Okategoriserade

Lifehacks del 3

10 mars 2019

Här kommer den sista högen med lifehacks från det här inlägget. Tusen tack för dem, hade väldigt kul när jag läste dem. Älskar att ni som läser den här bloggen är så generösa med tips, råd och åsikter. <3

Bästa lifehack: Svara inte ja eller nej på reflex – avvakta. Man kan be att få fundera och återkomma, man kan vänta ett par minuter/timmar med att svara på mejl/sms/meddelande. Gör att man minskar risken både att ta på sig för mycket och att missa kul saker. Och: Man får lov att återkomma och säga ”jag måste vid närmare eftertanke tacka nej till det här” eller ”det visade sig att jag ändå kan”. Världen går inte under och man minskar risken att själv göra det”

Bästa lifehack: köpa second hand, skippa köttet, gå sova i tid, och det nyaste jag lärt mig: ha en lapp på kylskåpet med allt som finns i frysen så att man inte hittar flera år gamla matlådor där!

Cykla i stället för att ta bilen och satsa på din parrelation ! 

Bästa lifehack: när nåt känns jobbigt och trist att göra, typ städa, tvätta fönster, rensa ogräs etc. Tänk att : nu gör jag detta i 10 -20-30 minuter (välj tid) , efter det får jag sluta om jag vill, 10 minuter känns inte som en lång tid men man kan få mycket gjort bara man börjar på!! och då man en gång kommit sig igång så kanske man gör mera än 10 minuter iaf. Lifehack 2: skaffa häst och njut av livet :)!

Bästa lifehack: Som någon ovan skrev, gör veckomenyer och storhandla. Från det att vi åker hemifrån till att vi är tillbaka från affären tar den ca 50 minuter. Så värt det alla andra dagar i veckan. Bjussar på en bonus också – köpte en sån här och då blev livet i köket så mycket lättare. Förstår inte hur vi klarat oss utan tidigare: https://www.youtube.com/watch?v=yDLW9LAIph8 Har gjort lökhackandet till ren glädje.

Bästa lifehack: Vet inte om det är mitt bästa men; undvik soffan innan kl 20 – livet blir roligare då. Hamnar man i soffan tidgare ärdet risk man aldrig kommer upp.

Bästa lifehack: just nu är det att läsa e-bok eller lyssna på ljudbok samtidigt som jag nattar bebisen, då känns det inte lika mycket som att det tar en evighet.

Bästa lifehack: tar man på strumpor så känns inte smulorna på golvet

Vad ÄR personlig utveckling?
Fördelar med att vara endabarn

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Frizz 11 mars 2019 at 07:56

  Alltid ha choklad hemma.
  Glöm tvätthögar. Och tvättkorgar är äckliga. Det mesta går att tvätta i 40 och är så urtvättat att det inte spelar nån roll vad det är (det är 100 år sen jag fick något att färga av sig på andra saker i maskinen)All tvätt direkt i maskinen och på med den då den är full. (Ni vet undantagen som lakan, handdukar osv men jag snackar everyday t-shirts och kalsonger nu). Övrigt tvätt-hack: sortera strumporna redan då du hänger dem på tork.

  • Reply Peppe Öhman 11 mars 2019 at 17:26

   ALLTID choklad hemma!

  Leave a Reply