Hästar Okategoriserade Personligt

En kort blogglista

13 november 2018

Den här listan fann jag på Stilkontots instagram. Stilkontot hade i sin tur lånat den av Sandra Beijer från vintern 2016. Och nu ligger den här och puttrar och väntar på att ni ska sno den.

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

Jag grät en stund av lättnad över att en häst som varit försvunnen i flera dygn återfanns levande i Topanga.

TRE SAKER DU AVSKYR

 1. Stereotypa könsroller
 2. Att slänga mat
 3. Gnäll
 4. Dåliga kuddar

HUR VAR DU I SKOLAN

Fick en gång stipendium som årets kompis. Betyder antagligen att jag var helt ofarlig.

VAD BLIR DU STRESSAD AV

Känslan att inte hinna med och hela tiden ha någon som väntar på mig.

TRE SAKER SOM DU ÄLSKAR

Förutom det självklara:

 1. att äta frukost i lugn och ro. Långsamt dricka en hel kanna kaffe och bläddra igenom en dagstidning.
 2. Känslan av att galoppera barbacka ute i naturen.
 3. När Majlis blundar och dansar till musik hon gillar.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG

Så här skrev Ellen en gång och det var så fint att jag (inser att detta är lite pinsamt, men tog en screenshot för att läsa när jag känner mig misslyckad):

”Tycker Peppe kan få en egen kategori för det var så himla trevligt att träffa henne på riktigt och vi hann hänga en hel del. Nu ska jag berätta hur hon är IRL: vass, proffsig, respektingivande och väldigt, väldigt trevlig.”

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV

Som en person med tur.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG/PINSAM

När någonting gemensamt ska betalas och folk i sällskapet är snåla.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT

När vi körde upp till stallet, jag sa att jag skulle rida barbacka och Magnus polare Tommy trodde att ”rida barbacka” var att rida naken.

 

 

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER

Klimatkrisen och hur jag ska leva så rätt som möjligt. Var vi ska bo. Föräldrar som blir äldre. Vara en bra förälder. Vad jag ska se på Netflix. Hur jag ska hinna.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR

Förutom det självklara. Ormar, att krocka med bilen med barn i baksätet och att bli ensam när jag är gammal. Okej den sista var självklar. Men lägg till att glömma bort möten.

ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ

Jag tror att jag skulle vara en ganska dålig arkitekt. Gillar ju snygga byggnader, men har verkligen inte tålamod för att räkna ut vinklar och exakta millimetrar. Är mer av en ”de stora dragens kvinna”.

SLUTLIGEN: ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ

Företagsledare, general eller president.

Jag hade nytta av coaching
Vi lämnade Santa Monica

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Stilkontot_/Marie 13 november 2018 at 23:57

  Å va kul att du plockade upp den! Vad är det med listor? De är så kul att fylla i och så kul att läsa andras svar. Nu blev jag ännu mer sugen på att träffa dig irl 😘

  • Reply Peppe Öhman 15 november 2018 at 09:34

   Älskar listor och ditt instakonto är ju en storfavorit!

 • Reply linnea p. 14 november 2018 at 00:49

  Blir så avundsjuk på Ellen som hunnit hänga med dig mer ordentligt!! Men skriver under på hennes intryck. Och ROLIG, du är också rolig och VARM och ändå sådär coolt sval som få människor lyckas vara. Varm åt människor och sval åt ämnen kanske? Börjar kännas fånigt att sitta här och försöka analysera min uppfattning om dig. Men den är alltså mycket behaglig.

  P.S. Blev så glad att du DIREKT fattade flanellgåtan i Vem vad när! Spökskrev den strax innan inspelning, hehe. Så det var kul att det var just du, den enda jag känner av gänget, som knep den!

  • Reply Peppe Öhman 15 november 2018 at 09:34

   Så fint skrivet! Blev varm. Tack! Jag är så otroligt imponerad av dig och din förmåga att uttrycka dig. Tänker att du kommer att skriva en bok snart. OCH blev VÄLDIGT glad över att höra att flanellgåtan var din! <3 <3 <3

 • Reply Jessie 14 november 2018 at 04:28

  Ja, Peppe for president! <3

  • Reply Peppe Öhman 15 november 2018 at 09:33

   Du skulle inte vara så dålig själv <3

 • Reply matilda 14 november 2018 at 05:30

  jag hijackar din blogg igen:

  NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
  igår eftersom något var sorgligt på ”vår tid är nu”. om en dag går utan att jag gråtit är det en ovanlig dag, jag gråter för det mesta hela tiden. om något är kul, ledsamt, sorgligt, förskräckligt, what ever. om någon berättar nånting och det innehåller något som EVENTUELLT skulle kunna innebära att något sorgligt kommer hända eller att någon blev ledsen en gång så gråter jag över det. ibland är det okej, ibland blir jag irriterad över att jag är så lättrörd.

