 2018 at 14:02

  Så bra tips o får spara så att jag kan kika när jag har tid över och inte vill se de serier jag tittar på typ..

  Alla dessa serier, var tittar du på dem? Netflix, HBO ?

 • Reply Förvånad 2 november 2018 at 00:58

  Tittade på de två första avsnitten av Bodyguard igår. Hooked! Dessutom tycks producenten förstå att en serie inte automatiskt blir bättre av att töjas ut (men det kommer säkert flera säsonger), för serien har bara 6 avsnitt.
  Och så den norska serien ”En natt”. Men den kommer du kanske inte åt, för den är på Arenan.

  • Reply Peppe Öhman 2 november 2018 at 10:30

   Jag har hört från många håll att Bodyguard är bra! Ska börja kolla på den. Har också hört om En natt, men tycker att Arenan är så dålig. Har VPN så kan kolla på program från hela världen, men just Arenan tycker jag är så anävdarovänlig.

  • Reply Peppe Öhman 3 november 2018 at 07:53

   Tack! Den ska jag se!

 • Reply Anna 2 november 2018 at 01:11

  Åååå älskar serier! Till folk som sett mkt brukar jag tipsa om Fångade, finns på Netflix. Isländsk, mkt bra. Ska själv snart hugga tag i Sarjonen, finsk, också på Netflix. Har du sett..? Är för närvarande lite less på amerikanska serier, även fast jag älskar USA . Kollade Fauda (palestinsk) nyligen och La casa de papel (spansk). MEN idag kommer ju House of Cards tillbaka, himla tur det ska regna hela dagen. Tack för fin blogg.

  • Reply Peppe Öhman 3 november 2018 at 07:53

   Tack för tips! Verkligen dags för mig också att se på annat än amerikanska och brittiska serier. TACK för tips!

 • Reply Carin 2 november 2018 at 04:54

  Stark igenkänning på många. Jag har också försökt mej på tex Westworld men fattar nada.
  The Good Wife har däremot blivit beroendeframkallande. Jag säg den inte när den gick i tv vilket den väl gjorde i Finland. Men den finns ju på Netflix (i Finland, inte i USA där jag befinner mej nu och blev besviken igår kväll när jag skulle se ett par avsnitt) . Det är något mer karaktärerna och storyn som gör att jag Bara Måste Titta

  • Reply Peppe Öhman 3 november 2018 at 07:52

   Jag älskar också The Good Wife! Så bra! Fortsatte kolla på spin off:en The Good Fight, som också håller måttet!

 • Reply Jenny 2 november 2018 at 06:53

  Hej Peppe! Min kommentar handlar inte alls om tv-serier (men tack för bra tips – blev speciellt nyfiken på Last Week Tonight och har generellt sporrats av de inlägg där du lyft upp det här med att genom olika kanaler följa med vad som händer i omvärlden!) utan om sjukvården i USA. Ett stort tema, men jag undrar om du skulle ha lust att dela med dig lite om hur er situation ser ut på den fronten och hur ni resonerat? En flytt till USA kan bli aktuell för mig och min man i något skede, och jag är känner mig något oroad då det kommer till hälso- och sjukvårdssystemen där borta. Är det så att man behöver betala dyra pengar för att ha en bra försäkring som täcker all den vård man kan tänkas behöva, eller hur går det till i praktiken? Hur fungera det då det kommer till graviditet och förlossning, både rent praktiskt med rådgivningen och uppföljning och med tanke på kostnaderna? Mycket tacksam för svar!

  • Reply Peppe Öhman 3 november 2018 at 07:51

   Du kommer att gilla LWT! Kul med flytt till USA! Ofta fixar arbetsplatsen försäkring och då har man en försäkringsagent som reder ut ens behov. En bra försäkring kan kosta, beroende på hur stor familjen är och hur mycket man väljer att ha i självrisk, flera tusen i månaden. Planerar ni på att få barn i USA lönar det sig att kolla nog så försäkringen säkert täcker allt kring rådgivning och förlossning. Men som sagt: kommer ni dit på jobb brukar arbetsgivaren fixa det.

  Leave a Reply