Personligt

Mina morgonrutiner

19 mars 2019

Vill ni höra hur en helt vanlig morgon ser ut hos oss? Så här är det alla de dagar Magnus inte måste stiga upp klockan sex för att klippa en podd innan han drar på inspelning eller Vidar har late start (det har han varje onsdag).

06.40 min biologiska klocka väcker mig och jag morgnar mig med telefonen i några minuter. Stiger sedan upp, tömmer diskmaskinen, kokar kaffe, kokar ett ägg och brer en ostmacka. Har jag tur hinner jag äta frukost med morgontidningen (på skärmen) en liten stund.

07.00 första väckningen av Vidar. Jag återvänder till kaffe och morgonläsning.

07.10 andra väckningen av Vidar.

07.15 tredje väckningen av Vidar. Nu mer mer irritation i rösten.

07.20 Vidar stiger upp. Har staplar in i köket med täcket runt sig. Jag ger honom frukost som han äter vid matbordet.

07.30 Majlis vaknar. Hon är den mest oberäkneliga i den här ekvationen. Ibland vaknar hon när jag stiger upp, andra dagar klockan 08.00.

07.30 Magnus stiger upp och försvinner in i badrummet där han tappar upp ett bad och ligger sedan och lyssnar på nyheter/svarar på mail på telefonen.

07.55 Vidar har avslutat sin frukost, klär på sig och borstar tänderna.

08.00 Magnus stiger upp ur badet.

08.05 jag försöker få Majlis att äta frukost.

08.10 Vidar packar sin skolväska och Magnus lagar lunch åt honom.

08.20 Magnus tar Vidar till skolan.

08.45 Magnus kommer hem igen med kaffe åt mig. Sen börjar arbetsdagen.

Orka vara författare
När det gör ont

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Tove N 19 mars 2019 at 21:02

  När mitt barn var fem var han svår att få upp ur sängen på morgonen. Jag lät honom själv få hitta på en lösning på problemet och det har funkat mycket bättre sedan dess!

  • Reply Peppe Öhman 20 mars 2019 at 16:51

   Tack för tips! Ska testa. Barn brukar ju gilla att bestämma själva.

 • Reply Jennifer 19 mars 2019 at 22:54

  Oj vad jag minns det där när man var barn och bodde hemma och mamma/pappa fick väcka en gång på gång ropades på en…. Det var inget lätt jobb, hehe.

  Intressant också att Magnus tar ett bad på morgonen?!! Lät som en bra och rofylld morgonrutin 🙂

  • Reply Peppe Öhman 20 mars 2019 at 16:52

   Blir så TRÖTT på dessa väckningsrundor, men men snart flyttar han väl hemifrån och då kommer jag att sakna det (eller kanske unte precis det). Och ja, Maggan är verkligen en livsnjutare. Det har hänt att han stigit upp klockan sex för att SÄKERT hinna med badet.

 • Reply emster 20 mars 2019 at 02:17

  låter väldigt nice. speciellt att katten är med också.

  • Reply Peppe Öhman 20 mars 2019 at 16:53

   Katterna är äntligen tillbaka efter exilen på grund av ringorm (som smittade halva familjen).

 • Reply Ingela 21 mars 2019 at 23:31

  Hej och tack för en alltid läsvärd blogg!
  Mina tre barn har själva fått se till att de tagit sig upp på morgonen sedan de började skolan. Vi bor i glesbygd och en missad skolbuss betyder ingen skola den dagen. Om de inte tagit sig upp och med bussen, som går alldeles utanför vårt hus, har de varit tvugna att själva ringa skolan för att anmäla frånvaro.
  Nu är minstingen snart 17 år och jag kan inte minnas en enda försovning för någon av kidsen.

  Mvh Ingela

 • Reply Majsan 24 mars 2019 at 12:02

  Inte visste jag att det var det som var livet.. som en svensk poet en gång skrev; men oftast stannar vi inte upp innan något ovanligt sker så det är bra att också ”håksa” det vanliga; du skriver mycket tänkvärt fast läsarna = bl.a. jag inte alltid kommenterar men vi skulle ju inte följa din blogg om det inte gav oss något, så om det ibland ekar tomt efter ett inlägg så behöver det inte betyda att det var oviktigt eller ointressant på något sätt (brukar inte dina inlägg vara) utan mera ett hummande från läsaren, just så är det, och då finns det ju inget mer att tillägga ;

 • Leave a Reply