Böcker Samarbete Tips

Bästa ljudböckerna för barn (och en vuxenbok)

17 december 2018

I samarbete med Nextory

Lyssnade häromnatten till Alex Schulmans nyaste ”Bränn alla mina brev” och tyckte så mycket om den. Den handlar om föräldrar som kontrollerar sina familjer med hotet om vredesutbrott. Om krossade hjärtan som man bär med sig hela livet. Schulmans mormor Karin hade en kort romans med Olof Lagercrantz (sonen David Lagercrantz har blandat fortsatt skriva Stig Larssons spänningsromaner efter Larssons död och Zlatan-boken). Sven Stolpe beskriver otroheten som ”ett sexuellt attentat” och kan aldrig gå vidare från det. Tänker att man ska läsa den här som fiktion och inte biografi. Vad man än kallar genren tycker jag att Alex Schulman är en riktigt, riktigt bra skribent. Ska tala mer om den i Mellan raderna.

Tycker för övrigt också att det är en gullig liten hälsning att ett av kapitlen börjar med ”Det är 1988 och har precis börjat snöa”, alltså titeln på vännens och poddpartnern Sigge Eklunds roman om sin pappa.

Jag tipsar förresten om några av mina favoritböcker 2018 och gör en spaning inför 2018 i Aftonbladet den 30 december. Kul om någon av er ser den! Och vill samtidigt passa på att påminna er om att ni med koden Peppe (Finland) och Peppese (Sverige) (klicka på länken) får 30 dagar av gratis lyssning och läsning. Kika in här för mina bästa boktipsPerfekt för juldagarna.

Och ni som har barn som behöver annan underhållning än Youtube på mellandagar vill jag tipsa om ljudböckernas magiska värld . Tycker att dessa barnböcker är perfekta både som inkörsport till litteraturen och bara vanlig underhållning(många av böckerna är delar i serier, så gillar barnet en finns det fler i samma still att dyka ner i):

3-6 år

Sunes jul
Ivar träffar en Tyrannosaurus
Gittan och älgbrorsorna
Julen kommer till Mumindalen
Gropen

6-9 år

Monstret på cirkusen
Handbok för superhjältar 1,2 och 3
Lassemajas detektivbyrå
Fislandet
Den fantastiska räven
Nina och Snöleoparden

9-12 år

Harry Potter
Pärlfiskaren
Har du mens, eller?
Comedy Queen
Sommarboken
F som i sämst

Kolla upp löpande abonnemang!
Tolv av mina bästa tv-serier 2018

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Linn 17 december 2018 at 04:17

  Tack för Sigge-referensen! Jag pausade och spolade tillbaka för det lät så bekant, men kunde inte placera det. Men se där!

  • Reply Peppe Öhman 17 december 2018 at 07:49

   En liten blinkning till poddkompisen. En sån borde man ju själv smyga in i varje bok.

 • Reply Kalle 17 december 2018 at 06:09

  David Lagercrantz är Olofs barn, inte barnbarn.

  • Reply Peppe Öhman 17 december 2018 at 06:50

   tack för korrigering!

 • Reply Ellen 17 december 2018 at 13:51

  Härligt med lite extra tid i Stockholm – nu är det fint! Denna gång ska jag våga heja om jag ser dig!

  • Reply Peppe Öhman 18 december 2018 at 01:15

   Det MÅSTE du!

  Leave a Reply