Helsingfors OOTD Personligt Resa Samarbete

Helsingfors är alltid hemma

10 december 2018

Imorse träffade jag min vän och före detta kollega på Café Engel vid Senatstorget. När jag promenerade från Järnvägstorget till Café Engel textade Karin mig och sa att vår gemensamma kompis Calle satt på cafét. Det skulle inte vara nåt speciellt med det ifall inte Karin och jag träffats för första gången på samma café år 2007. Calle var också med i egenskap av avgående chefredaktör, medan jag var tillträdande. Efter den gången trodde jag att Karin avskydde mig och i hemlighet var förälskad i Calle. Senare visade det sig att min analys var så långt från sanningen man kunde komma. Karin är en idag en av mina närmaste vänner.

För den som tycker att mina kängor är exceptionellt snygga vill jag meddela att de är en present av Gram Shoes och otroligt sköna på fötterna.

 

När jag kommer till Helsingfors går det fem minuter och sen känns Los Angeles som en avlägsen dröm. Det är som om jag kan varje gatustump och kullersten. Mina ben vill ta en rask promenad till hemmet på Styrmansgatan. Det sagt finns det ju nya enheter i min födelsestad, bland annat Ode, det nya Centrumbiblioteket. Där svängde jag förbi igår kväll med en gammal vän jag inte sett på tio år. Konstigt hur inte så mycket hade förändrats i vår vänskapsrelation. Efteråt gick vi på middag och satt krav tills personalen slängde ut oss.

Resten av mina få dagar här i stan har jag träffat annat folk som står mig gärna och nu är jag hemma hos syrran igen för att äta rester av vår julmiddag.

Förresten, mina (fejk)läderbryxor är sex år gamla och så slitna (och älskade) att jag knappt kan trä på dem längre. Jag köpte dem på H&M i USA. Hojta om någon av er vet var jag skulle kunna köpa ett par liknande. Tack förhand! Nu ska jag hänga med det här gänget.

Bästa vegetariska julmaten
Blinier på julbordet

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Tove 10 december 2018 at 12:35

  Vilka krav satte ni tills personalen slängde ut er? Fler svenskspråkiga böcker? 😇 (sorry, kunde inte låta bli, det lät så roligt det där att ni satte krav tills ni blev utslängda)

  • Reply Peppe Öhman 11 december 2018 at 00:07

   Hehe, skriver medan folk pratar i mitt öra och internet är minst sagt knaggligt 🙂

 • Reply Kronis 11 december 2018 at 03:55

  Har ni kvar lägenheten på Styrmansgatan?

  • Reply Peppe Öhman 12 december 2018 at 02:11

   Den är till salu.

 • Reply Aldrig träffat en kvinnlig klimatförnekare - Livet & LA 16 december 2018 at 01:28

  […] går tog jag en glögg med min kompis från förr. Han som kontaktade mig på min födelsedag efter tio år tystnad. Han råkade vara i Stockholm och […]

 • Leave a Reply