Länkar

En lista med bra länkar

22 mars 2019

Ingen brukar kommentera på de här inläggen med läs- och andra tips, men jag gillar ändå att göra dem och inbillar mig att ni gillar att få roliga länkar. Alltid finns det något nytt intressant att förkovra sig i.

Om att vara tjock (i Kina) och längta efter att bli smal eftersom det då är lättare att acceptera och älska sig själv (eller?).

Gud vad jag inte skulle orka ge mig in i botox- och fillersvärlden, men ALLA sysslar ju med det. Jag har alltså inga moraliska problem (några feministiska kommentarer dock) med att folk vill göra sig snyggare, men det verkar så tidskrävande och dyrt. ORKA!

Den sexistiska och rasistiska teorin: The Replacement Theory handlar om att vita kvinnor inte får ”tillräckligt” många barn. Otroligt obehagligt.

Det är lönlöst att banta.

Att folk har fått sina positioner och jobb på basen av kompetens, hårt arbete och studier är en lögn som upprepats så många gånger att vi tror på den. Meritokrati existerar inte enligt den här texten.

Från ett amerikanskt perspektiv är det imponerande och fantastiskt att Nya Zeeland så fort förbjuder halvautomatiska vapen.

Så många singlar: Mer än hälften av alla amerikaner mellan 18-34 har ingen kärlekspartner.

Tycker ni ska se dokumentären Out for Blood in Silicon Valley. Alla kommer snart att tala om den (eller det gör de i alla fall här).

Lyssnade på avsnittet Never go to Vegas på podden Hidden brain. Första delen var kuriosa om A, B och C-kändisar, men sen kom det riktigt intressanta. Om hur rika människor i USA idag inte visar sin förmögenhet genom dyra klockor och bilar, utan genom att spara till barnen, köpa organisk mat, ge ungarna musiklektioner, gå på pilates, shoppa på Farmer’s Market etc etc Ska tala mer om den i podden med Maggan.

Fredagslänkar!
Måndagens tips på läsning, tittning och lyssning

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Hanna 22 mars 2019 at 22:12

  Hej Peppe! Jag uppskattar verkligen de här länktipsen! Tack för att du orkar samla och dela dem varje vecka, ger mig mycket glädje (och ny information) 🙂

 • Reply Sofia 23 mars 2019 at 00:18

  Jag älskar de här inläggen! Sorry, skulle kommenterat o sagt det tidigare 😌 för tänker ofta det när jag läser dem. Jag hinner just aldrig bredda mitt eget läsande men hittar ofta nya infallsvinklar tack vare dina länkar.

 • Reply Ulrika 23 mars 2019 at 00:20

  jo jo ÄLSKAR länklistorna! letar och spanar efter infall till krönikor och text, är så trött på att skåda inåt eller mot mitt eget liv och vill hämta infall utifrån. (vet inte om den där meningen var begriplig, har inte fått mitt morgonkaffe än). gillar i alla fall att få dessa blandade listor som sporrar att förkovra sig och tänka lite

 • Reply DDT 23 mars 2019 at 01:01

  Ja, klart att vi gillar! Jag läser och lyssnar på i stort sett allt du tipsar om. Vilket blev uppenbart sist du själv bad om tips på poddar. Först tänkte jag att jag skulle skriva ner mina favoriter, men sedan insåg jag att allt var sådant jag hittat via din blogg.

 • Reply Linn 23 mars 2019 at 01:54

  Jag älskar dom här inläggen! Keep em coming!

 • Reply Emma 23 mars 2019 at 02:06

  Jag läser och uppskattar! Gillar blandningen mycket.

 • Reply Ellen 23 mars 2019 at 04:28

  Kommenterar för att bekräfta att ja, jag gillar! Men det är lätt att missa att kommentera när man fastnar i någon av de bra länkarna 🙂

 • Reply Sofia 23 mars 2019 at 06:33

  Jag uppskattar de här inläggen mycket! Men har däremot tänkt på att det enda som fattas med den här eminenta bloggen är funktionen att länkar öppnas i nytt fönster när man klickar 😉

 • Reply Johanna 23 mars 2019 at 08:00

  Hej,
  Brukar aldrig kommentera i bloggar men måste göra det nu, dessa tipsinlägg är bland mina favoritinslag i denna blogg. Tror inte jag kan vara ensam om att tycka det. Så fortsätt tipsa!

