Länkar

Måndagens tips på läsning, tittning och lyssning

18 mars 2019

Det är Cecilias fel att vi alla missade fredagens lista med länkar, men lyckligtvis är det aldrig för sent att lägga upp den sådan. Här kommer texter och annat smått och gott jag avnjutit på sistone och vill tipsa er om.

Den här texten kunde jag verkligen relatera till. Att jobba inom kreativa yrken och jämföra sig med människor inom samma bransch som kommer från en förmögen familj eller är gift med en person med bra inkomst. Den obehagliga avunden!

Den här hänger ihop med temat ovan. Den ekonomiska osäkerheten man känner som skribent och att inte ha råd med a room of your own. I en dyr stad som Los Angeles blir det extra tydligt att alla inte kan jobba med kreativa yrken.

Elon Musk är på många sätt en rövhatt.

I helgen pratade vi såklart om Michael Jackson-dokumentären Leaving Neverland och om Janet Jacksom kommenterat detta. Vi fick inget svar på det, men LaToya Jackson gjorde tydligen redan 1993 ett uttalande om att hennes bror var pedofil.

Nu när Kina slutat importera amerikanskt skräp blir det tydligt att återvinning inte är en lösning på att världen svämmar över i sopor. Lösningen är att konsumera mindre.

Nu när Kina slutat importera amerikanskt skräp blir det tydligt att återvinning inte är en lösning på att världen svämmar över i sopor. Lösningen är att konsumera mindre.

För alla som är det minsta intresserade av design och copycats rekommenderar jag Instagramkontot Diet Prada. Och den här artikeln om fenomenet.

Podden Hidden Brain har jag tipsat om förut, men den tål att påminnas om. Om hur hjärnan fungerar, kulturellt beteende och populärpsykologi när amerikaner är som bäst: fun, yet educative.

Minns ni som vi sörjde att ”The Good Wife” to slut? En serie som inte vid första anblicken verkade så bra, men som sedan bara växte och växte. Vem hade trott att spin offen ”The Good Fight” skulle hålla? Det gör den och nu har säsong tre premiär.

En lista med bra länkar
Veckans läsning, lyssning och tittning

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply puva 20 mars 2019 at 06:10

    Jag älskade The Good Wife och älskar The Good Fight och hade missat att det kommit nya avsnitt: TACK. Ska bingea denna varje kväll nästa vecka då jag lever hotelliv i Uleåborg (jag vet, det låter vilt eller hur!)

    • Reply Peppe Öhman 23 mars 2019 at 19:25

      Lyckans dig som har hela framför dig!!!

    Leave a Reply