Okategoriserade

Julfilm klockan 03.30

23 december 2018
Majlis och Vidar ÄLSKAR sin svärmor och det gör jag med. Så fin person.

Sista dagen i Stockholm var det kallt. Vi promenerade ner till Grand Hotel och drack varsin glögg. Jag hade aldrig varit där, men skrivit ett helt kapitel i en roman som utspelar sig en en av sviterna så det var lite kul att se hotellet annat än på internet. Jag kände mig lycklig, men också det gamla vanliga vemodet som alltid dyker upp innan vi ska åka till LA.

På väg tillbaka svängde jag via Fältöversten för att införskaffa lite svensk choklad och se om de hade julmustessence på Saabis eller Ica (tack för tips, tyvärr hade de inte det 🙁 Det var såklart proppfullt där och jag sicksackade mellan folk medan jag som den amerikan jag blivit hövligt bad folk om ursäkt för min närvaro. Vid kryddhyllan kände jag plötsligt två händer som hårt knuffade mig i ryggen och strax därefter en röst som ropade ”URSÄKTA!”. Det var uppenbarligen en dam som blivit kränkt av att jag passerat henna och bett om ursäkt. ”OJ!” skulle kanske ha varit mer lämpligt (tänkte jag i efterhand). Först blev jag illa till mods, men sen tänkte jag att det kanske bara var julstressen som tagit kvinnan.

En av de första stoppen i Santa Monica var kaffe/varm choklad på Primo Passo.

På tal om julstressen var den minst sagt intensiv på Arlanda mindre än tolv timmar senare. Här märktes det inte så tydligt av något flygstopp. Köerna var långa och ALLA verkade missa sina flyg. Det blev en ganska svettig språngmarsch mellan olika pass- och säkerhetskontroller. Kom fram till gaten femton minuter innan flyget skulle avgå och var på inget sätt de sista.

Efter en resa på extremt många timmar. Tur att ni inte kan känna hur illa jag luktar.

Men vi kom med och fram. Barnen somnade fem på eftermiddagen och vaknade klockan tre på morgonen. Vi satte oss i soffan, såg en julfilm (är så gråtmild när jag kollar på film nuförtiden, sitter och snyftar och ler om vartannat) och åt gårdagskvällens pizza. Lite före sex klädde vi på oss och åkte ut för att kolla på juldekorationer folk pyntat sina hus med. Ska lägga upp bilder från dem snart.

Få ljus slår Los Angeles-ljuset.

Frilansarens 2018
Äta pastan eller ha den kvar?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna 23 december 2018 at 10:53

  Är hemvändande svensk nu i jultider och blev först bemött av en arg busschaufför, på flygbussarna från Arlanda, som tappade tålamodet rejält och skrek att vi skulle gå och sätta oss (när jag frågade om biljetten blev scannad). Efter detta har jag gått omkring och stört mig på ”alla” ouppfostrade svenskar som suckar med jämna mellanrum medans jag själv mumlar ”sorry” mer eller mindre hela tiden och försökt mig på att dra ett skämt då och då som givetvis inte uppskattats. Men det är nog julstressen som drabbat svenskarna 😊

  • Reply Peppe Öhman 26 december 2018 at 10:21

   Åh sån igenkänning på denna! God fortsättning! 🙂

 • Reply Frido 23 december 2018 at 23:24

  Farmor menar du säkert i bildtexten
  God jul

  • Reply Peppe Öhman 24 december 2018 at 05:53

   God jul!!!

  Leave a Reply