 • Reply Peppe Öhman 23 mars 2019 at 08:25

  Blev GLAD! Så kul att ni också gillar läs tips! Tack för att ni tog er tid att kommentera <3 Och hade inte tänkt på att länken INTE öppnas i nytt fönster. Otroligt irriterande. Ska fnula ut hur man gör så den öppnar sig i ett nytt.

 • Reply Kirsten 23 mars 2019 at 08:40

  Jag ÄLSKAR dina inlägg med tips och länkar, det är veckans bästa inlägg. Tack för att du tar dig tid, jag lär mig nåt nytt varje gång!

 • Reply Maria 23 mars 2019 at 09:52

  Peppe Peppe! Gillar alla dina inlägg! Men kommenterar inte så ofta. Självkritisk, tycker det låter knäppt det jag skriver. Ska strunta i det och skriva mer kommentarer.
  Läser själv om Jemila i DN idag och det är så gripande och fruktansvärt att jag inte har tänkt på något annat. Så glad att hon nu bor i Sverige med sin man och sin son. Vill att hon ska känna sig trygg. Ingen idé att länka då det är en betalspärr, rekommenderar ALLA att läsa. Ta en prenumeration bara för den intervjun, det är den värd.

  I övrigt gillar jag dina tips. Tack för att du samlar ihop och hjälper mig att läsa, lyssna och lära!

  • Reply Peppe Öhman 23 mars 2019 at 12:10

   Tack Maria <3 Jag läste också om Jamila. Det var sannerligen ingen lätt läsning (vilken otrolig journalist Niklas Orrenius är!), men som du säger ett måste. Kommer aldrig att kunna glömma hennes berättelse.

 • Reply Jessi 23 mars 2019 at 11:35

  Älskar också dessa inlägg!
  Apropå botox har jag funderat så mycket på det det senaste. Jag vill inte bry mig om mitt utseende till den grad att jag skulle överväga botox eller fillers. För mig känns det som att det går emot så mycket av vad jag står för, det hade inte känts rätt helt enkelt. Men jag har börjar bli smått besatt av att i princip alla man ser nu för tiden har så sköta pannor, i princip ingen har belymmersrynkor som jag har (är 41 år) och jag under vad det beror på. Har jag bott under en sten den senaste tiden? För jag har inte fattat hur vanligt det är. Det blir så konstigt också när i princip ingen säger att de gör det så man börjar ju undan vad det är för fel på en själv som ser annorlunda ut. Jag vill inte påverkas men känner att jag ändå gör det, för det är klart att det är finare att se sådär slät ut istället för så som jag ser ut!

  • Reply Peppe Öhman 23 mars 2019 at 12:08

   Kan relatera till TUSEN PROCENT!

 • Reply s 23 mars 2019 at 13:12

  Gillar att få tips. Fastän internet är stort har jag märkt att jag oftast besöker samma sidor. Så är glad att få tips!

 • Reply Laura 24 mars 2019 at 01:03

  Här i grottlandet Finland går det inte att se Elizabeth Holmes-dokumentären (ännu åtminstone), men ABC Radio har en minst lika intressant poddserie, The Dropout, om Holmes och Theranos.
  http://abcradio.com/podcasts/the-dropout/

 • Reply Ulrica 24 mars 2019 at 03:00

  Det här är veckans favoritinlägg för mig! Så ledsen att jag inte kommenterar flitigt.. Har lärt mig massor och verkligen hittat intressanta ämnen utanför min bubbla att fördjupa mig i!

  Du är grym, keep up the good work 🤗👌🙏💪!

 • Reply Anna 25 mars 2019 at 12:45

  Tycker också om dina länkar! Men tänkte på det där du skrev om botox och fillers. Tror du det har att göra med var man bor och i vilka kretsar man rör sig? Har inte sett något av det där jag bor, även om jag sett ett par annonser… Får kanske hålla ögonen öppna för detta…

  • Reply Peppe Öhman 25 mars 2019 at 13:07

   verkligen! Tycker att det är vardagsmat både i LA och Stockholm, men säkert mycket, mycket ovanligare på andra ställen. Bar påminnelse om att ens egen verklighet kanske inte alltid är så representativ.

 • Reply Peppe Öhman 26 mars 2019 at 20:42

  Tack igen för att ni tog er tid att kommentera här! Blev glad <3

 • Leave a Reply