Okategoriserade

Svarar på några frågor

26 februari 2019

Inspirerad av Nio till fem-bloggen kommer här en liten vardaglig lista. Vill också passa på att tipsa om ett inlägg på Amerikabloggen jag skrev om en kvinna jag träffade i lördags som befann sig väldigt långt utanför min egen lilla medelklassbubbla.

Vad köpte du senast?
Måste vara lunch med Magnus uppe på Margo´s. Åt en avokadomacka med pocherat ägg. På bilden ovan promenerar vi upp mot restaurangen. Det är för övrigt avokadosäsong här i Kalifornien nu, det är det mellan februari och september.

Hur lång är du?
172cm.

Vad stod det i ditt senaste sms?
Jajaja!” som är ”hahaha” om man talar med en spansktalande person.

Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag är smart och snäll.

Vad gillar du minst med dig själv?
Att jag ibland vill imponera på folk. Usch, skäms bara av att skriva det. Så pinsam egenskap.

Har du söndagsångest?
Nope. Har ej haft det sedan 2013.

Vilka städer har du bott i?
Helsingfors, Duisburg (men då var jag så liten så det räknas knappast), Enschede (Nederländerna), Buenos Aires, Los Angeles och kanske Stockholm småningom börjar räknas. Har ju adress och tillbringar flera månader om året i där. Har också bott en längre tid i Rio de Janeiro, men det var mer häng än vardagsliv.

Lyssnar du på poddar? Vilka?
Alla som inte är snickesnack-poddar. Dagligen på The Daily och Up First veckovis på The Cut on Tuesdays, Planet Money, EMBED, The Argument, Hidden Brain, On The Media, Code Switch. Försöker lyssna på fler svenska poddar som En varg söker sin pod, Alla våra ligg, Konflikt, Dumma människor och USA podden (= den sista: bra innehåll, stundvis lökiga programledare).

Låt på huvudet just nu?
Var ute och sprang och spurtade mot slutet till Bitch Better Have my Money. Den snurrar nu i hjärnan min.

Är du en ringare eller smsare?
Absolut en sms:are. Pratar med min mamma nästan varje morgon, ibland ringer Cissan och Karin J, men nio gånger av tio kommunicerar jag i text. Svarar aldrig i telefon om jag inte vet vem som ringer.

När går du och lägger dig?
Så tidigt som möjligt. Att kolla på tv-serier i sängen är väldigt njutningsfullt för mig. När barnen är större kommer jag kanske att bli en kvällsmänniska.

Vad är det modigaste du gjort?
Jag har hoppat fallskärm, bungy, paraglidat, kiteglidat osv och det har alltid känts fruktansvärt läskigt och modigt. MEN att föda barn är fasiken det som slår allt.

Har du någon gång åkt ambulans?
Ja, när min lilla mamma fick en stroke för ganska exakt sex år sedan. Det var en otroligt hemskt och surrealistisk tid. I samma veva hade en känd finländsk designer blivit besatt av mig efter att jag intervjuat honom. Så där besatt som jag föreställer mig att bara konstnärer kan bli. Han ringde femton gånger om dagen, flera gånger just där i ambulansen, och jag ville bara att mamma skulle överleva. Han ville bara tala om sex.

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Lyckligtvis inte.

Hur många kuddar sover du med?
En under huvudet, en mellan knäna. Så obehagligt när benen i knäna skaver mot varandra.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Nej. När jag kommer ihåg tar jag järntabletter, men det är nog alldeles för oregelbundet för att ha någon effekt.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Läste franska. Kan svenska, finska, engelska och en gång i tiden spanska. Pappa bodde 15 år i Tyskland och jag läste tyska på högstadiet så lite sånt kan jag väl också. Och franska grunder

Vad har du för ringsignal på telefonen?
Har den alltid på tyst.

Go to-mat som alltid är gott?
Tacos me svarta bönor och tomatkorss, guacamole och ost.

Hur ofta tvättar du håret?
Varannan eller var tredje dag. Kämpar med att tvätta så sällan som möjligt.

Hur uppvaktar man dig?
Med äkta intresse, humor och självsäkerhet. Och allmänbildning! Och bra på att kyssas! Självklarhet alltså, men fy så avtändande det är med någon som bara vispar runt med tungan i ens mun.

Friday testlab
Amerikaner är ytliga

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Filippa 27 februari 2019 at 00:24

  Kan du rekommendera Rio? Min kompis vill dit nu i mars, men jag vill hellre till Puerto Rico =)

  • Reply Peppe Öhman 28 februari 2019 at 13:01

   älskade Rio! Så otroligt vackert och en sån energi! Skulle iofs sig också väldigt gärna besöka Puerto Rico 🙂

 • Reply matilda 27 februari 2019 at 03:40

  jag hijackar din lista (och blogg) som vanligt:

  Vad köpte du senast?
  tvättmedel. såna där dyra, ”pods” jag använder alltid för mycket tvättmedel för jag kan visst inte följa anvisningarna ordentligt, därför blir det billigare med pods, speciellt när det är extrapris.

  Hur lång är du?
  163 cm.

  Vad stod det i ditt senaste sms?
  ”vi har utvecklingssamtal kl 12. slutar du 11.30?”

  Vad gillar du mest med dig själv?
  Att jag är omtänksam.

  Vad gillar du minst med dig själv?
  att jag är en besserwisser. jag övar på att inte var det men det går sådär.

  Har du söndagsångest?
  Nej, jag har aldrig haft det. däremot har jag svårt att somna nästan varje kväll ”för tänk om jag inte vaknar i tid?” om jag ska upp någon annan tid än min vanliga somnar jag typ inte. det är irriterande.

  Vilka städer har du bott i?
  förmodligen har en stadsbo skrivit den här listan, för jag har nog egentligen aldrig bott i en stad. jo, en. Vagnhärad, där jag är född uppvuxen och bor nu. Vessigebro, en kort period när jag pluggade där. Picton utanför Sydney när jag jobbade på fallskärmsklubben. det var iallafall postadress Picton men lååååååångt utanför själva orten. Flagstaff, enda staden på listan, när jag volontärade i nationalparker i USA.

  Lyssnar du på poddar? Vilka?
  fråga anders och måns, sloss and humphies on the road, och ibland lite historiepoddar från p3. men jag är egentligen ingen bra poddlyssnare. jag vill ha en perfekt blandning av ”det där var intressant!” surr i bakgrunden, och röster/personligheter jag klickar med. jag vill lyssna på din och Magnus podd, men den har lite för mycket ”det där var intressant!” för att bli en bra ”surr i bakgrunden”.

  Låt på huvudet just nu?
  Dearly Departed – Shakey Graves

  Är du en ringare eller smsare?
  smsare. men det beror också lite på hur den jag susar till är på att svara. en vän till mig skriver om ”de eller dem” ni nästan varje sms, och hon skriver fel VARJE GÅNG. det gör mig superirriterad så henne ringer jag hellre för då slipper jag sitta och sura över att hon skrivit fel.

  När går du och lägger dig?
  Jösses. alldeles för tidigt. igår kl 19, men jag är ganska ordentligt förkyld just nu och pollensäsongen har dragit igång så jag skyller på det. är jag vanlig går jag och lägger mig ca 21, men då har jag längtat efter sängen en stund. sen somnar jag oftast inte fören typ 12 kanske, eftersom jag måste oroa mig för att inte vakna innan jag somnar.

  Vad är det modigaste du gjort?
  jag tycker det modigaste jag gjort var en gång när jag frågade en bekant om vi kunde gå på en dejt. han sa nej och jag låtsades att jag inte tyckte det var det jobbigaste som hänt (inte pinsamt, men jobbigt i själen liksom). det var modigt gjort av mig. men när jag vill imponera på folk säger jag hoppa fallskärm (99 hopp, jag gjorde aldrig 100 eftersom 99de hoppet blev det sista för säsongen och jag började inte igen åter efter. samt, det är tradition att det 100de hoppat är ett ”undie-hundie” dvs man ska hoppa i bara underkläder, och jag är dålig på att landa. så många orsaker till varför det bara blev 99), göra standup, säga upp mig från jobbet ör att volontärarbeta i amerikanska nationalparker eller flytta till Australien.

