Länkar Podcast Tips

Veckans läsning, lyssning och tittning

1 mars 2019

Jag är lika förvånade som ni. HUR kan det vara fredag igen? Men det är det. Det innebär att min älskade halvsyster Larisza kommer på besök, att jag fått rida på lektion och att Magnus är ledig i två dagar. Eller han ska såklart klippa hundra poddar, MEN han är i alla fall hemma. Men NOG om Maggan. Nu kommer länkarna.

Kan man fortfarande lyssna på Michael Jacksons musik efter vittnesmålen om hur han förgrep sig på små barn? Jag kan inte det. New York Times skriver om dokumentären som visas på HBO på söndagen. Magnus och jag talar om det i podden.

Om kvinnor som blir osynliga när de blir äldre.

Det är tydligen extremt svårt att få asyl i Hong Kong, ändå försöker de här saudiska systrarna som flytt sitt hemland få det. Också om hur det är att röra sig på stan utan burka och tala så högt man vill.

En diskussion om kopplingen mellan de superrika och de riktigt fattiga. Allt hänger ihop.

DN har gjort ett större artikelpaket på jämställdhet och hur svårt och stundvist byråkratiskt det är att leva rättvist. I slutet av texten finns det ett jämställdhetskontrakt att skriva ut.

Alla som ska sticka ut ur mängden ser egentligen ganska likadana ut. Här är den vetenskapliga förklaringen till det.

Medan jag red idag barnvaktade vår urgulliga granne Nikkii Majlis. Nikkii har berättat att hon hör till ursprungsbefolkningen i USA och därför får en slags bidrag från delstaten. I dag snubblade jag över förklaringen och exempel på vad unga människor gör när det plötsligt dyker upp drygt 100 000 dollar på deras konton.

En feministisk klubb på en katolsk pojkskola.

Och så hade ju Better Things säsong 3 premiär igår! En av de bästa serierna. Är så avundsjuk på er som ännu inte sett de två första säsongerna.

Någon av er är kanske nyfiken på vad Michael Cohen egentligen sa i domstolen. Tycker att New York Times podcasten The Daily sammanfattade det mycket väl.

Är influencers trovärdiga?
Lifehacks del 2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ellen 3 mars 2019 at 10:23

    Att man inte ”kan” lyssna på MJ längre är på riktigt en jättestor sorg för mig, jag älskar hans musik 💔 Jag har redan gett upp R Kelly, suck.

    • Reply Peppe Öhman 3 mars 2019 at 10:43

      Det är så hemskt. Tänker mycket på hur mycket jag kopplat mina egna känslor och upplevelser till musik och hur de liksom blir besudlade när jag fått veta om upphovsmännen. Också om hur lätt det är att inte lyssna (det har ju figurerat rykten om både R Kelley och MJ de senaste 20 åren). Hur vi ändå inte lyssnar på offren för att musiken har så stor betydelse för oss. Äsch, måste tala längre om det här i podden. men du fattar

    Leave a Reply