Böcker Podcast

Få tillbaka läslusten

17 januari 2019

Igår kom jag på mig själv med att skälla ut Vidar för att han inte kände en stor kärlek till böckernas värld. Jag höll en rasande föreläsning om hur fantastiskt det är med litteratur, hur man kan besöka nya världar, historiska platser, rymden och framtiden genom att läsa böcker. Att ha en förbannad morsa som tvingar en att läsa är eventuellt inte det bästa sättet att locka någon till att bli en bokman, MEN det är kanske podcasten Mellan raderna med Jihde och Öhman!

Nytt avsnitt ute! Det tredje testamentet: Karin har läst Agnes Lidbecks ”Förlåten”, Peppe vill tala om James Freys, ”The final testament of the holy bible”, det blir också ”Jag för ner till bror” av Karin Smirnoff och Elif Batumans ”Idioten”.

Dricker vi för mycket vin?
Robert Redford som frikort

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mirjam 18 januari 2019 at 00:08

  Det måste jag lyssna på. Jag älskade Jag for ner till bror och jag är väldigt sugen på att läsa Idioten. Spännande att höra vad ni tycker om dem. Hoppas att bokintresset växer hos din son, de går ju miste om så mycket utan böckernas magiska värld! Du får va ihärdig 😊

  • Reply Peppe Öhman 18 januari 2019 at 08:14

   Karin gillade också den! Ska prat med om Idioten i nästa avsnitt.

 • Reply MC 18 januari 2019 at 14:24

  Längtar efter att läsa. Saknar det! Ger inte mig själv några tillfällen just nu. Har funderat på det med barnen, min man har dyslexi och hatar att läsa. Har läst (ej ljudböcker inräknat) två böcker på femton år. När jag var liten plöjde jag fyra Wahlströms i veckan, och hoppas så mina söner får samma känsla. Men förstår ju att det inte blir njutbart med den graden av dyslexi där det blir kämpigt istället.

  • Reply Peppe Öhman 19 januari 2019 at 11:42

   Alltså den där läsglädjen vill man ju unna alla. Tänker att ju bättre barnen blir på att läsa, desto mer kan de sugas in i bokens historia och för att komma dit krävs bara övning.

 • Reply Ellen 19 januari 2019 at 14:37

  Usch, jag blir också arg på barnen för att de inte älskar att läsa lika mycket som jag gör (och gjorde när jag var i deras ålder). Men man vill ju bara att de ska få del av det fantastiska man får när man bara behöver en bok för att skapa sig underhållning, inspiration, samtalsämnen, insikter och allt möjligt annat. Det är ju magi!

  • Reply Peppe Öhman 20 januari 2019 at 10:47

   Exakt så är det: MAGI! Unnar alla det.

  Leave a Reply