Länkar Okategoriserade Podcast

Veckans bästa tips

1 februari 2019

Jag kan inte påstå att jag drabbats av bloggtorka, just den här morgonen är min hjärna som en tom hangar. Om man ropar kommer det att eka i flera minuter. Det har varit något skumt med den här veckan, jag har varit otroligt lättirriterad. Känt mig misslyckad och nere. Saken har inte blivit bättre av att mitt yngsta barn gått in i nåt slags demonfas där hon blir rasande så fort hon inte får som hon vill.

Därför ber jag att få presentera andras smarta tankar. Hoppas att ni gillar detta hopkok av grejer jag själv fastnat för i veckan.

Barn som föds i USA får automatiskt amerikanskt medborgarskap. Det här gör folk tydligen business på och nyligen avslöjades en kinesisk ”resebyrå” som ordnade visum för och tog in gravida kvinnor i landet så de kunde föda amerikanska barn. Ett sånt här paket (inklusive förlossning) kunde kosta upp till 100 000 dollar. Och här är mer (på svenska) om varför förmögna kineser vill föda barn i USA.

På söndag är det Superbowl och USA dricker öl, äter chips och hotdogs. Det som är lite kul är att a) LA-laget Rams är med! b) Rams har manliga cheerleaders! Så bra för det oerhört normativa USA. På tal om amerikansk fotoboll säger den här artikeln mycket om klassamhället i USA. Den här mamman väljer hellre risken att hennes söner ska få hjärnskador när de spelar fotboll än att de riskerar att gå med i gäng och skola från skolan.

Kids in mostly white upper-income communities in the Northeast, Midwest, and West are leaving football for other sports such as lacrosse or baseball. But black kids in lower-income communities without a lot of other sports available are still flocking to football. In keeping with America’s general racial demographics, white boys continue to make up the majority of youth-tackle-football players, according to data from the Sports and Fitness Industry Association.”

Efter serien om R Kelly hade en dokumentär om Michael Jackson premiär på Sundance filmfestival. Där berättar två vuxna män om hur de som barn tillbringade nätter hos MJ och hur han våldtog dem. När de vittade om samma sak för tjugo år sedan var de barn och för rädda för att säga sanningen. Tänker mycket på hur MÄKTIGT #Metoo varit om hur vi nuförtiden tror på offren.

Strävan efter att hitta det allra bästa alternativet gör oss bara olyckliga i längden. Det finns nämligen inte bara ett bäst.

Nästa stora revolution är A1. Jag tycker att det är så spännande och lite läskigt. Här är en podd och en text om artificiell intelligens.

På tal om poddar så var dagens avsnitt The President and the Publisher ett riktigt bra avsnitt. Jag tipsar förresten om bra engelskspråkiga poddar på Amerikabloggen.

För er som är det minsta intresserade av amerikansk politik och nyfikna på vem mannen med Richard Nixons fejs tatuerat på ryggen är vill jag rekommendera dokumentären ”Get me Roger Stone”. (själv känner jag inför amerikansk politik det sportintresserade känner inför Superbowl).

OOTD februari 2019
Den koreanska skönhetsrutinen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply