Personligt

Influencers har alltid fel

2 mars 2019

Louise på Hej Hej Vardag är så jäkla bra. Häromdagen skrev hon om kommentarsfält och hur offentliga personer (okej, influencers) måste vara perfekta, annars dyker det blixtsnabbt upp en pik eller en kommentar om att följaren nu avföljer.

”Lät du inte vattnet rinna lite länge där? Var är ditt miljötänk?
Vad hade du för ton till barnet nu egentligen? Det där är inte det bästa för att skapa en trygg individ. Varför tog du vabben nu igen? Vad ÄR du för feminist egentligen?”

Det leder bara till perfekta, polerade ytor och folk som inte orkar dela med sig så mycket av sitt liv. Det är inte bara ohyggligt tråkigt, utan leder i sin tur också till kritik. Influencers är bara yta. Det går liksom inte att vinna. Jag kan själv känna att jag censurerar mig själv ibland när jag egentligen vill skämta rått om något. Tänker alltid att jag får spara det till podden. Det är egentligen idiotiskt eftersom det ytterst sällan dyker upp påpikande kommentarer här. Kanske jag bara är feg.

Kritik har såklart en bred skala. Influencers som täljer guld genom att till exempel göra reklam för speltjänster kan gott få förklara sig. Däremot tycker jag att folk kan hålla käft när mammor, som vacklar på gränsen till utbrändhet, skriver att det är skönt att vara utan barnen ibland får höra att de är dåliga föräldrar. ”Varför skaffar man barn om man inte vill vara med dem???”

Hur tänker 24-åringar?
En förmiddag i Manhattan Beach

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jennifer Sandström 3 mars 2019 at 05:12

    Jaa, vilken intressant fenomen egentligen. Kanske ligger det någonting bakom det – tänker att hela grejen med influencerskap i många fall handlar om att man inspireras av personen i fråga och på något plan önskar att livet var lite mer som hens. I sånna fall ligger väl inte avundsjukan särskilt långt ifrån, och om det är något man som avundsjuk vill göra så är det ju att hitta minsta lilla fel… 🙂 Om man dessutom kan förklä denna avundsjuka i något så ”smart och fint” som typ ”åh men du bryr dig inte om miljön” så känner man sig garanterat ännu bättre.

  • Leave a Reply