Okategoriserade

Veckans bästa läsning, lyssning och tittning

11 januari 2019

Det kom så mycket kärleksfull feedback på det här inlägget om bra läsning att jag beslöt mig för att göra en ny lista, men också inkludera tv och podd. Glad fredag förresten! (eller snarare lördag när ni läser detta).

Av en läsare fick jag tipset om den här BBC-dokumentären ”Escape from Dubai: The Mystery of the Runaway Princess”. Om hur kvinnor fortfarande är ägodelar i Förenade Arabemiraten. Samtidigt följer jag sauditonåringen Rahaf al-Qunun som flytt sitt land och sin religion och nu tydligen fått asyl i Australien. Tacka sociala medier för möjligheten att berätta.

Jenny brukar själv tipsa om specifika poddavsnitt istället för hela säsonger, jag kopierar detta och tipsar om det senaste avsnittet: Apology av Still Processing-podden. Det är New York Times-kulturavdelning som pratar om förlåtelse och tipsar om HUR man ber om det. Tips: Minimera ordet ”du” och kom inte med förklaringar. (eller lyssnar ni alls på engelskspråkiga poddar?)

Om Alexandria Ocazio-Cortez (som vi talat mycket om i podden) och om hur USA håller på att förändras, inte bara demografiskt, utan också ledarskapet. ”Trump’s unlikely election victory in 2016 was in large part fueled by anger and nostalgia, and the fear of many white Americans that their political and cultural dominance of the United States was coming to an end, usurped by the diverse coalition that elected the first black president.” 

Generation burn out. Att så många får utmattningssyndrom beror inte på att millenials är svaga och bortskämda. ”A friend admitted he’s absorbed hundreds of dollars in clothes that don’t fit because he couldn’t manage to return them. Errand paralysis, post office anxiety — they’re different manifestations of the same affliction…. Burnout and the behaviors and weight that accompany it aren’t, in fact, something we can cure by going on vacation. It’s not limited to workers in acutely high-stress environments. And it’s not a temporary affliction: It’s the millennial condition. It’s our base temperature. It’s our background music. It’s the way things are. It’s our lives.”

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här intervjun med Karl Ove Knausgård som flyttat till London för att leva med sin nya kärlek. Han är liten, ynklig och egoistisk och självgod och helt sympatiskt mänsklig. Samtidigt, eller just därför, en bra intervju. ELLER? Hjälp!

Video: Fredag förmiddag i Santa Monica
Marie Kondo-städa ditt Facebook-flöde

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lina 12 januari 2019 at 04:08

  Åh! Styr direkt kosan mot Knausgård-intervjun, låter högst intressant!

  • Reply Peppe Öhman 14 januari 2019 at 07:12

   Vill höra vad du tycker sen!

 • Reply Ulrica 13 januari 2019 at 12:47

  Tack, igen!! Jösses så mycket bra! Gillade intervjun, men inte personen så mycket tror jag, med Knausgård. Och har lyssnat ignm P3 Dystopia, från förra veckans tipsinlägg!
  Och ert senaste podd-avsnitt, 10 plus! Så bra när ni har olika infallsvinklar och tankar kring ämnena. Väldigt lärorikt och underhållande!
  Kram från Nyköping i snöstorm❄☃️

  • Reply Peppe Öhman 14 januari 2019 at 11:13

   Tack för att du tog dig tid att skriva detta! Blev så glad! KRAM

  Leave a Reply