Hästar Jobb Podcast Tips

Fem lösa tankar om livet

7 november 2018

Ojojoj, så mycket jobb, barn (tänker på Jenny Jägerfeld när jag ser den här bilden på Majlis), hästar att rida och gäster från Sverige. Den här bloggen kommer aldrig att bli en som ursäktar sig för att inte ha skrivit på länge, men kan komma med en förklaring till gårdagens tystnad på bloggen. Tänkte skriva ner några grejer jag tänkt på.

1.  Att jag tycker så mycket om alla deltagare på Friday Lab-kursen. Det är som ett gäng nya vänner. Blir så glad och inspirerad av dem. De här människorna, dynamiken och diskussionerna överträffar alla mina förväntningar. Berättar gärna några av övningarna vi gör där om ni är intresserade.

2. Jag får fortfarande Ksf Medias språk mail och tycker att de är så jädrans bra. I dag lärde jag mig till exempel att man på svenska ska skriva ”dejtNing” istället för ”dejting” eller ”dateing”. De två svåraste orden att stava rätt till verkar för övrigt vara: Privilegierad och terrass.

3. Jag har bestämt mig för att aldrig bekräfta folk som säger ”Jag har inte haft en enda ledig dag på tre månader”. Det finns inget gott i att uppmuntra och normalisera prestationssamhället. Istället ska jag heja på folk som bryter normen och prioriterar annat än att tjäna mycket pengar och/eller skryta om hur upptagen hen är.

4. Ni minns den här vännen som jag inte haft kontakt med på tio år och som dök upp i mitt liv? Vi pratar regelbundet och han tipsade om det här avsnittet av den här podden. Rubriken är ju idiotisk ”Metoo going too far?” men journalisten och författaren Rebecca Traister är väldigt bra när hon förklarar att svaret är nej.

5. Det slog mig att jag inte skrivit så mycket om det amerikanska valet här på bloggen. Jag har frossat i artiklar och poddar och tv-debatter på annat håll. Var hysteriskt nervös igår, men tyckte det gick ganska bra (hade önskat att demokraterna tog över Texas, men det får väl bli tills nästa gång). Får prata mer om det i podden.

Min kapitelbok för barn
Bättre ridutrustning

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Cecilia 8 november 2018 at 05:09

  Ha, Majsan är ju en mini-Jenny på den bilden!

  • Reply Peppe Öhman 8 november 2018 at 15:25

   Ja men visst är det så!

 • Reply Matilda 8 november 2018 at 22:30

  Jag fattar inte vad det är det valts om, Kan ni förklara det också i posten innan ni börjat prata om valet?

  • Reply Peppe Öhman 10 november 2018 at 16:02

   Vi förklarar det i nyaste podden!

 • Reply Lotta 9 november 2018 at 01:10

  VA? ska man skriva TERRASS med två R?? :O
  tack för den 😀

  • Reply Peppe Öhman 10 november 2018 at 16:02

   Hahaha! Classic!

 • Reply Hara 18 november 2018 at 09:40

  Lös fråga 🙂 Om du nu fick möjlighet att helt koncentrera dig på att skriva en bok, vilken typ av bok skulle de bli? Roman, fakta, annat….och varför?

  • Reply Peppe Öhman 18 november 2018 at 16:15

   Bra fråga! Det skulle nog bli en roman. Tack för en bra fråga!

  Leave a Reply