Länkar

Veckans läsning och lyssning

25 januari 2019

Här kommer veckans läsning och lyssning. Som vanligt blir det en blandning av politik, populärkultur, livet och annat som jag finner intressant. Hoppas att ni hittar nåt ni gillar!

Tycker att Filip Saxén skriver väldigt bra om att det knappast är bra publicitet för Finland att göra en person som Teemu Selänne, som kommit med minst sagt tveksamma utlåtanden gällande kvinnor och invandrare, till ambassadör för finländsk idrott.

Vi letar ständigt efter det allra bästa, men tänk om det inte existerar något sånt eller om vi inte ser det bästa eftersom vi tror att vi kan hitta någonting ÄNNU bättre bakom nästa hörn (svajp). Den här talade vi om i senaste Magnus och Peppes podcast.

Gravid och vältränad. Fenomenet att kvinnor ska se vältränade ut också när de väntar barn är inte bara sociala mediers fel. Redan 2004 hade New York Magazine ett reportage om det här fenomenet. Att kvinnors utseende alltid är viktigast grundar sig enbart i kvinnohat. Och på tal om att vara gravid/nyförlöst i verkligheten versus Instagram tycker jag att den här texten på Wired var bra och underhållande. Instagram är mer aspiration än sanning.

För att ha tid att bli bra på något måste du kanske eliminera något annat ur ditt liv. Det är till exempel omöjligt att vara kreativ om du aldrig tar dig tid att låta hjärnan löpa fritt.

En text om hur vi ofta tillbringar minst tid med att fatta de stora, avgörande besluten i livet. Det beror oftast på att omständigheterna inte är perfekta, att vi bara glider in i någonting nytt eller att det vi tror är ett icke-beslut egentligen är ett beslut (att inte välja är också att välja).

Om hur försäljningen av weed fungerar i Kalifornien sedan det blev lagligt att röka på (äta på). (spoiler: alla som säljer gräs gör inte det lagligt).

Och så gillade jag väldigt mycket det här avsnittet av Still processing som handlar om kvinnor och sex och män i populärkulturen. Bra analys av Fatal Attraction, Basic Instinct, Sex & the City, American Pie och dagens Sex Education. Om #metoo och ja hur allt hänger ihop.

Ja, det var allt. Hoppas att ni har en fin helg! Jag ska bland annat hänga med dessa.

v

Veckans bästa tips
Stanna i obehaget

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Maria B 26 januari 2019 at 03:04

  Tack för tipsen!

  • Reply Peppe Öhman 26 januari 2019 at 09:55

   Tack för att du läser!

 • Reply matilda 26 januari 2019 at 07:40

  vilken otroligt fin bild på Majlis. den måste du nästan skriva ut och rama in. undrar om jag älskar den bara för den påminner om en bild jag har på min pappa i samma ålder? hum….

  • Reply Peppe Öhman 26 januari 2019 at 09:56

   Bara för att du skrev detta så beställde jag en utskrift på den.

 • Reply Linnéa 26 januari 2019 at 12:28

  TACK för Wired-artikeln! Behövde exakt precis detta just nu <3

 • Reply Filippa 28 januari 2019 at 04:29

  Har dina tankar och åsikter om gräs förändrats sen du flyttade till LA?

  • Reply Peppe Öhman 28 januari 2019 at 18:12

   Har ju bott i Holland så jag har alltid haft en ganska liberal syn på gräs. 🙂

  Leave a Reply