Personligt

Fler i familjen

18 januari 2019

Vår kompis Sofie är veterinär och hon har länge försökt få oss att adoptera en hemlös katt. Den här staden är full av hemlösa djur och i Los Angeles är det nuförtiden förbjudet för djuraffärer att sälja annat än hittedjur.

Magnus och Sofie har sms:at intensivt de senaste veckorna och så igår föreslog Maggan plötsligt att vi skulle åka och hämta katterna. Två stycken. Jag fick först panik, det kändes som ett så stort beslut att plötsligt få två nya liv i familjen. Tänker att det är den naturliga första reaktionen inför alla förändringar: dra i handbromsen.

När vi kom till veterinärstationen var alla som jobbade där så glada över att dessa två katter skulle få ett hem. Många kom fram och tog bilder och gratulerade katterna. Det var så fint att märka deras kärlek till djur. Djurälskaren Majlis blev överväldigad och måste vila huvudet mot Magnus hals en stund. För mycket gull.

Vi diskuterar fortfarande namn. Igår låg Cardi B och Snoop Dogg högt på listan, men idag verkar det bli Katniss och Simon. Svårt med namn, kom gärna med förslag.

Den här helgen hundvaktar vi för övrigt också Goldie Blankens så både vårt hem och Majlis hjärta är fulla av djur.

Stanna i obehaget
Enkel citronpasta

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Tove N 18 januari 2019 at 15:56

  Åååh, så söta! Vi köpte också två katter från djurskyddshemmet för precis en vecka sedan! De är fem och åtta år och deras förra ägare dog för några månader sedan.

  De tittade så bedjande på oss från första stund ❤️

  Jag hade redan i förväg funderat ut att de skulle heta Vesta och Smilla. Men sedan när vi tog två hankatter blev det jättesvårt 😣

  • Reply Peppe Öhman 19 januari 2019 at 11:41

   Grattis till nya familjemedlemmarna! Så fint att vi tog dem från ett djurskyddshem <3 Berätta vad det blev för namn sen!

 • Reply MC 18 januari 2019 at 16:48

  SÅ fint! Och vad mycket mys och bus det kommer bli!😍😍 Älskar efternamn på djur. Typ katten Jansson.

  • Reply Peppe Öhman 19 januari 2019 at 11:40

   De är så fina! Så busiga och gulliga. De har ju levt hela livet hittills i en bud så det finns mycket att utforska hos oss.

 • Reply Sanna 19 januari 2019 at 08:53

  Men JAAAA! Blir så glad av detta. Katter är bäst.

  • Reply Peppe Öhman 19 januari 2019 at 11:36

   Var precis inne på din blogg och riktigt kände en sån gemenskap. Vi har bara haft katterna i två dygn, men känner redan nu så mycket kärlek

 • Reply boksuddis 19 januari 2019 at 13:31

  wohoo!! MYSIGT! Dör av bilden när Majlis vilar huvudet mot Magnus. Så fin. <3
  Kommer inte på några bra kattnamn. Vår heter Stickan men vi bollade många namn fram och tillbaks. Min favorit var Sir Fräs men det var BARA jag som tyckte det var ett bra namn.
  Jag är omringad av folk med dålig smak.

  • Reply Peppe Öhman 20 januari 2019 at 10:46

   Haha! Min ständiga känsla ”jag är omgiven av folk med dålig smak”. Just nu tror jag att katterna kommer att heta Katniss och Simon.

 • Reply Ellen 19 januari 2019 at 14:30

  Åh, blev så gråtglad av detta! Djur är en sådan rikedom att ha i sitt liv. Vi har två gerbiler som är världens charmigaste, men barnen och jag trånar efter en hund. Vi har haft en hittehund från Spanien förut och den dag det blir hund igen blir det definitivt en omplacering. Mannen säger ”senare” men senare kan ju vara ganska snart efter lagom mycket tjat… (nej, jag har absolut inte spanat in en perfekt kandidat på en omplaceringssida, varför tror du det? Och att påstå att jag skulle hålla på och googla runt efter hundrastare i området är ju bara rent förtal. Ptffft…)

  • Reply Peppe Öhman 20 januari 2019 at 10:47

   Så fint med hittehund! Vi hundvaktar en kompis en hund den här helgen och kan verkligen känna kärleken för hundar också. Förstår ditt ”icke-googlande” till tusen!

 • Reply Erika Daintry 19 januari 2019 at 18:49

  Såå härliga! Grattis till familjeöknignen 💕 Hur överraskad blev Vidar??

  • Reply Peppe Öhman 20 januari 2019 at 10:48

   Han blev så lycklig! Ibland måste han stanna upp och gråta en skvätt över kärleken han känner för den mindre kattungen <3

 • Reply Anna 20 januari 2019 at 06:08

  Stort grattis!! Älskar att det är hittadjur (gillar amerikanska terminologin ”rescue pets”) och att ni också tok två! De verkar vara rätt unga. Katter behöver sällskap, speciellt som unga. Mycket felbeteende bland katter (orenhet, bita människor) bero på att en ensam liten kattunge hämtas. Nu låter jag så härderligt. Jag är bara så glad att ni adopterade två fina katter som behövde ett hem!!

  • Reply Peppe Öhman 20 januari 2019 at 10:51

   Tack för att du säger så! <3 Magnus sa exakt samma sak när vi pratade om hur många katter vi skulle ha. kram!

 • Reply Koko 5 februari 2019 at 00:52

  Grattis till slavdrivarna 🙂 Och extra bra att ge hemlösa katter ett hem. Vi har också två katter (adopterade vid olika tillällen), som behövde nya hem. Ibland tänker jag att på att vår fluffiga, (något för) runda katt som ligger belåtet utsträckt på ett bord var mager, tovig och ganska skeptisk när hon hon kom, och den andra katten var så skygg att hon satt inklämd under ett skrivbord och bara pep och knappt vågade komma fram, men att jag skriver detta med den före detta skyggisen liggande på min mage, spinnande 🙂

  • Reply Peppe Öhman 5 februari 2019 at 15:13

   Ni måste ha gett katterna ett tryggt och lugnt hem. Inte alla som överkommer skyggheten. 🙂

 • Reply Katt i familjen - Livet & LA 28 mars 2019 at 13:26

  […] då? Undrar kanske ingen, men jag tänkte ändå berätta. Det går bra! Tydligen bär nästan alla hittedjur i LA (världen?) på svampinfektionen ringorm som även smittar människor. När vår kompis och veterinär Sofie gav […]

 • Leave a Reply