Länkar Tips

Veckans läsning, lyssning och tittning

15 februari 2019

Det är fredag och det betyder en massa bra tips för er som suktar efter att lära er nåt och bli underhållna. Tycker själv väldigt mycket om att göra de här listorna. Sparar på mig gott och blandat från hela veckan som gått.

För några veckor sedan länkade jag till en BBC-dokumentär om Sheikha Latifa, som försökte fly från Dubai med en finländsk capoeiralärare och en fransk spion. New York Times’ skriver om kvinnors begränsade frihet i turistparadiset. Läs denna text.

På tal om Dubai så tycker jag att den här artikeln om Aningslösa Influencers var intressant. Det är så klart en effektiv strategi att, primärt, rikta in sig på de som är mest sårbara och beroende av sitt rykte. Till skillnad från andra “kändisar” har de flesta ingenting att falla tillbaka på, säger han.” Men stämmer det verkligen? Är flyg verkligen det enda sättet för influencers att försörja sig på? (det sagt håller jag med er som diskutera det här på bloggen att det finns värre, mycket mer osynliga miljöbovar). Däremot: ordet Influerare, är det VERKLIGEN det bästa vi kan komma på?

Det här är ju inget nytt för de flesta av er, men allt fler vill betala för det innehåll de konsumerar. På sistone har det dykt upp några verktyg som gör det möjligt för podcastare att ta betalt av sina lyssnare.

Börjar #metoo nå också musikbranschen? Hoppas! Flera kvinnor berättar om hur Ryan Adams utnyttjat dem genom löften om en karriär som musiker.

Goda nyheter: Bokförsäljningen ökar! Och inte bara e- och ljudböcker, utan vi snackar pappersböcker.

Börjar #metoo nå också musikbranschen? Hoppas! Flera kvinnor berättar om hur Ryan Adams utnyttjat dem genom löften om en karriär som musiker.

En bra text om hard core-fans och Michael Jackson-dokumentären Leaving Neverland (som har premiär på HBO om ett par veckor).

Och ett tv -tips: Hanna påminde mig om den härliga serien Smilf som handlar om en ung, frånskild mamma i New York. Stundvis ganska mörk, men det senaste avsnittet var GULD.

Jag skulle gärna rekommendera USA-podden för er som inte orkar lyssna på engelskspråkiga poddar, men vill ha koll på USA. Den ÄR bra faktamässigt, men ibland är programledarna måste sluta försöka vara roliga och coola. Det GÅR inte. Därför vill jag påminna er om att Dumma människor säsong två har startat för några veckor sedan.

Tindersvindlaren
Ensamstående morsan

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elisabeth 16 februari 2019 at 12:33

    Vilken oerhört skön bildsättning till detta inlägg. Kontrasterande, men så lik attityd!

    • Reply Peppe Öhman 17 februari 2019 at 12:15

      Tack för att du noterade <3

    Leave a Reply