Feminism Personligt Vänner

Vänliga veckan

11 februari 2019

Vänliga veckan startade år 1946 med att eldsjälen Harry Lindquist läste en insändare i en tidning. En trafikräknare berättade att han under sitt pass hade sett 27 människor som log eller såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. Därför startade Harry Lindquist Vänliga Veckan med vänlighet i trafiken, på arbetet och i hemmet som ledord. Harry Lindquist grundade också Läkarmissionen. Årets tema är att vara vänlig mot sig själv.

Jag har en teori om att man håller sig från att bli bitter om man är vänlig och generös mot sig själv. Det är inte samma sak som att vara en egoist eller narcissist, men att ta ansvar över sitt eget välmående. Det är så lätt att prioritera bort sig själv, men det ska man inte göra. Tycker att Hanna är ett föredömligt exempel.

Hyran i LA och annat
Husvaktar i Hollywood

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Hanna 12 februari 2019 at 02:45

  Men tack, vad glad jag blev. I en ekonomigrupp jag är med i, skulle folk skriva vad de unnar sig (eftersom många där drar ned på alla utgifter, sparar halva lönen etc) och jag tänkte på allt jag unnar mig som jag inte ens tänker på som ”onödig kostnad”. Abonnemang hos storytel, hbo, etc, massage nån gång ibland, cola zero på daglig basis (detta var alltså ett unn för många, en himla LÄSK), äta ute, just nu några PT-timmar, köper gärna kvalitetsskor mm. Samtidigt är det också viktigt för mig att bidra till bistånd/forskning med några hundralappar. Tänk vad mycket jag kunde spara om jag avstod allt detta. Och vad trist det skulle vara.

  • Reply Peppe Öhman 12 februari 2019 at 17:49

   Så välförtjänt!! Jag är team unna.

  • Reply matilda 13 februari 2019 at 04:02

   jag tänker också att det är ganska bra att veta vad man sparar till. att spara för sparandets skull är ju ganska tråkigt. speciellt om man drar ner på allt och varenda grej man gör räknas som unn.

  Leave a Reply