  Har du någon gång åkt ambulans?
  nej. men en gång var mamma, min storebror, min lillebror och jag på semester i Gränna och Visingsö när min storebror fick ett ordentligt astmaanfall. min lillebror var ett och jag var fem. storebror måste ha varit åtta och vi hade inte förstått att min storebror var allergisk mot häst, så vi åkte häst och vagn. längst bort på Visingsö fick storebror ett anfall (som enligt mamma är det värsta han haft) när mamma ringde 90 000 som man gjorde på den tiden sa dom att det går fortare för oss att få hjälp om hon åkte i ilfart till Jönköping så då gjorde vi det. (fast vi fick börja med att åka häst och vagn tillbaka över Visingsö) jag fick passa min lillebror medan mamma satt med storebror i knät och hjälpte honom att andas bäst hon kunde med lillebrors snuttefilt över huvudet på honom för att skydda mot hästen. när vi kom fram till Jönköping väntade sjukhuspersonalen på parkeringen med nån andingsmaskin och allt gick bra.

  Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
  nej.

  Hur många kuddar sover du med?
  jag tror jag har nio just nu. dom är arrangerade runt mig i ett stort U s jag kan kramas dom på ena sidan, sen vända mig om och kramas med som på andra sidan utan att behöva böka omkring.

  Äter du några vitaminer/kosttillskott?
  ja, multivitamin och magnesium, och järntabletter eftersom jag är blodgivare. men jag gillar inte bieffekterna av järntabletterna så jag delar varje tablett i tre delar och tar en del varje dag. jag brukar bli klar med förra kuren järntabletter strax innan det är dax för nästa givartillfälle och nya tabletter. känner mig som jordens bästa människa som ger blod fast jag avskyr tabletterna.

  Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
  bara svenska och engelska i gymnasiet. läste franska i högstadiet men bara varannan termin eftersom jag bråkade med läraren och hoppade av hela tiden. vi fick nya franskalärare varje läsår så jag försökte igen varje höst, men misslyckades med att inte bråka med läraren. idag kan jag beställa spagetti med en mintlemonad och be om ett bord för tre på franska. det är typ allt.

  Vad har du för ringsignal på telefonen?
  Samsungs original tror jag?

  Go to-mat som alltid är gott?
  pasta (barialls girandole torsades är bäst) med pesto (hemgjord eller zetas) svarta bönor och soltorkade tomater.

  Hur ofta tvättar du håret?
  tre gånger i veckan ungefär. jag försöker att inte duscha så ofta men om jag hoppar över en hårtvätt blir det så himla äckligt till nästa gång.

  Hur uppvaktar man dig?
  på min födelsedag uppvaktar man mig genom att ringa eller komma förbi och säga grattis. om man vill säga gratis på sms så gör man det bäst genom att skriva en hel mening, gärna två. jag känner mig galet uppvaktad av alla som skriver ”grattis” på facebook. har man ändå lagt energi på att skriva alls kan man väl skriva ordentligt?

  • Reply Peppe Öhman 27 februari 2019 at 07:23

   ÄLSKAR när du svarar på listor i kommentarsfältet. Tack!

   • Reply matilda 27 februari 2019 at 07:53

    ja, men jag tänker lite att om jag ska få veta massa grejer om dig kan väl du få veta massa grejer om mig? och jag gillar att svara på listor men eftersom bloggandet inte riktigt var min grej så får jag hålla mig här istället.

 • Reply ÅlandsPetra 28 februari 2019 at 14:10

  Kan du dela med dig av receptet på dina svartabönor till tacosen? Lät bra men ha aldrig testat!

  • Reply Peppe Öhman 28 februari 2019 at 14:40

   JA! Stek vitlö i lite olja, skölja av bönorna och släng i dem. Vispa runt i kastrullen. Efter en stund: häll i tomatkross och efter att det puttrat ev lite vin. Låt puttra mer, krydda med svartpeppar och salt (om tomaterna är sura lite socker/honung). Mixa ihop röran med stavmix. 🙂

  Leave a Reply