Länkar

Veckans läsning, lyssning och tittning

8 mars 2019

Tack för alla inspirerande svar på det här inlägget om feministiska handlingar! Jag kände mig glad och upplyft när jag läste dem. Jag föreställer mig att feminismen är som en hemlig motståndsrörelse med förgreningar överallt. En annan sak som slog mig är att feminism visserligen är handling, men att vid sidan om prestationen krävs också att ta tid för sig själv. Tillåta sig kolla på tv-serier, ligga i badet och läsa en bok, eller dra iväg på ridlektion. Prioritera sig själv.

Men det var inte det vi skulle tala om här. Eftersom det är länkfredag bjuder jag på veckans bästa läsning, lyssning och tittning.

Kvinnor och män har inte stått så här längt ifrån varandra på 60 år: Svenska Dagbladet intervjuar Cissi Wallin, Elaine Eksvärd, Moa Matthis, författare till flera böcker om kvinnohistoria, medieforskaren Anja Hirdman, professor Henrik Ekengren Oscarsson  Jag älskar denna långläsning. Häll upp en kopp kaffe och läs den här till frukosten.

Om Kylie Jenner: Det har aldrig varit lättare att i USA gå från att ha varit miljonär till miljardär. Däremot har det aldrig varit svårare att klättra upp från att ha varit fattig till att bli rik.

Everry black woman deservs a doula.

Jag lovar att jag ska sluta tjata om den där Michael Jackson-dokumentären. Såg den på söndag och månad och den var långt mycket värre än vad jag någonsin kunde föreställa mig. Hur Jackson så metodiskt fick pojkarna att älska honom och utnyttjade deras kärlek till honom genom att våldta dem. Här skriver New York Times om dokumentären.

Hit kommer gamla techarbetare för att finns ro. Gamla = alla över 30. Och lite om att bli ”gammal” i en bransch som bara vill ha riktigt unga människor.

USA:s skenande opioidkris.

NPR-podden Hidden Brain om hur en snabb blick på Instagram kan kosta dig 25 minuters koncentrerat jobb. Stäng av notifikationerna.

TV-tipset. Alldeles UNDEBARA Fleabag är tillbaka med säsong 2. Tv-när det är som bäst. Älskar denna serie så mycket.

Måndagens tips på läsning, tittning och lyssning
Är influencers trovärdiga?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Fager Dam 9 mars 2019 at 10:10

    Vet någon om det går att se Michael Jackson dokumentären i Finland? HBO Nordic har inte den.

    • Reply Peppe Öhman 9 mars 2019 at 10:34

      Visas på SVT i dagarna. VPN!

    Leave a Reply