Okategoriserade

Vad ÄR personlig utveckling?

14 mars 2019

Snart har 30 personer gått Friday Lab, en kurs som Marianne och jag började planera för ett knappt år sedan och blev verklighet hösten 2018. Jag är så innerligt glad över att vi drog igång labbet och över alla de otroliga människor jag lärt känna där. Den 26 mars börjar vårens två sista kurser och det finns ännu en handfull platser kvar. Hur mycket jag än marknadsför den är det mycket trovärdigare om personer som varit deltagare gör det. Obs! Har EJ betalat Julia och Evis för att skriva detta.

Julia är också coach. Anlita henne och följ henne på @coachjuliaolin på Insta!

Julia, varför valde du att gå med i Friday Lab?

Jag hade en längre tid varit frustrerad över min situation. Jag kände mig fast och visste inte vad nästa naturliga steg skulle vara, endast att jag ville vidare. Jag var på mitt hotellrum i New York när en god vän skickade länken till mig och sa att texten lät som mig. Hela beskrivningen av Friday Lab var så mitt i prick, att jag genast ansökte. Först senare slog det mig att jag kanske behöver kolla priset och tidpunkten. Men alla dessa bitar föll på plats och kursen var långt mera värd än vad den kostade, både i tid och pengar.

Fanns det något som överraskade dig med kursen?

Att den var så bra? Jag var positivt överraskad av innehållet. Det var genomtänkt och strukturerat. Utöver våra träffar tillkom både uppgifter och roliga veckomejl, vilket fick en att ständigt befinna sig i en förändrings- och utvecklingsprocess.

Vad är det största som hände med dig under programmet?

Konkret att jag fick ett nytt jobb, vilket var en del av min målsättning. Jag har även blivit mera proaktiv och handlingskraftig. Istället för att endast tänka många fina tankar försöker jag att förverkliga så många av dem som möjligt.

Har du fortsatt med rutinerna du satte under programmet?

En del rutiner har blivit bestående, t.ex. att jag aktivt skriv ner målsättningar och olika stödlistor för att nå mina mål. Samtidigt fortsätter jag att testa nya saker och utvärdera hurdan effekt de har på mitt liv. Varför skulle du rekommendera Friday Lab? För att teoridelen är aktuell och utmanande. För att uppgifterna sätter dig i rörelse och får dig att tänka bredare och större. För att du kan hitta vänner för livet och få ett nätverk fullt av människor som har liknande passion, driv och drömmar som du har. Det finns stor sannolikhet att Friday Lab kommer att forma och förändra din framtid!

Evis heter @villocksa på Instagram. Följ henne!

Evis, varför valde du att gå med i Friday Lab?

Jag valde att gå med i Friday Lab iom att det var hög tid att prioritera mig och mitt företagande, efter att några år bollat småbarn och företagande med andan i halsen.

Fanns det något som överraskade dig med Friday Lab?

Hur snabbt jag fick konkreta resultat på många olika områden i livet. Både som företagare, men också privat. Det jag trodde jag ville jobba med under kursen smittade av sig på många olika områden – och gav resultat. – Det magiska nätverk som plötsligt fanns där. 9 kvinnor, varav jag träffat bara en på en alumnidag tidigare, fanns plötsligt där, och vi kom varann extremt nära in på livet väldigt fort. De finns alla där ännu månader efter kursen som sällskap under arbetsdagen, peppar, sporrar och hjälper med allt möjligt. Många samarbeten har redan uppstått i gruppen också.

Vad är det största som hände med dig under programmet?

Att jag plötsligt insåg att det är jag som bestämmer över mitt liv. Hur det kan ta 37 år att lära sig är för mig en gåta, men plötsligt trillade polletten ner. Livet händer inte bara, utan det blir vad vi gör det till. Ett instacitat som plötsligt blev verklighet.

Har du fortsatt med rutinerna du satte under programmet?

Japp! Så många nya vanor och tankar som föddes ur de olika övningarna vi gjorde. Har lyckats både strukturera upp mina arbetsdagar OCH slutat bita på naglarna (för första gången i livet) till exempel.

Varför skulle du rekommendera Friday Lab?

Därför att vi alla behöver bli bättre på att sätta oss själva först. Så många av oss sätter karriär, barn, familj etc först, men stannar aldrig upp och tänker till vad det är vi på riktigt vill, eller vart vi är på väg. Det här blev för mig en ständig påminnelse om att sätta fokus på mig själv, mina drömmar, mina mål. Det blir så tydligt då man tittar på hur långt hela gruppen kommit sen kursstart. Klart att det kommer dippar ibland, men SÅ många insikter som vi alla fått. – Det görs så väldigt bra övningar i kursen men styrkan är kanske främst nätverket och att någon faktiskt håller dig ansvarig för de löften du gett dig själv. – Skulle alla gånger lägga pengar på Friday Lab som PT istället för en tränings PT. Är det träningsmål du vill nå kommer Friday Lag ge dig det också. Men en tränings PT kan inte också ge dig tusen andra fördelar.

Fredagsdansen
Lifehacks del 3

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mirjam 14 mars 2019 at 11:25

  Det verkar vara ett så himla bra upplägg. Önskar att jag kunde vara med på en kurs, men tror inte ekonomin tillåter det nu när jag är föräldraledig. Men längre fram förhoppningsvis, om ni kommer köra fler kurser. Jag uppskattade verkligen webinaret (tyvärr hade jag missat att min sambo hade en jobbgrej då så jag var tvungen att försöka rodda två småbarn samtidigt, vilket gjorde det svårt att fokusera) men som sagt – uppskattade det ändå!

  • Reply Peppe Öhman 14 mars 2019 at 20:45

   Du får hemskt gärna vara med på fler webinar! Och vi ordnar fler Friday Lab-kurser i höst. Håller tummarna för att du kan vara med då! kram

 • Reply Två platser kvar i Friday Lab - Livet & LA 20 mars 2019 at 09:04

  […] Nästa tisdag börjar årets sista Friday Lab-kurs. Jag vet att jag tjatat mycket om den här på bloggen, men det är faktiskt en av de bästa saker jag gjort på länge. Att få följa med hur folk prioriterar sig själva, får jobb, reder ut vardagen och skapar fina vänskapsrelationer. Här kan du läsa vad två deltagare har att säga om labbet. […]

 • Leave a Reply