  TRE SAKER DU AVSKYR
  härskartekniker. skrev först ”folk som använder härskartekniker” men jag tror inte det är människan jag avskyr, bara beteendet och det är inte samma sak.

  koriander: altså. sinnessjuk ”krydda” så äcklig när man får den i munnen, men ibland kan en rätt höjas till skyarna för att det är koriander i. om man lyckas pilla bort alla bitar förstås, för får man korianderbitarna i munnen vill man ju nästan kräkas. det smakar som bärfis (insekten) luktar.

  att städa. herregud, hur gör man egentligen?

  HUR VAR DU I SKOLAN
  jag går i skolan nu också och jag tror egentligen inte det är så mycket skillnad, mer än att jag nu är mer medveten om vad jag gör och skäms lite för hur jag är.

  tror jag är bäst på allt. säger saker utan att räcka upp handen. tar plats.

  kompenserar detta beteende med att lyfta upp andra och säga åt andra att skälla på mig om jag är irriterande eller stör. och om jag besserwissrar över något refererar jag alltid till källan. jag försöker också vara ödmjuk. (försöker såklart att minnas att räcka upp handen innan jag snackar, men guuuuuuuud. man får ju aldrig ordet i rätt stund då.)

  VAD BLIR DU STRESSAD AV
  ljud. oväsen, folksamlingar.

  TRE SAKER SOM DU ÄLSKAR
  (förutom det uppenbara)
  att sjunga högt till musik.
  att gosa med bebisar (min bästa vän har precis blivit mamma, avskyr att hon bor en timme bort. jag har inte tid att åka dit varje dag)
  att vandra i naturen.

  HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG
  antingen som en bossig besserwisser eller som en som vet lite om det mesta, gärna delar med sig och är ett chefsämne.

  HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV
  som en som vet lite om det mesta, är känslig för andras känslor och sätter mig själv i andra rummet. om alla andra är nöjda och glada så sväljer jag att jag själv inte är det, men är någon i en grupp inte nöjd men vill inte säga något till gruppen så för jag gärna dennes talan och tar det obekväma på mig så den andra slipper.

  EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG/PINSAM
  samma som du, när man ska dela notan med snålisar.

  VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT 
  jag kommer inte ihåg vad barnet sa, men något ett barn sa idag på jobbet.

  NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER
  hur man ska bete sig, hur andra beter sig och varför, hur uppfattar jag människor, hur uppfattas jag och hur vill jag bli uppfattad.

  TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR

  jag är rädd för att göra illa mig, jag gillar nämligen inte att ha ont.
  att pappa ska få en hjärtattack/infarkt (vad är det för skillnad?) och dö, vad skulle jag göra utan honom? (och mamma såklart, men jag går inte omkring och rädd att hon ska dö på samma sätt som jag är rädd för att pappa ska dö)
  jag är lite rädd för hästar, mest för att de ska sparka eller bita mig och då kommer det göra ont och ja, jag är rädd för att göra illa mig. (egentligen gillar jag hästar och har ridit flera gånger. men är allergisk, så inget jag gör dagligdags. men när jag blir rik ska jag åka till island och rida islandshäst i vildmarken. trots allergi)

  ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ
  jag tror att jag skulle vara bäst på alla yrken jag kommer på nu. (det skulle jag såklart inte, lite realist är jag. men jag är ju som sagt också en besserwisser som tror jag vet och kan allt.) men kanske att jag skulle vara en ganska dålig par-terapist. jag skulle nog ganska ofta råda kvinnan att lämna mannen, för vafan ska vi ha män i våra liv för?

  SLUTLIGEN: ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ
  öh. alla. nej, men skoja. jag tror jag skulle bli en bra chef. beror väl ioförsig på vilken bransch. men när jag pratat med kollegor och människor i allmänhet om saker så sägs det ibland typ ”men det är sånt som chefer får ta. tur det det vill man ju inte göra!” och varje gång då har jag tänkt ”fast det vill ju jag…” och därför tänker jag att jag skulle kunna bli en bra chef.

  • Reply Peppe Öhman 15 november 2018 at 09:33

   TACK för denna! Älskar listor. Koriander är supergott, annars håller jag med dig om det mesta. KRAM

  Leave a Reply