Jobb Länkar Los Angeles Personligt Tips

Följare på Instagram

2 februari 2019

På Twitter finns det en hashtag som heter typ #FF Follow Friday där man tipsar om andra bra konton att följa. Jag har hittat en massa intressanta personer som skriver bra saker där. Tycker att Instagram borde ha en motsvarande (eller finns det kanske?). Till exempel en dag i veckan när man öppnar upp sitt eget universum och tipsar om andra bra konton att följa. Mitt mål 2019 är att få 10 000 följare (ligger på knappt 7000 nu). Det känns som ett rimligt argument för samarbetspartners, plus att jag då kan länka till bloggen direkt från stories.

Eftersom jag bor så långt borta från många av mina vänner blir Instagram (stories!!) ett sätt för mig att få en inblick i deras vardag. Vid sidan om det följer jag såklart en massa konton för att de är inspirerande, snygga och jag vet inte: Sympatiska? Jag tänkte tipsa

Om ni inte redan följer Aningslösa Influencers tycker jag att ni ska göra det nu. Ett konto som vill diskutera flygets inverkan på miljön.

Tycker att Stilkontot är väldigt inspirerande och kul att följa. Roligt med svensk design och en jordnära och relaterbar inställning till mode och trender.

På tal om stil och inspiration är Tracee Ellis Ross är stor förebild. Allt hon rör vid blir guld och inte sällan klär hon sig sedan i det.

För humor och barn vill jag å det varmaste tipsa om Hormoner och Hemorrojder. Fnissar ofta högt, känner ofta igen mig. I samma kategori finns såklart Hej Hej Vardag (men tänker att ni alla följer henne redan) och Knivlisa. Så SJUKT roliga.

Jag ska försöka göra detta till ett regelbundet inslag på bloggen. Ni får hemskt gärna tipsa om kul, inspirerande och snygga konton att följa. I framtiden kanske jag ska göra dessa inlägg i kategorier, tipsa om stil, barn, miljö etc i olika inlägg. Ja så får det bli. Ja och på Twitter heter jag Peppe Öhman om någon av er är där.

En lördag och söndag
Veckans bästa tips

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Marie/stilkontot_ 2 februari 2019 at 10:21

  Men va glad jag blev nu! TACK snälla Peppe! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Reply Peppe Öhman 2 februari 2019 at 10:38

   Skrev bara sanningen!

 • Reply Jessica 2 februari 2019 at 10:28

  Men tycker du verkligen att kontot Aningslösa Influencers är bra och rätt sätt att gå för att lyfta flygets påverkan på miljön? Jag tycker det känns så sjukt hur de går in och kommenterar på konton och även hänger ut personer i sina stories. Oftast offentliga personer visserligen men ändå. Jag känner inte att det är rätt sätt att gå i någon fråga som man vill förbättra, att gå med stora pekpinnen på de som gör ”fel” enligt vad man själv tycker. Jag får i alla fall lite dålig känsla av hela den grejen. Men vill gärna höra vad du tycker😃.

  • Reply Peppe Öhman 2 februari 2019 at 10:37

   Jag tycker att de är bra! De lyfter ju bara konton med minst 20 000 följare och börjar alltid med en saklig fråga om hur influencern ser på sitt flygande. Min erfarenhet av dem är att de inte gör några övertramp, det sagt kan jag ju ha missat något. Tror de verkligen får folk sa att se över sitt flygande. OCH gillar att de också tar upp och hyllar folk som tänker över sina koldioxidutsläpp. kanske göra ett eget inlägg om detta. Berät

   • Reply Jessica 2 februari 2019 at 14:09

    Jag hade missat att de endast kommenterar på konton med över 20’ följare. Jag antar att man ser de kontona som företag mer än privatpersoner då? Då känns det mer rimligt. Jag tycker bara hela riktningen med att man ”ger sig på” personer och liksom dömer är lite tråkig. Men kanske jag ser det på fel sätt. Skriv gärna ett inlägg om detta, alltid lärorikt och intressant att få fler vinklar på något man funderat på.

    • Reply Peppe Öhman 3 februari 2019 at 19:18

     Älskar den här otroligt fina attityden. Jag vill vara sån som du, ha en åsikt, men vara öppen för att den kan förändras och lära mig mer.

     • Jessica 4 februari 2019 at 01:57

      Vad gulligt sagt! Det är ju precis sådan jag tycker att du är:). Det är ju så att inget är svart eller vitt (för det mesta i alla fall) och nu när jag läser de olika svaren känner jag att jag håller med om mycket av det ni skriver. Kram!

   • Reply Johanna 2 februari 2019 at 15:30

    Håller med, tycker också att de är bra! Stora influencers är i mina ögon företag och företag ska kunna granskas publikt. Tycker också att de alltid är sakliga och informativa. Sen verkar ju många influencers tycka att de inte får klagas på för att de är privatpersoner osv men går man med på att tjäna pengar på att vara ett vara så tycker jag man får ta det. Sen hörs ju klagomål mot AI att de borde ges sig på andra som flyger mer (affärsresenärer) , att de har dåligt genusperspektiv (mest kvinnor) osv. Men jag tänker ang affärsresenärer att det ena inte behöver utesluta det andra – det är inget nollsummespel här. Och ang genusperspektiv så blir jag helt ärligt lite trött på att det alltid ska komma upp. Att vara feminist betyder inte att man behöver hylla allt kvinnor gör… (plus att de också kritiserar män – men just influencers är en rätt kvinnodominerade kategori). Så I like, och de har ju redan fått igång en debatt och förhoppningsvis kan det förändra någon!

    Sen vet jag att många föredrar pepp och goda exempel (de har ju det också) men jag tror helt ärligt att detta är en snabbare väg att gå. Plus att det finns andra konton för det.

