Okategoriserade

Ett enkelt recept på guacamole

5 februari 2019

Vidar har varit sjuk de senaste dagarna och när Magnus meddelade skolan att han måste stanna hemma sa Viddes lärare att tretton barn var sjuka. Tänkte genast att det lät som en intressant början på en apokalyptisk tv-serie om hur det går när folk inte vaccinerar sina barn.

Varje gång mina barn är sjuka tror en liten del av mig att de håller på att dö. Rationellt inser jag att det är en förkylning, men det KÄNNS inte så. Lyckligtvis kände sig Vidar så pass bra idag att vi kunde ta honom på en liten promenad. På väg hem stannade vi på Hotel The Georgian för en cola och ett glas vin.

Ja och lite hummus och guacamole. Alla vet ju att den guacamole man tillreder hemma är den bästa guacamolen (avocado, körsbärstomat, koriander och lime), men denna var faktiskt väldigt god.

Sen gick vi hem. Magnus klippte eftermiddagspodden. Jag skickade ut några fakturor och yogade med Adriane. Vi gosade lite med katterna och sen började jag läsa Merete Mazzarellas nya bok. Den här gången skriver hon om resande. Till min stora glädje sögs jag omedelbart in i den och längtar nu efter att mina barn ska somna så jag kan läsa vidare.

Personlig utveckling
Hyra hus i Santa Monica

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply emzi 5 februari 2019 at 22:13

  Bra att Vidde mår lite bättre i alla fall 🙂

  • Reply Peppe Öhman 6 februari 2019 at 16:09

   Tack för omtanke!

 • Reply Jenny 5 februari 2019 at 23:35

  Gud så härliga bilder. VILL HA SOL! Ni har inte regn längre?

  • Reply Peppe Öhman 6 februari 2019 at 16:10

   Kom hit! Tyvärr ska det regna nästa vecka igen, men försöker hänga utomhus så mycket som möjligt tills dess.

 • Reply Jessica 6 februari 2019 at 02:37

  Det är så härligt att läsa sådana här inlägg med glimtar ur ert vardagsliv. När jag sitter här på kontoret och blickar ut över grådaskig slask och rester av snö får jag ändå lite värme inombords av dina bilder och texter. Man skulle kunna tro att jag skulle bli avundsjuk men jag känner mig mest inspirerad och börjar drömma mig bort om att kanske vi också kan bo på en annan plats en period i livet. Tack för allt jobb du lägger på bloggen, det uppskattas så mycket!

  • Reply Peppe Öhman 6 februari 2019 at 16:13

   Blir så glad när du säger så! Tack <3 <3 <3

 • Reply Anna 6 februari 2019 at 06:41

  Hej! Tror du nämnde tidigare (eller var det i Mellan raderna?) att du ville att Vidde skulle lära sig mer svenska. Tips är att kolla in Svenska skolan i LA eller Santa Monica så kan han ju gå med där och bonus att du/ni kanske träffar andra trevliga svenskar också!

  • Reply Peppe Öhman 6 februari 2019 at 16:16

   JA! Tack! Vidde och Magnus gick där första året vi bodde här, sen rann det liksom ut i sanden. Har dessutom en kompis som jobbar där och tjatar på oss att komma. Nu när du också säger det ska jag ta tag i saken.

 • Reply Jessica 6 februari 2019 at 16:41

  Jag har lyssnat på podden och, kors i taket, jag håller med Magnus! Jag tycker att instagramkontot aningslösa influencers är otrevligt. Det är tråkigt att de hänger ut en så kvinnodominerad branch. Det känns lite typiskt. När kvinnor blir framgångsrika ska de ifrågasättas. Är hon inte en dålig mamma? Är hon inte en miljöbov? Jag tycker också det är förminsakande att kalla andra aningslösa.

  Jag hade hellre sett att kontot hette typ ”flygbovar” och hade en större bredd och variation på dem de hänger ut. Influencers blandat med politiker och olika typer av företag som har vd’s/anställda som flyger mycket. Jag känner en säljare och en ingenjör som båda flyger varje månad i jobbet, ibland flera gånger i veckan. Jag tror det skulle skapa större effekter om följarna, istället för att bara avfölja en influencer, slutade handla varor/tjänster av företag som hängs ut på kontot. Då kanske storföretag skulle behöva se över sina anställdas flygande.

  • Reply Peppe Öhman 8 februari 2019 at 08:40

   Så sant att det finns en tydlig könsaspekt i detta. Jag tror iofs att de riktar sig allt mer gentemot män som flyger. Men som du säger måste kritiken (också?) riktas mot större enheter.

 • Reply Jessica 8 februari 2019 at 13:43

  Ja, jag kollade kontot noggrannare och såg att det är många män och inte bara influencers utan andra typer av kändisar som också hängs ut. Det är bra. Men jag saknar de stora företagen, flygbolagen, resebolagen känns givna, men jag tror att det i många större förtag med många anställda flygs rätt rejält mycket mer än en influencer eller kändis.

  Jag vänder mig också mot namnet, aningslösa influencers. Namnet ger en bild av att kontoägaren/ägarna har en bild av influencers som aningslösa, alltså obildade och ytliga personer som lyckats ta någon bra filtrerad bild och nu säljer sig till alla företag som kommer med erbjudanden, som att det inte krävs något för att lyckas som influencer. Man kan vara helt aningslös. Influencers är en kvinnodominerad branch. En manlig pamp som leder ett framgångsrikt företag, jag har svårt att se att han skulle kallas aningslös. Han kan ju inte vara aningslös, att han leder ett lyckat företag är merit nog för att visa att han har något. Framgångsrika kvinnor med företag, de kan självklart fortfarande vara aningslösa. De behöver inte vara utbildade eller kunniga, de kan ju bara haft tur! Eller en man som hjälp dem.

  Jag har också blandade känslor om att ”hänga ut” folk. Det kan vara bra (R Kelly-dokumentären! Han har hållt på i åratal och har ett helt crew som täcker upp för honom) men det kan också vara läskigt. En anonym internet-bödel som trycker till och trampar ner, i detta fall dock för att uppmärksamma något viktigt. Men jag vet inte om de anonyma internet-bödlarna ska inte uppmuntras, de är i många fall en obehaglig, fanatisk massa som inte lyssnar bara skriker.

  • Reply Peppe Öhman 9 februari 2019 at 08:48

   alltså jag håller med dig! Sen tänker också att en sak inte nödvändigtvis utesluter en annan. alltså att alla inte behöver göra allt. Infuencers jobb är ju att påverka andra och om de justerar sina resor mot tåg eller motsvarande kanske de inspirerar sina följare också?

   • Reply Jessica 9 februari 2019 at 10:05

    Det kan jag hålla med om! 👍

  Leave a Reply