Okategoriserade

Fördelar med att vara endabarn

7 mars 2019

Tessa, det här är till dig. <3 Magnus svarar på kommentaren:

Hej,
fastnade för att Magnus är så nöjd med att vara ensambarn.
Hade alltid aldrig förstått varför ngn skulle vilja ha bara ett barn, enligt logiken att antingen väljer man att bilda familj eller så inte.
Nu blev livet så att vi har ett barn som nu är nio, och jag har funderat en del på vad det innebär för hen att inte ha syskon. Försöker lite desperat hitta fördelar, har tom googlat…
Skulle jätte gärna höra vad Magnus tycker har varit positivt!

IMG_4451 from peppe öhman on Vimeo.

Lifehacks del 3
Tid och struktur

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Marie Sahlin 8 mars 2019 at 00:05

  Tack från en mamma till ett ensambarn som i perioder undrar om hon varit elak som inte gett henne syskon. PS: Älskar när Vidar kommer in och spontandansar i bakgrunden!

  • Reply Peppe Öhman 9 mars 2019 at 08:42

   Ska be Magnus läsa igenom kommentarerna! KRAM (älskar också Vidars spontandans!)

 • Reply Jessica 8 mars 2019 at 04:20

  Håller med Magnus (🎁🎁🎁🎁🎁), men vill också tillägga att som ensambarn (med fungerande föräldrar) är man oerhört älskad, van vid att ta plats, få uppmärksamhet och bli lyssnad på, vilket gör att man i alla situationer och förhållanden i livet förväntar sig att bli lyssnad på och bli respekterad, vågar ställa krav och ta plats.

  Har inte gjort en vetenskaplig undersökning, så tillägger såklart #inteallaensambarn

  • Reply Peppe Öhman 9 mars 2019 at 08:43

   Väldigt bra egenskaper och passar mycket väl in på maggan

 • Reply Johanna 8 mars 2019 at 10:18

  Håller med om alla fördelar som nämns här. Tycker att vi ensambarn ofta har ett naturligt självförtroende, som är rätt speciellet. Precis det som Jessica nämner här ovan. Vi behöver inte spegla oss i andra för att känna oss bekräftade. Vi tycker vi räcker gott nog som vi är! Tror också att många ensambarn är drivna och bra på att få saker gjorda, då vi inte haft några syskon att delegera till!

  • Reply Peppe Öhman 9 mars 2019 at 08:43

   Precios sån är Maggan (okej, stundvis drivande, men alltid lugn i sig själv).

 • Reply Fredrika 8 mars 2019 at 11:12

  Tack Magnus! Märker nu ren att min son är bra på att underhålla sig själv. Gör lite ont då han frågar varför han inte har en lillebror.

  • Reply Peppe Öhman 9 mars 2019 at 08:44

   Din son kommer att ha det så bra! hälsar Magnus.

 • Reply Gunilla NIlsson 8 mars 2019 at 13:20

  Jag är ensambarn, väldigt självständig och har gått min egen väg genom livet. Utmanat mig själv och lyckats med med mycket. Svårigheten med att vara enda barnet ,som jag set det ur mitt perspektiv, är när föräldrarna blir gamla, sjuka och går bort. Själv har jag två barn och en bonusson och önskar innerligt att de har stöd i varandra när vi föräldrar inte finns mer!

  • Reply Peppe Öhman 9 mars 2019 at 08:44

   Jag kan verkligen förstå den aspekten. KRAM

 • Reply Liljan 9 mars 2019 at 09:10

  Alltså oh! Jag tänkte på detta senast idag och funderade om jag borde fråga om du skulle kunna skriva nåt ihop med Magnus. Och så kommer jag in på bloggen och ser detta?!! Amazing! Är som många andra i kommentarerna mamma till bara ett barn och känner tidvis sån himla ångest för det. Vet att hon skulle vara världens bästa syster och det smärtar mig såååå att jag inte kan ge henne något som hon uppenbarligen vill ha. Så tack tack tack, ska ta till mig allt detta <3

 • Leave a Reply