baby Personligt Tips

Ensamstående morsan

13 februari 2019

Magnus åkte till Stockholm igår och jag är ensam hemma med barn och katter. Jag är känd som den i gänget som inte klarar av att vara ensamstående. Det började med att Magnus skojade om att jag inte har någon kolla på barnen och får panik om han åker bort. Eftersom så många här i LA har äkta män (tyvärr sällan hustrun) som är tvungna att vara borta länge på grund av tv- och filminspelningar låg det nåt slags humor i att jag som alltid har Maggan hemma skulle klaga på några dagar av ensamhet. Min bortskämdhet blev liksom ett skämt. Som upprepades tillräckligt många gånger för att bli en sanning. Jaja, nu hör folk oroligt av sig till mig och frågar om jag behöver hjälp och/eller sällskap. Jag tackar såklart alltid ja. Kul med sällis!

Tänkte fråga er vilka tv-serier ni kollar på ihop med eventuell partner? Jag får nämligen pausa i Sopranos, True Detective och The Walking Dead (vägrade för övrigt först att kolla på TWD pga lättskrämd, men sen övertygade Maggan mig om att det är människorna som är det största hotet, inte zombierna. Han såg till och med om den första säsongen med mig för att jag skulle komma ikapp).

Ensam hemma kollar jag på Crashing (så ojämn avsnitt två och fyra var GULD, avsnitt tre nja), High Maintenance (bra intervju om weed med skaparna i senaste podden The Cut on Tuesdays), Russian Doll (började gilla den på allvar först i avsnitt fyra. Tycker att huvudpersonen är lite FÖR tuff och cool för sitt eget bästa). Mitt bästa lifehack är att lägga mig tidigt och försöka hålla mig vaken i minst två avsnitt av valfri serie.

Veckans läsning, lyssning och tittning
Hyran i LA och annat

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sofua 14 februari 2019 at 00:51

  Jag känner på allvar så när min man är borta! Får panik! Som tur är det jag som reser mkt i jobbet o inte han. Kanske kan vi dela tips här hur en klarar detta om det finns fler? (Nu verkar du iofs klara av det alldeles utmärkt och det gör väl jag också, barnen överlever o det brinner ingenstans. Men ändå, gillar ej panikkänslorna jag får).

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 13:25

   Kan relatera! Jag försöker vara så kravlös som möjligt. Bestämma mig för att inga stordåd ska genomföras just den här veckan.

 • Reply Jenny 14 februari 2019 at 01:07

  MED partner: feelgood-serien Masterchef Australia. Får all min dödsångest att försvinna. Den är inte alls som sina kusiner i Sverige och USA där de är jävligt elaka och högljudda utan här gråter domarna när deltagarna åker ut. Så jävla fint att få en dos av det varje kväll.

  UTAN partner: har precis sett klart Sex education som jag hade svårt för i början men sen föll pladask för. Älskade Eric! Ska nog börja kolla Russian doll nu, efter extrem påtryckning från Människor På Internet.

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 13:26

   Har hört SÅ mycket om MAsterched Australia, men aldrig kommit mig för att kolla. Får vara dags nu. (Älskar också Eric!)

 • Reply Johanna 14 februari 2019 at 05:03

  Vi kollar just nu på Ozark, mörk men bra.
  Sugen på Russian Doll!

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 13:26

   Har sett Ozark! Gillar Russian Doll (dock inte lika mycket som alla andra verkar gilla den)

 • Reply Plupp 14 februari 2019 at 11:34

  Du och alla andra som har partnern på resa/borta ett tag ÄR ju INTE ensamstående. Hatar riktigt riktigt riktigt ordentligt när kärnfamiljer som har ena vuxna borta ett tag benämner sig som ensamstående. Det är så bagatelliserande för de som faktiskt är ensamstående i dess rätta bemärkelse. Sluta upp med det!
  Att vara ensamstående handlar ju så mycket mer om att ta hand om allt de praktiska i några dagar/en vecka. Som ensamstående gör man inte bara allt det praktiska hela tiden, man är också ensam finansiär av familjen, har ingen partner man kan ringa, få mentalt stöd av osv. Man står för hela familjens planering kring allt, hobbies, sociala kontakter, fixar mat – inköp, tillagning, diskar, tvättar, viker, stryker, klädinköp, jobbar, tar hand om bil, hus, trädgård, planerar barnens kalas, funderar över inställninfarna på golvvärmen, lappar sockor, byter däck på bilen, har kontakt med skola och dagis, fixar kompisträffar åt barnen, sjukhusbesök, planterar om växter, hittar på helgaktiviteter med barn, osv, osv, osv. Ibland har man också kontakt med myndigheter för att en annan vuxen som inte tar sitt ansvar tycker att underhållet är för högt och inte betalar det, glömmer att hämta sitt barn, vilket leder till ansökningar hos fpa, socialen, barnombudsmann, osv…
  Och ja – självklart!!! – inte all ensamstående familjer ser ut på samma sätt, precis som alla kärn- eller stjärnfamiljer är unika! Alla har olika förutsättningar till hjälp och samarbete. Men, Peppe, ensamstående är du inte !

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2019 at 15:14

   Förlåt för det klantiga ordvalet!

 • Reply Annika 14 februari 2019 at 14:28

  Vi kollar på Sex education och på den spanska serien Casa de papel ihop. Sen har vi nedräkning till sista säsongen av Game of thrones.

  Själv ser jag på Handmaid’s tale och Min fantastiska väninna.

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 13:27

   Jag har nosat på Casa de papel för att jag vill kolla på spanskspråkig serie. Ska ge den en chans nu. The handmaids tale ger mig för mycket ångest. Såg första säsongen, men vågade inte mer.

 • Reply Hanna 14 februari 2019 at 21:24

  Fattar att det är tungt att vara ensam eftersom ni ju har ett barn hemma på heltid. Det blir liksom noll avlastning. Andra föräldrar där har väl nån barnflicka eller liknande.

  Jag tycker om serien Smilf.

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 06:59

   Tack för förståelse! <3 <3

 • Reply Ylva 15 februari 2019 at 06:48

  Håller så med Plupp! Förstår såklart att man ej alltid till fullo kan sätta sig in i andra situationer, som att vara ensamstående. Men eftersom det är så otroligt tungt, även om jag som andra ensamstående har en stolthet och inte vill klaga, så blir jag så provocerad när en förälder kallar sig för ensamstående också i ett vecka-vecka föräldraskap. Har man delat föräldraskap är man ej ensamstående. Men ja, jag förstår om någon tycker det är tyngre att dela ansvar med en dysfunktionell förälder men det är en annan historia.

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 13:28

   Full förståelse för att det finns dem som har det värre än jag.

 • Reply Koko 15 februari 2019 at 09:28

  Med partner just nu: Greenleaf. Väldigt bra. Pluspoäng för nästan enbart svarta skådisar, ovant i början, allt mer normaliserat efter ett tag. Intressant tema, om tro och organiserad religion. Min partner säger att den lyckas vara respektfull gentemot religion, samtidigt som den är kritisk mot korruption inom kyrkorna.

  På egen hand: Lucifer. Kul, och det skadar inte att huvudpersonen är en fröjd för ögat (iaf mina ögon). Båda finns på Netflix.

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2019 at 13:28

   Aldrig hört talas om Greenleaf. Ska genast imdb_a den! Tack för tips!

  Leave a Reply