Hästar Samarbete

Bättre ridutrustning

6 november 2018

I samarbete med engelbert-strauss.se 

Den senaste tiden har jag, som ni mycket väl vet, ridit fem eller till och med sex gånger i veckan. Både på mitt vanliga stall och ute i naturen högt uppe i Topanga. Så perfekt att få kombinera intensiv dressyrträning med avslappnad naturupplevelse. Red för övrigt barbacka tidigare i dag. Känslan att galoppera i full fart utan sadel är närmast magisk. Önskar att alla skulle få uppleva den (men är inte dummare än att jag fattar att alla verkligen inte vill göra det).

Att rida så mycket är såklart väldigt kul, men också ganska krävande för mina ridkläder. Jag har fattat att jag behöver minst ett par nya chaos och ett par nya ridskor/stövlar. Skorna och chapsen slits, blir lortiga, jag tvättar, de slits ännu mer. Tänker att jag får investera i nya ridkläder nästa gång jag är i Finland eller Sverige. Planen är att börja med att kolla Blocket (ny regel: alltid först kolla second hand), men just på grund av att ridkläderna slits så fort har jag tyvärr inte höga förväntningar på att hitta begagnat just i det här fallet.

Drömmer också om minst ett till par ridbraxor, varför inte de här från Horsemeup.se. En får väl drömma. Handen på hjärtat har jag alltid tyckt att det är ganska tråkigt att köpa just träningskläder. Jag har liksom aldrig haft en ambition att se snygg eller trendig ut när jag tränar. Fokus ska liksom ligga på annat än utseende när man svettas. Nu när jag rider kan jag ändå fatta att det finns en viss skillnad mellan kvalitetsgrejer och billighetsversionen.

För en person som jag som bara sitter framför datorn och tänker dagarna är det otroligt skönt att jobba i stallet ibland. Förra veckan när jag schamponerade in hästen Rupert (Ruperts ägare ser alltså gärna att hästen tvättas ordentligt minst varannan vecka, inklusive conditioner som ska ge glans i man och svans) insåg jag kanske också att jag behöver ordentliga arbetskläder för när jag pynjar i stallet. Varför inte en ordentlig, durabel overall att dra över ridkläderna från engelbert strauss, och sen ta av sig när jag ska rida eller kör hem.

 

 

Alla hästbilder: Anna-Maria Zunino Noellert
Overallbild:engelbert-strauss.se 
Skobild
: Hööks

Fem lösa tankar om livet
Varifrån kommer era proteiner?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sofia 7 november 2018 at 01:10

  Det finns rätt bra med begagnade fina ridkläder, -skor och -stövlar, mycket t o m i nyskick, mest kanske på svenska hastnet.se, men också t ex finska på hevostalli.net, tori.fi och huuto.net. En del hästbutiker har också ett secondhand utbud.

  • Reply Peppe Öhman 7 november 2018 at 18:07

   Visste EJ detta! Ska genast kolla upp. Tack! Uppskattas mycket.

   • Reply Emma 8 november 2018 at 23:27

    Och kolla på olika hästloppisar på facebook också! Jag har en känsla av att den mesta kommersen sker där just nu

 • Reply Hanna 7 november 2018 at 02:18

  Wow vilka fina bilder! Jag tycker att just ridkläder känns värt att lägga lite pengar på, för de används så otroligt mycket. Ofta går man ju runt på 1-2 par hela tiden… Jag är ju ofta sugen på att rida men nu blev jag också sugen på att köpa ridbyxor 🙂

  • Reply Peppe Öhman 7 november 2018 at 18:08

   Att jag tredubblat min ridning märks verkligen. Tar med dig och dina ridbyxor ut på en tur när du hälsar på.

 • Reply B-M 8 november 2018 at 03:50

  Detta är mitt mest använda plagg, drar på mig varje morgon över pyjamas då jag går och matar hästarna. det är bara ca 4 månader som den INTE funkar i Finland 😉
  Hööks har ju annars bra och förmånliga kläder .
  https://www.hooks.fi/ratsastaja/naisten-vaatteet/vaatteet-joka-saahan/ratsastushaalari-crw-naiset

  • Reply Peppe Öhman 8 november 2018 at 15:25

   JAG VISSTE DET! Tack för länk! köpte ett par ridbyxor och en hjälm på Hööks i somras. Så bra!

 • Reply Lena 8 november 2018 at 06:26

  I Malmö finns Solliden trading som ska var bra på second hand för häst, säljer dock endast i butik tror jag… men väldigt bra hemsida med bra bilder så möjligt att de kan skicka också!

  • Reply Peppe Öhman 8 november 2018 at 15:25

   Tack! Ska genast kolla upp den.

 • Reply Köp ingenting i Santa Monica - Livet & LA 18 november 2018 at 16:32

  […] jag för att skriva, men det säger något om mig och kanske någon känner igen sig. I det här inlägget skrev jag om att jag bland annat behövde nya ridbyxor. I går när jag letade efter att ha nåt att ha på mig […]

 • Leave a Reply