Tips

En lista med lifehacks

24 februari 2019

Tusen tack för alla svar och alla lifehack i det här inlägget! Jag behövde tydligen lite bekräftelse, efter att ha läst allt snällt ni skrev om bloggen bara sköljde det ur mig text för manuset jag jobbar med. TACK!

Det kom så många så bra lifehacks att jag tänkte samla ihop några av dem här (resten kommer i ett senare inlägg).

Just nu – att säga att vi måste ta en dusch samtidigt till våra barn. Då får vi vara ifred.

Lev livet nu för du vet aldrig när det är slut

Har en som sköter mitt företags ekonomi, behöver aldrig oroa mig för annat än att ha jobb. (Skulle behöva ett lifehack för den biten). Fixar naglarna hos en person, trodde aldrig att jag skulle uppskatta det SÅ mycket. Men älskar att alltid vara nöjd med naglarna. Har alltid en mirakeltrasa i väskan till att torka glasögonen. Väldigt värt alltid att ha rena glasögon som inte blir repiga.

Mät upp avståndet mellan tummen och pekfingret, på så vis har du alltid med dig ett rätt tillförlitlig mått.

Ljudbok, när en inte har ro att läsa en fysisk bok.

Laga mycket mat på helgen så att det finns lådor till veckan, slipper paniken över att komma på recept, handla och laga mat när alla är hangry.

Lägga sig tidigt och lösa sudoku. Aldrig skärm i sängen. Har tidigare haft sömnproblem och uppskattar sömnen oerhört nu när det funkar.

Ta glädjen ut i förskott, skippa vissa skönhetsnormer som att raka sig/ använda bh.

Prioritera det roliga framom måsten.

Resorb och post-it lappar kanske?

Att alltid försöka trivas, om man sen likväl inte gillar läget så kan du iallafall veta att du försökt. Ja, eller nu kom jag på en superkraft jag har – när jag behöver vara hemifrån på obekväma tider (jag reser ca. 10 dagar i månaden från jobbet) så bestämmer jag mig bara för att skippa dåliga samvetet och njuter av vad det ger istället. Njuter av maten, kulturen, livet dit jobbet tar mig, istället för att gnagas av ett dåligt samvete över läxor som inte läses med barnen, mat som inte görs eller hus som inte städas – där min partner gör det istället

Låtsas att ingenting är pinsamt. Då blir fler saker gjorda och förre saker pinsamma. Plus att om man gör nått som faktisk ÄR pinsamt men låtsas att det inte är det så ser nån som tycker det man gjort är pinsamt och då tänker den ”men den kunde och tyckte inte det var pinsamt” så vågar den göra nästa gång. Win win och så har man spritt braigheter.

Bästa lifehack är att sluta umgås med människor som tar mer än de ger.

Lägga sig tidigt. Tok mig många år att fatta att man har jo flera timmar på morgonen om man lägger sig tidigt. Man har alltså lika mycket vaken tid. Gillar att vara tidigt uppe på veckoslut nuförtiden.

Tala med nära vänner/familj när du har ett problem eller är ledsen över nånting, fast det känns som en onödig eller liten grej, det känns alltid bättre efteråt. Ett mindre seriöst: om du vill se på en serie medan du städar men dammsugaren överröstar ljudet, använd bluetooth-hörlurar så kan du höra allt trots att dammsugaren är på! Funkar också med podcast/ljudbok/musik förstås.

Lifehacks del 2
Fredagens text, bild och ljud

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply emzi 24 februari 2019 at 21:18

    Härliga lifehacks <3

  • Reply Anna 26 februari 2019 at 13:56

    Skulle ärligt talat hellre sluta leva än gå och lägga mig tidigt. Det är ju på kvällen allt är roligare?

  • Leave a Reply