Okategoriserade

Universal Studios Los Angeles

21 januari 2019

Eftersom det var Martin Luther King Day och skolorna stängda (annat än på grund av strejk, vilket en stor del av LA-skolorna varit) åkte vi till Universal Studios. En av mina allra närmaste vänner och mina barns gudmor Karine hade köpt biljetter åt oss i julklapp. Så otroligt generös! Den här lilla videon är en hyllning till henne. Det är faktiskt Karine som tagit mig till flest nöjesfält sedan jag blev vuxen. Disneyland Paris medan hon ännu bodde i Frankrike, Universal Studios här i LA när vi precis flyttat hit, Six Flags också i LA och ett antal olika i Dubai där hon bor. Jag ville göra en video som en hälsning och hyllning till Karine. Saknar henne hela tiden <3 Så otroligt dumt att vi bor så långt ifrån varandra.

Universal Studios 2019 from peppe öhman on Vimeo.

Universal Studios i LA är inte speciellt stort, men allt är en upplevelse. Här finns Hogwarts och världen omkring, The Simpsons med Moe’s Bar, Qucik E Mart och alla karaktärer. Har man dåligt med tålamod, men gott om pengar rekommenderar jag expresskort som tar en förbi köerna, för oss med lite mindre pengar går det bra att köa in till de olika attraktionerna eftersom historien börjar redan där. Man stiger liksom in i Transformers, Jurassic Park eller Hogwarts i väntan på att få åka. Tiden går överraskande fort och sen är ju åken helt fantastiska. Mina favoriter var absolut Transformers och Harry Potter, dock är studioturen obligatorisk och väldigt bra den också.

Maten är såklart dyr och inte speciellt god, men det hör väl till nöjesparker. Däremot går det lätt att få tag på både vegetariskt och veganmat. Och öl. Det lönar sig att undvika helger och sommaren. Lyckligtvis infaller Martin Luther King Day mitt i vintern så det var inte fullt så fullsmockat jag hade väntat mig. En extra tröja hade inte precis skadat idag, men VÄLDIGT kul var det!

Skillnaden mellan snäll och trevlig
Helgen i ord och bild

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annika 22 januari 2019 at 06:38

  Åh, där vad jag i somras! Vi betalade faktiskt för expresspass, men ”bara” för ett expressåk per attraktion. Klart det är dyrt men det kändes värt det när vi bara hade en dag för att åka så mycket som möjligt 🙂

  • Reply Peppe Öhman 22 januari 2019 at 14:32

   i stod och velade och bestämde oss till slut för att köa. Det gick bra fram till Harry Potter där kön var helt sanslös lång-

 • Reply Koko 5 februari 2019 at 00:10

  Wow, det där såg jätteroligt ut. Tack för videon!

  • Reply Peppe Öhman 5 februari 2019 at 15:12

   Kul med barn som är tillräckligt stora för att åka i det mesta!

  Leave a Reply