Los Angeles Personligt

Vinter i Los Angeles

5 januari 2019

Första året vi bodde i Los Angeles var det visserligen en ovanligt varm vinter med kring 25 grader. Grannarna tyckte ändå vi var tokiga som badade i poolen i januari. Jag undrar om det är min kropp som anpassat sig till ett varmare klimat eller om vintrarna helt enkelt varit svalare sedan dess, men jag skulle inte drömma om att doppa mig nu. Har inte gjort det sedan 2013-2014.

Jag vill helst att det ska vara varmt hela tiden och kan inte påstå att jag saknar snön och kylan i Finland. Jag trodde på allvar att nordbor här i Kalifornien fejkade att de längtade efter en snörik och krispigt kall vinter, men har på sistone insett att det faktiskt finns folk som gillar sånt. De åker iväg för att åka skidor i Mammoth och Lake Tahoe. Fattar det på en TEORETISK nivå, men kan ej relatera.

I Santa Monica/Venice är det mellan 15-20 grader varmt. Svalare på natten. När vi har gäster från Norden den här tiden på året är jag enormt stressad över vädret. Jag skrev lite om det på Hufvudstadsbladetbloggen. Om hur jag vill att det ska vara varmt och skönt och helst badväder för gästerna skull och känner mig som en dålig värdinna ifall det regnar. Jag kollar väderappen oftare än Instagram för att mana fram värmen. Det här året har vi inte haft besök och jag har bara njutit av att det varit perfekt svalt springväder. I dag ska det dessutom regna. Otroligt mysigt.

Igår tvingade jag familjen med ut på en promenad längs med Venice kanalerna. Jag är en sån person nuförtiden, en som tvingar familjen att promenera för att få ”lite frisk luft”. I Venice är det visserligen mer weed än syre i luften, men utsikten är fin.

På de små broarna som leder över kanalerna (som djupast 30 cm vatten) var det omöjligt att inte lajva en scen ur en viss åttiotalsfilm. Min familj stod som levande frågetecken och stirrade på mig. Ingen kom ens med ett förslag på vilken klassiker det kunde vara. Jag var djupt besviken. Lyckligtvis visste alla på Instagram vilken film jag syftade på.

Jaja, nu började det regna så jag ska placera mig i soffan och läsa The Final Testament of the Holy Bibel av James Frey. Jenny rekommenderade den för minst ett år sedan. Jag köpte den, men först nu läser jag. Har slukat de första 60 sidorna och längtar efter att få fortsätta.

Den självgoda veganen
Inne- och utelistan 2019

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hara 6 januari 2019 at 11:10

  LA-Stockholm-Helsingfors
  Nånting bra från varje stad som skiljer den från de övriga? Mänskor, kultur, vanor whatever?

  • Reply Peppe Öhman 7 januari 2019 at 11:12

   Mycket bra rubrik! Tack!

  Leave a Reply