Böcker Hästar Jobb Skriva

Ett himla tjat om hästar

7 januari 2019

I februari kommer min hästbok ”Ett himla tjat om hästar” ut. Den handlar om Maja som inte gillar hästar, men eftersom Majas mammor varit hästflickor som yngre vill de att Maja ska uppleva den magiska känslan som hästar ger en och tvingar därför Maja att åka på ridläger. På ridlägret träffar hon ett tvillingpar, Robin och en mordlysten gås.

Åldersrekommendationen är 6-9, men jag skulle säga att 9-10, eller bara bokslukarålder i allmänhet ligger närmare sanningen. Det har varit ohyggligt kul att skriva den här boken och tanken är att det ska bli en serie. Jag är också så otroligt stolt och glad över att Louise Hejhejvardag Winblad illustrerat boken.

Plast och klimatförändringen
Flowet, inspirationen, musan

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna 7 januari 2019 at 11:56

  Hej Peppe! Ville bara önska dig ett Gott Nytt År + är så imponerad över hur du lyckats styra ditt liv i en ny riktning. Tror att du i en tidigare podd (kanske en där du blev intervjuad?) sa något om att det var mycket nytt på gång, skulle vara kul om du skrev lite mer om vad som kommer nu i år. Och – hur gick det med det gröna kortet, har för mig att du sa något om detta också i samma intervju, eller har jag kanske fel?

  Själv jobbar jag med att följa min intuition mer, och följa olika idéer som kommer, med resultatet att det händer en hel del nya saker. Tror det kommer bli ett ganska lugnt år för mig, men tror ändå att det kommer att bli ett riktigt bra år! Ha det gott!

  • Reply Peppe Öhman 8 januari 2019 at 08:08

   Tack för att du säger så! Blev glad! Ska skriva, det största är väl att jag gärna skulle skriva tv-serier och har faktiskt fått betalt för mitt första treatment. Men vågar knappt säga det högt pga av rädd för att det inte blir något och ni ska tycka att jag är en loser 🙁 Och green card-processen är i princip på g, men Magnus fick ett nytt bra visum så själva processen har saktat in lite.

   Så bra att lyssna på sig själv. Tror också att det är viktigt med lugnare år ibland. KRAM och gott nytt år!

  Leave a Reply