    • Reply Peppe Öhman 3 februari 2019 at 19:17

     Håller med om att influencers är företag. Företag som når otroligt många människor och inspirerar dem i livsval.

 • Reply Lisa 3 februari 2019 at 00:18

  Tycker Aningslösa influencers är BRA. Jag skiter fullständigt i nu om detta är ”lite tråkigt” eller gör att det blir ”obekvämt”. Nu är det så jävla jävla allvarligt med klimatet och vi har 12 år på oss att bli fria från fossila bränslen så kör på säger jag. Det kommer inte kunna existera något liv i våra hav om vi fortsätter såhär och därmed kommer inte vi kunna existera på denna planet. Seriöst vakna upp nu folkz. Tips, kolla in whinar.se senaste inlägg om varför hon slutar med att skriva om konsumtion och skönhetsprodukter.

  • Reply Peppe Öhman 3 februari 2019 at 19:15

   Precis så är det! Och great minds etc, länkade till Whinars inlägg för nån vecka sen.

 • Reply Karin 3 februari 2019 at 12:06

  Stulen identitet på Insta har varot ögonöppnande, har lärt mig massor. Samma gäller många konton i stil med Tjock kvinna, Svart kvinna, intedinhora, klasshat etc.

  P.S. Håller helt om att aningslösa influencers är urbra. Vi kan inte längre undvika kritik av skadligt miljöbeteende pga att det känns obekvämt. Det är helt massor mer obekvämt att inte ha en framtid. Och influencers med massor följare är inte längre enbart privatpersoner.

  • Reply Peppe Öhman 3 februari 2019 at 19:08

   Samma här gällande Svart kvinna etc! Så mycket man ändå lärt sig på instagram!

 • Reply LouiSe 3 februari 2019 at 23:12

  Jag är otroligt kluven till aningslösa influencers-kontot. Att folk ställs till svar för sina val är väl på ett sätt bra, men tror ni detta gör skillnad?
  Jag tänker att man måste fundera på var resultatet blir. Min känsla är att resultatet blir att sådana som jag sitter o poppar popcorn o göttar mig lite i hetska diskussioner – om man har tur.
  Och leder verkligen skam till förändring som håller? Jag tänker på det du skriver Peppe om att ta de små stegen – DET är så inspirerande!
  AI är ju inte inspirerande. Men kanske fyller de sitt syfte.
  Jag känner att det är problematiskt att de taggar in samarbetspartners till influencers. Att tex suicidr zero taggades in. Då känner jag: okej man får inte kämpa emot självmord om man flyger flygplan … är det den moraliskt höga häst som tar oss rätt?
  Sedan är de anonyma. Det kan också störa mig – var en förebild om du vill att andra ska vara det?
  Men å andra sidan. I en liknande diskussion lyfte någon fördelen med anonymiteten – att man bara fokuserade på den som kritiserades och inte blandade ihop det med en massa ”ah men durå”-känslor.

  Att ha över 20000 följare på insta behöver verkligen innebära att man lever på det. Jag skulle önska att de granskade större företag och hoppase på de som åker på konferenser till hitan och ditan i alla möjliga onödiga sammanhang.
  Hela företag som åker för att ha möte och trevligt i ett eller två dygn känns ju lite värre.
  MEN det finns alltid det som är värre.
  Fördelen med detta är kanske inte att personen som utsätts för kritik ändrar beteende (för det tror jag inte hen gör – jag tror reaktionen på massiv kritik blir att slå ifrån sig). Men andra kanske börjar tänka! Det blir ju otroligt upplysande – dels hur många som verkar flyga utan att vad det verkar ens reflektera över utsläppen och dels hur mkt utsläpp det faktiskt genererar.
  Men jag ÄR tveksam till det här med att peka på individer när det är ett större problem som borde ändras i grunden.

  Ja det var min ”lilla” reflektion … hahha

  • Reply Peppe Öhman 4 februari 2019 at 10:32

   Jag håller med och håller inte med. Vi talade om detta i podden (lägger upp den asap!) och Magnus sa ungefär det som du sa. Jag sa att AI inte kontaktar influencers samarbetspartners, men det GÖR de tydligen. INTE ALLS OKEJ. Jag tänker att själva influencern i alla fall får sig en tankeställare och kanske funderar en extra gång kring sitt flygande, men att det verkligen effektfulla finns i att följarna får en aha-upplevelse när de ser hur mycket koldioxidutsläpp flyg utsöndrar. Äh, jag säger det kanske bättre i podden.

 • Reply Aningslösa influencers - Livet & LA 4 februari 2019 at 12:34

  […] Peppes podcast ute och väntar på att ni ska lyssna på det. Det inleds med en lång diskussion om Aningslösa Influencers och dreads på vita ministrar, amerikansk politik och mycket mer. Lyssna och kommentera! Finns på […]

 • Reply Linda 13 februari 2019 at 06:08

  Jag tycker det är bra att flygproblematiken uppmärksammas men tycker inte att AI är rätt väg att gå. Dels leder det till drev och hatkommentarer; och dels hyllar de influencers som lovar att skära ner på sina flygresor från typ 20 till ’bara’ 6 per år (och som shoppar som om det inte fanns någon morgondag), men hånar de (som Sandra Beijer) som blockar dem även om de flyger mycket mindre per år (och i övrigt lever mer miljövänligt). Ska man ha ett sådant konto bör man väl ändå vara konsekvent. Också väldigt fegt att ha ett konto som leder till drev och hat mot andra medan man själv väljer att vara anonym och således inte själv kan granskas.

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2019 at 07:45

   Håller med om att de kunde vara mer konsekventa, men i det här fallet tycker jag inte att deras anonymitet är ett problem.

  Leave a Reply