Okategoriserade Personligt

Marie Kondo-städa ditt Facebook-flöde

10 januari 2019

Okej, jag har också kollat på Marie Kondo-serien på Netflix och vikt mina t-shirt stående ordnung. (Har ändå ej hållit dem mot mitt bröst och känt efter om de ger mig en spark of joy). Magnus var för övrigt rolig på Instagram gällande just Marie Kondo. Jag tappade TYVÄRR ganska fort intresset för att vika och rensa, men hoppas på att det ska komma tillbaka lite senare. Att städintresset liksom ligger latent som en förkylning som väntar på att utbryta.

Marie Kondo hit och dit i hemmet, jag läste en så enkel och smart sak i dag på Facebook: Känn efter vilka Facebook-grupper som ger dig en spark of joy. De som inte gör det kan du lika bra lämna. Herregud så skönt! Ibland går man med i grupper på grund av att man just då är intresserad av ett visst ämne och sen stannar man bara på grund av lättja.

Detsamma gäller Instagram. Är du mindre lycklig när du skrollar igenom ditt flöde än när du började är det kanske dags att rensa ut skiten. Konton som hetsar till en kroppshets, konsumtion eller mindrevärdeskomplex. Ut med dem! In med det sympatiska och vänliga.

Det här är antagligen en självklarhet för de flesta, men för mig var det en sån aha-upplevelse att Mari Kondo-städa mina sociala medier.

Veckans bästa läsning, lyssning och tittning
Grälet om telefonen i BH:n

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply emzi 10 januari 2019 at 20:44

  JAAA! Jag borde sååå ta och gå igenom facebook och instagram 😀

  • Reply Peppe Öhman 11 januari 2019 at 06:58

   Gör det!

 • Reply Maria 11 januari 2019 at 10:09

  Gjorde en sån jäkla rensning i telefonen förra veckan och nu sträckläser jag en bok! Känner min supernöjd med det och njuter av Silvervägen av Stina Jackson.
  Känner så väl igen den där latenta förlylningen:) min verkar inte bryta ut. Eller förresten, städade skrivbordet och gjorde avslut på 2018. I samma veva som telefonrensningen.
  Har kvar en enda blogg (din förstås) och saknar inte en endaste av de jag lämnat. Inser hur otroligt befriande det är att slippa alla försäljningslänkar. Men du, påminn mig var jag betalar för innehåll.

  Mitt podtips är Dave Stachowiak som pratar ledarskap och coaching, är lite insnöad på det just nu. Gillar hans supergenerösa upplägg.

  • Reply Peppe Öhman 11 januari 2019 at 12:50

   Tack för podd- och tips! Uppskattas mycket. Ändå mycket bra med skrivbordsrensning man MÅR ju bättre av ordentliga avslut och rena ytor. Jag har själv tagit bort mig från alla nyhetsbrev som bara säljer grejer. Vill man betala för podden gör man det genom att klicka på bilden av Magnus och mig i högerbalken. Vill man donera till bloggen borde swishsymbolen funka nu. <3 <3 <3

  Leave a Reply