Okategoriserade

Det mediokra geniet

20 februari 2019

Det här med att jobba med en tvååring hemma är ju inte alltid det smidigaste och effektivaste sättet att jobba på. Lyckligtvis upptäckte vi ett ställe i närheten av vårt hem som består av cafédel och en lekdel med personal. För 15 dollar i timmen kan man sitta och jobba medan barnet har musikstund, lässtund, teckning eller bara fri lek i rummet bredvid. Otroligt praktiskt! Plus kul för Majsan att leka med andra ungar (okej två andra, men räknar med fler barn andra dagar).

En obehaglig sanning som nu kommer fram är att jag kanske inte alls är ett geni när jag äntligen får jobba ostört. Något sånt har jag nämligen gått omkring och intalat mig själv. Alltså att jag är medioker ENBART för att jag ständigt blir avbruten av skrikande barn. Nu visar det sig kanske att jag är helt okej också med full fokus.

Strunt samma, jag redigerade i alla fall bokmanus i två timmar och kommer att vara vara klar med skiten senast imorgon. BRA känsla! OCH Magnus är hemma igen. Han har såklart tusen poddar att klippa och producera så jag har inte så mycket glädje av honom, men trevligt att ha honom hemma i alla fall.

Men ni då?
Friday Lab mars 2019

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Eva-Lena Sundholm 21 februari 2019 at 03:22

  Sjukt bra koncept ju! Och ja, chocken då man liksom inte har någon att skylla på… hehe

 • Reply Ulrika 21 februari 2019 at 08:41

  stor igenkänning på genimyten! tror också att jag är så jäkla produktiv och magnifik när jag jobbar ostört… tills jag fått chans att upptäcka sanningen

 • Reply Anna 21 februari 2019 at 11:03

  Skrattade åt de parkeringsklockorna i backgrunden – ser rätt 80-tallet ut? 😀 Är de vanliga i LA? Fungerar de alltså analogt med mynt??

  • Reply Peppe Öhman 21 februari 2019 at 14:08

   hehehe, de funkar med kort, men MED NÖD OCH NÄPPE!

 • Reply emma 21 februari 2019 at 22:57

  läste en så himla intressant artikel om att dumma personer tenderar att överskatta sin förmåga för att de helt enkelt är korkade, och att smarta människor tenderar att underskatta sin förmåga för att de förutsätter att alla är minst lika smarta som dem själva. googla på the dunning-kreuger effect och vips mår man lite bättre över sin mediokra genialitet! 🙂

 • Reply Sofia 22 februari 2019 at 02:19

  Så konstigt tycker jag att sådana ställen ej finns i Sthlm? Kanske för att alla barn är på fördkolan på vardagarna men på helgerna, dvs familjebrunch med lekrum? Vore inte det ett vinnande koncept?

  • Reply Peppe Öhman 22 februari 2019 at 07:12

   Entreprenären i dig grundar nu ett sånt! Kom ihåg att WeWOrk är ett av de snabbast växande företagen i USA 🙂

 • Reply Lina 22 februari 2019 at 23:25

  Vill inte ge dig mera press, men apropå geni och familj: Fredrika Runeberg hade typ 8 barn, en nationalskaldsman med tillhörande ego, ett helt hushåll att sköta inkl sysslor som koka tvål, var kroniskt sjuk och skrev ändå flera böcker, startade skola för mindre bemedlade flickor, ordnade språkcafeer, startade en hattfabrik, talade typ 7 språk, hade en berömd trädgård och uppfann en bakelse. Det mesta skrev hon, enligt sig själv, ”vid sömmen, vid vaggan” osv. Som tur är hade hon också progressiva män vid den tiden, som till exempel Topelius, som stöttade. Läs hennes böcker, bra feministisk läsning!

 • Leave a Reply