Okategoriserade

Några tankar och frågor

4 mars 2019

Helt vanlig måndag här. Har småjobbat och haft mig. I Friday Lab ingår ju en privat session med både mig och Marianne. Hade en sån imorse och det var som vanligt otroligt kul och inspirerande. På torsdag ordnar vi förresten ett nytt testlabb för er som vill nosa lite på upplägget. Temat är tid och hur vi förhåller oss till den och kan strukturera upp den så det blir mer tid över för det viktiga. Anmäl dig här.

Magnus och jag spelade in en podd igår (den kommer upp så fort Magnus kommer hem från jobbet) där han berättar om att han ska stå på scenen på Cirkus i Stockholm den 17 maj. Väldigt kul!

Igår kollade vi på den där Michael Jackson-dokumentären jag tjatat om i pode blogg och podd och den är LÅNGT mycket värre än vad jag någonsin kunde föreställa mig. I jämförelse verkar R Kelly vara en reko kille. Nej, inte alls, men ni fattar. Vittnesmålen av de nu vuxna männen är detaljerade och MJ:s systematiska tillvägagångssätt att lura småbarn till sig är så blodisande ondskefullt att jag mår fysiskt illa.

På tal om vidriga brott, har någon av er en analys på varför mordpoddar är så populära? Många smarta och intellektuella människor i mina närhet lyssnar på dem, men jag tycker bara att det är vidrigt att göra nöje av någon annans olycka. Har inte lyssnat på tillräckligt många för att kunna göra en analys och fattar att det finns många olika sätt att vinkla dem, men fattar ändå inte riktigt nöjesvärdet.

Walk like a badass
Friday testlab

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lina 5 mars 2019 at 01:48

  Tror det är lite på samma sätt som att deckare länge varit en populär genre i både bok och tv/film-format. Jag älskar TrueCrime och för mig är det framförallt spänningen och psykologin jag fascineras av. Förstår din poäng i att ”gotta sig i andras olycka” inte kanske låter så sissti. Men ta tex Rättegångspodden (min favoritpodd all time high) där får man en inblick i det svenska rättsystemet man som vanlig individ aldrig fått tidigare. Däremot kan jag hålla med om att poddar som tex Mordpodden inte känns helt kosher med tanke på att de lägger på egna värderingar och dramatiseringar utan att egentligen kunna basera hela händelseförloppet på fakta. Annars har den här listan en poäng: http://mentalfloss.com/article/559256/why-we-love-true-crime

  Puss!

  • Reply Peppe Öhman 5 mars 2019 at 12:59

   Tack för länk! Har liksom lättare att förstå fiktiva brott än verkliga, men det finns såklart olika sorters brottspoddar 🙂 PUSS

 • Reply emma 6 mars 2019 at 22:30

  tycker den här artikeln från sveriges radio är ganska intressant. baserad på amerikansk forskning, vet inte om man skulle få fram liknande resultat i sverige?
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=7046085

 • Reply Jenny 7 mars 2019 at 01:19

  Tänker som Lina, i ett tryggt och välfungerande samhälle som till exempel Sverige går sådana här poddar säkert hem mycket lättare än vad jag skulle gissa att de går hem i krigsdrabbade länder. Det är samma som varför vi läser deckare och ser på läskiga filmer – det kittlar vår fantasi men skulle aldrig hända oss själva.

 • Reply Jessica 7 mars 2019 at 14:24

  Jag lyssnar på true-crime-poddar. Tyckte tidigare att det var vidrigt och det är vidrigt att gotta sig i andra människors tragedi. Men jag tänker (tröstar mig med) att jag inte gottar mig, precis som jag inte gottar mig när jag tittar på R Kelly-dokumentären. Jag är nyfiken på människans psyke. Hur blir människor så sjuka? Jag sänder också en tanke till offret och offrets familj. Thougths and prayers är ju populärt.

  Lyssnar dock inte på svenska true-crime-poddar. Det känns för nära.

  Just nu lyssnar jag på Unmasking a killer om the Golden State killer. Lyssnar också på True Crime Garage. En ”grabbig” pod där två killar (gubbar?) dricker öl och pratar true crime. De är noga med att ha fokus på offret (de döper avsnitten efter offrets namn, för de rycker inte mödarens namn ska stå i fokus). De är också väldigt verbala med hur illa de rycker om mördaren, kallar dem piece of shit, looser osv. Jag lyssnar också på Casefile. En australiensisk pod och är svag för aussie-English.

  • Reply Peppe Öhman 7 mars 2019 at 18:35

   Kan fatta om det är välgjorda dokumentärer där folk intervjuats och programledarna verkligen forskar själva eller haft ett researchteam. Jag inser nu att jag är fördomsfull som associerar till två personer som bara spottar ut egna åsikter om ett brott.

  Leave a Reply