Okategoriserade

Helgen i ord och bild

20 januari 2019

Hoppas att ni tycker detta är en underhållande del av bloggen: Helgen i ord och bild. Tänker att det är kul med lite vardag bland allt mästrande om samhälle, kultur, politik och alkohol.

På fredagen tog Magnus och jag en lånpromenad som avslutades i en avokadotoast med pocherat ägg. En mer tidsenlig och god lunch går nog inte att finna. Dränkte den i tabasco. Tror jag använder för mycket hot sauce (köper en ny flaska hem varannan månad), men tycker att det är så gott.

Resten av dagen försökte vi vänja oss vid livet som djurägare. Det känns så STORT att plötsligt vara ansvarig för två nya levande varelser. Får en lätt panik när jag tänker på det. Lycka blandad med panik. Dessutom hade vi för länge sedan lovat att vara hundvakter åt Goldie Blankens så hushållet hade inte bara två katter utan också en hund. Bara sovarrangemangen var väldigt komplicerade.

Vidde är helt tagen av den mindre katten. Katniss, heter hon just nu. Han sover med henne och vill helst av allt bära omkring och gulla med henne. Han kom också olycklig fram till mig och frågade om det är okej att han älskar henne mer än den lite större katten Simon. Jag sa ja, jag älskar ju också Majlis lite mer än honom. (Vidde i fall du är stor nog att läsa detta: JAG SKOJADE! Älskar er precis lika mycket).

I lördags promenerade vi hela vägen förbi Santa Monica Pier för att äta happy hour-ostron för en dollar styck på Herringbone. Eftersom vi är frilansare insåg vi inte att det var lördag för vanliga människor och lördag betyder ”bli lite full på ostron och happy hour”. Vi fick med andra ord inte bord och promenerade tillbaka till vår kvarterskrog där vi alltid får plats. Pasta var också gott. (I hemlighet tyckte jag att det var lite skönt att inte äta ostron eftersom de trots allt är djur).

När vi vandrade hemåt gick solen ner och det var så fint att folk samlades för att ta en bild av spektaklet. Jag tog en bild av dem.

Sen blev det söndag. Det första jag gjorde när jag steg upp var att ta Goldie på en promenad. Känner gentemot henne det jag känner när jag rider andra människors hästar. Vill att de ska få en deluxe-behandling. Att ha en annan människas barn/djur på sitt ansvar är lite läskigt. Sen gräddade jag våfflor (ger tydligen också mina barn en deluxeupplevelse på helgmorgnar) -.och resten av förmiddagen ägnade vi åt att a) identifiera olika varelsers kiss i vår säng b) tvätta. Lyckligtvis fanns det också roligare saker på agendan. Vi åkte nämligen till stallet. Har inte varit där på en vecka på grund av regnet och kände ett lugn i kroppen när jag fick pyssla med hästarna. Har också märkt att jag sover så mycket bättre efter att att ha ridit, yogat eller sprungit.

Hästarna hade stått stilla i en vecka på grund av det dåliga vädret och var helt hysteriska när vi tog ut dem. jag kunde inte ens ta en bild från Sequoias rygg på grund av risken att trilla av. hade dessutom fått för mig att rida utan bett vilket inte gjorde att jag kände MER kontroll precis. Saken blev heller inte bättre av att halva Topanga var stängt på grund av översvämningar och alla bilar verkade ta vägen förbi vår ridstig. Min ridkumpan var så stressad att hon hoppade av hästen och ledde honom när vi kommit halvvägs. Sen åkte vi hem och tog en omväg för att den vanliga vägen var stängt och utsikten var så fin.

Ni kommer inte att tro mig när jag säger att bilden ovan är utan filter, men det ÄR den. Solnedgångarna den här tiden på året är helt magiska. Magnus svängde ett extra varv runt kvarteret på väg hem från stallet för att jag skulle få se den. Tycker att det är ett tecken på kärlek. Nu ska vi äta tacos och sen se vidare på Sopranos. Imorgon är det Martin Luther King Day och ledigt.

Universal Studios Los Angeles
Så ett frö

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anna N 20 januari 2019 at 23:56

  Det är ju mixen av det du skriver som ger så mycket, ser fram emot att läsa såväl kloka funderingar som helgens aktiviteter. Jag är glad att jag hittade din blogg, den både stimulerar mitt tänkande och ger trevlig underhållning. Perfekt blandning!
  Kram Anna N

  • Reply Peppe Öhman 22 januari 2019 at 14:29

   Tack för att du tog dig tid att skriva detta! Blev glad! kram

 • Reply Jessica 21 januari 2019 at 09:20

  Vilken mysig helg! Känns som att ni har ett så behagligt liv och det är fint att ni uppskattar det så mycket också. Jag och min man kollar också på Sopranos😃. Är på andra säsongen nu!

  • Reply Peppe Öhman 22 januari 2019 at 14:31

   Vi gick precis in i säsong 3 (visst blir det mer maffia och lite mindre känslor?). Och ja, är så tacksam över att trivas så bra i livet. kram!

   • Reply Jessica 23 januari 2019 at 11:30

    Än så länge är det fortfarande mycket känslor tycker jag, men vi är ju precis i början av säsong 2. Väldigt bra tycker jag att det är, har aldrig sett Sopranos tidigare så jag är positivt överraskad😃. Kul att ni också kollar, känns inte som att så många kollar just den serien nu för tiden.

    • Reply Peppe Öhman 24 januari 2019 at 08:34

     Tycker att det är extra kul att den håller så bra. Känns inte alls gammal.

 • Reply Ellen 21 januari 2019 at 12:49

  Once around (the block to see the sunset)! Det ÄR en akt av kärlek. Fint! 🙂

  • Reply Peppe Öhman 22 januari 2019 at 14:31

   visst ÄR det <3

  Leave a Reply