Los Angeles Vänner

Julafton med vänner

25 december 2018

Igår eftermiddag åkte vi ut till familjen Blankens för att fira julafton. Detta är bara tredje gången I LIVET som jag firar utan min ursprungsfamilj. En jul för länge sen befann jag mig i Havanna med en pojkvän, första året vi bodde i LA firade med några av Magnus kompisar som var på besök och i år blev det vår Los Angeles-familj Blankens.

Runt klockan ett tog vi bilen österut (gjorde carpool karaoke hela vägen från Santa Monica och Valley Village. Finns på min instagram ifall ni vill känna skamsköljningar).

Bilen var full av julklappar och jag hade samma klänning som på Cissans och Pers 10-årsfest i somras. Funkade bättre i den här lite svalare temperaturen om jag ska vara ärlig.

Vidar gick omkring och spelade melankoliska finska julvisor på dragspelet. Majlis förstörde Remys tåglek.

Vi ställde oss som vanligt i köket och hjälpte till synes till medan Cissan slängde ihop den sista julmaten. På bilden en av TVÅ stora flaskor julmust som vi släpade med från Sverige. Tydligen tar musten slut på Ikea redan i november och hittade inte mustessance i Stockholm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen gick Magnus ut för att uträtta ett ärende och missade jultomten som stormade in och pratade med bred finlandssvensk accent. En ganska vresig tomte om jag ska vara ärlig, men julklappar delade han ut. Senare spelade vi julklappsspelet där en två eller en sexa gjorde att man gick först välja och sedan byta julklapp med de andra kring bordet. Det kunde ha slutat i dålig stämning, men gjorde ej det.

Kvällen avslutades med rundpingis och sen häng ute vid poolen under filtar. Det började regna och myset var stort. Nånstans här tog jetlaggen Magnus så vi tog en Uber hem. God jul, eller god fortsättning kanske!

Cykla till Venice
God jul 2018

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply emzi 25 december 2018 at 11:17

  Vilken härlig dag!

  • Reply Peppe Öhman 26 december 2018 at 06:41

   Ja, det var verkligen en perfekt julafton.

 • Reply Linn 26 december 2018 at 09:51

  God jul, Peppis!

  • Reply Peppe Öhman 26 december 2018 at 10:18

   God jul, vännen! <3

 • Reply Mina juklappar - Livet & LA 28 december 2018 at 17:20

  […] trodde att det var min julklappsskörd för julen 2018, men när vi sent på kvällen kom hem efter julfriande hos Blankens, jag stod i badrummet med en tandborste i munnen, smög Maggan in med ytterligare ett paket. Det […]

 • Leave a Reply