Böcker Hästar Skriva

Redigering av manus

15 februari 2019

Det är nära nu. Tidigare i dag fick jag mitt (och Hej Hej Vardags) hästboksmanus med kommentarer av min förläggare. Det här är fjärde boken jag gör tillsammans med samma förläggare och jag litar på hennes till alla procent som finns. Jag vet att hon aldrig skulle låta ett dåligt manus gå i tryck. När jag läser hennes kommentarer hör jag hennes röst och blir ibland full av fniss.

Magnus är fortfarande i Stockholm så jag redigerar i tre minuter och läser sedan bok för Majlis i två. Det är kanske inte världens mest effektiva arbetssätt, men det går. Jag bävade lite inför denna redigering, men det är överraskande kul. Eftersom manuset har fått vila i ett par månader har jag fått distans till det och tycker faktiskt att det är ganska bra (känns väldigt självbelåtet att skriva så).

Tänker ofta på att författaren Mats Strandberg sa i en intervju att han älskar redigering. Det är då boken tar form och han kan mejsla fram det bästa ur råmaterialet. Tycker att det är en attityd att ta med sig in i processen.

Förresten, jag tänker såklart lotta ut böcker här på bloggen och bjuda på specielpris, men om ni spontant kommer på folk som borde på recensionsexemplar, hör av er!

Mustanger och andra vildhästar
Våga fråga!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cecilia 16 februari 2019 at 04:22

    Förläggare älskar författare som gillar att redigera! Skriva bok kräver så mycket tålamod och gott sittfläsk. Det är rätt många författare som inte tänker riktigt så.

  • Reply Johanna 16 februari 2019 at 10:41

    Tycker ofta redigeringsfasen känns motig, mest för att jag är en skapare och inte en förfinare. Jag vill helst att nån annan fixar till texten och att jag inte behöver röra eller se den igen! Med det sagt är den här delen arbetet av oerhört viktigt. Så jag tvingar mig!

  • Leave a Reply