Okategoriserade

Det hårda tyckandet

20 december 2018

Igår hade jag nöjet att få äta frukost med ett av mina bästa internetfynd Hanna. Jag har träffat så många magiska människor genom bloggen. Fått så många fina vänner.

Hanna och jag pratade såklart om en massa intressanta saker, inklusive om hur svårt det är att utforska vissa ämnen offentligt. Nu är diskussionsklimatet på den här bloggen väldigt trevligt, men påverkad av den kalla världen utanför vår lilla bubbla kan jag ofta känna att varje åsikt och tanke måste vara oerhört välgenomtänkt innan jag publicerar den.

Därför är det ofta lättare att formulera sig i podden. Där finns det mer utrymme och lyssnaren kan höra på min röst när jag experimenterar med tankebana. Att våga tänka fel ibland är viktigt för att utvecklas och bli smartare. Det är nyttigt att våga utforska tankar, att få höra motargument och att sedan välja att lära sig eller hålla fast vid sin ursprungliga tankegång.

Just nu upplever jag det som det bara får finnas en rätt åsikt och om någon vågar sig på att tänka fel blir hen hånad i sociala medier. Tycker att det är synd. Vi borde vara lite mer välvilligt inställda till varandra.

Ersättning vid försenat flyg
En viktig julklapp

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Hanna 20 december 2018 at 13:49

  Du är en otrolig person Peppe. Så glad att få vara med dig!

  • Reply Peppe Öhman 21 december 2018 at 07:32

   hjärta hjärta hjärta

 • Reply Äta upp pastan eller inte? - Livet & LA 21 december 2018 at 07:27

  […] nu gör jag precis det jag skrev om i det här inlägget. Bara babblar på utan eftertanke. Borde kanske ta det i podden […]

 • Reply Anna 22 december 2018 at 06:33

  Håller med om det du skriver, klimatet har verkligen blivit hårt vad gäller åsikter, att uttrycka sig och även sådant som humor, ironi, olika konstformer. Har tänkt på er som bloggar och att det måste vara så svårt att gå den här balansgången hela tiden och kanske i någon mån alltid vara lite rädd för att någon ska reagera. Vissa kommentarsfält har ju verkligen blivit trista pga detta på sistone… Det senaste En varg söker sin pod pratade en del om detta, intressant tyckte jag. God jul!

  • Reply Peppe Öhman 23 december 2018 at 09:05

   God jul och tack för alla insiktsfulla kommentarer! Uppskattas mycket <3

 • Reply Annamia 25 december 2018 at 10:15

  Tips: Läs ”feministfällan” av Nina Åkestam, hon tar b.la upp detta på väldigt bra vis!

  • Reply Peppe Öhman 26 december 2018 at 10:19

   Tack! Har faktiskt den som recensionsexemplar, men inte börjat läsa den ännu.

  Leave a Reply