Okategoriserade

Chokladöverdragna popcorn

27 mars 2019

När jag var liten brukade min mormors syster Karin (idag 104 år gammal) bjuda på chokladpopcorn. Minns att jag ÄLSKADE dem, men kunde inte som vuxen hitta dem i affären. Några årtionden senare kommer Whole Foods till min räddning. Jag vill absolut inte att ni förväxlar dessa med sötade popcorn, det kan vi alla komma överens om att är äckligt. Men det finns däremot någonting gäckande med kombinationen salt och sött.

Det ser inte mycket ut till choklad, men smaken kommer väldigt bra fram.

Jag är ganska öppen för nya smakupplevelser. Salt på vattenmelon. Chips och choklad. Lakrits/salmiak med choklad. Jag tror att man kan lära sig gilla allt. Vill minnas att professorn Micael Dahlen gjorde ett experiment där han testade att vänja sig vid smaken smör på skumbananer. Det som jag inte kan tycka är gott är saltgurka (pillar alltid bort den från hamburgare) och Janssons frestelse (skyller på skolköket). Alltså inte nödvändigtvis i kombination utan också individuellt.

Finns det en ovanlig kombination av smaker ni älskar? Maträtt/råvara ni absolut inte får ner?

Kom ihåg att rösta i riksdagsvalet
Två platser kvar i Friday Lab

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Catharina 27 mars 2019 at 13:58

  Alltså… jag är som ett barn när det kommer till ganska mycket mat… Petar bort följande:
  – Rå lök (gul, röd, whatever)
  – Rå paprika
  – I stort sett all sorts svamp (kan svälja ner kantareller om det bjuds och har faktiskt lagat kantarellrisotto – med massor av parmesan förstås)
  Ok, det kanske inte är så mycket mer (förutom lever, njure, grisfötter och annat som ser för levande ut) men det ska så ofta proppas in rå lök på mackor, sallader osv. Stört 🙂

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:31

   Haha, kan relatera till att speciellt gullök blir ganska slemmig när den steks.

 • Reply Jesssica 27 mars 2019 at 14:42

  Äter allt, precis allt, men blir besviken om något innehåller koriander pga smakar tvål. Ok, äter inte allt, äter inte tvål. 😀

  Har barn som äter ingenting. De petar och undersöker maten. Skulle helst sätta den under microskop och undersöka den innan de tar en bit så liten så att den inte är synlig för blotta ögat, sträcker ut tungan, låter den osynliga matbiten nudda tungan i en millisekund, innan de spottar (!). Så besviken på det med, för när de var små åt de allt! Det var när de började skolan som de slutade äta. Typ det enda de äter nu är äppelskivor med kanel på. Det är hela deras diet. Det är frukost, lunch, mellanmål, middag, fredagsmys och festmåltid.

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:36

   Hahaha, min enda kommentar till detta är: SÅ ROLIG SKRIVET! Börja blogga om du inte redan gör det. Tack.

 • Reply Anna 27 mars 2019 at 16:39

  Har inte lika mycket äckel inför mat som innan jag blev vegetarian (kött har alltid typ hårda bitar och grejer?? samt pallar inte skaldjur) men äter inte blomkål (smak) eller svamp (konsistens). Cream of mushroom funkar, men riktig svampkonsistens ger mig ofrivilliga kväljningar. Vet inte om jag gillar några ovanliga smaker, men häromdagen parade jag ihop glassmakerna grapefruktsorbet och cookies & cream, var jättegott, men min man och kompisar rynkade på näsan.

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:38

   Jag hade aldrig problem med att köttet skulle vara äckligt i sig medan jag ännu år sånt, men så fort jag nuddade vid tanken på industriell djurhushållning tappade jag aptiten. Tror att jag skulle gilla grapefruktsorbet och cookies & cream.

 • Reply Mirjam Ekström 27 mars 2019 at 19:28

  Här på Nya Zeeland är det väldigt poppis att bre jordnötssmör på selleristjälkar (tror i alla fall att det är en typisk nya zeeländsk grej för jag hade aldrig hört talas om det innan jag flyttade hit, men kan ha fel). Tycker hur som helst att det låter som en rätt udda kombo, men måste ju testa det i alla fall. Uppenbarligen funkar det bra enligt många. Däremot så ÄLSKADE jag messmör på salladsblad när jag var liten.
  Och en maträtt som jag absolut inte får ner är blodpudding!

  • Reply Lotta 28 mars 2019 at 12:23

   ”Ants on a stick” selleri stjälk med jordnötssmör och russin, åt en bekant i Texas, så även på andra sidan av jorden, så tycks den kombon gillas (jag provade dock aldrig…)

   • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:41

    Bort med russinen och jag är game.

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:38

   jordnötssmör på selleristjälkar äter jag här i LA! (kan relatera till blodpudding)

 • Reply Jennifer 27 mars 2019 at 23:02

  Fast hey, jag gillar de sötade popcornen!! De är väl alltid lite salta också? 😉 Poppar ganska ofta popcorn hemma på spisen och brukar krydda dem med dipp-krydda, tips!

  Älg/ren-tunga. Låter kanske lite märkligt, men det är sååå gott. Och varför inte äta hela djuret om man nu äter djur?

  Jag är inte förtjust alls i selleri, koriander, persilja, dill och svartpeppar. Alltså lite peppar ok, men det ska inte smaka och nymalen över maten är liksom, nej.

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:39

   AHA! Kanske de är det. Ska testa. Tack! Och tycker att det är precis som du säger: äter man kött ska man äta hela djuret.

 • Reply bohemianmaggie 28 mars 2019 at 06:14

  Jag gillar jordnötssmör (osötad) på morot och avokado med surkål. Sååå gott! Hmm, undrar om man enkelt kunde göra salta chokopopcorn själv… lät nämligen gott.

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:39

   Jag med!! Perfekt snack.

 • Reply Maria 28 mars 2019 at 06:52

  Oh vilken rolig fråga, låter toppen med chokladpopcorn!
  Lakrits och citron
  Lakrits och hallon
  Ahlgrens bilar och Neverstop
  Grillad korv med bröd ska det vara skagenröra på
  helst!
  Korvmacka med messmör

  Kan inte med innesmaken tryffel, förstör ju allt!

  • Reply Peppe Öhman 28 mars 2019 at 12:40

   Jag älskar tryffel, men går OCKSÅ igång på alla de smakkombinationer du nämnde. Förutom Neverstop för det vet jag inte vad det är. kram!

 • Reply Lotta 28 mars 2019 at 12:24

  ”Ants on a stick” selleri stjälk med jordnötssmör och russin, åt en bekant i Texas, så även på andra sidan av jorden, så tycks den kombon gillas (jag provade dock aldrig…)

 • Reply Annika 28 mars 2019 at 15:35

  Pommes frites som är varma och välsaltade och som man doppar i vaniljmjukglass! Sött, salt, varmt och kallt, kanon kombo! Pommes frites och och vaniljmilkshake funkar ju också om det kniper.

  • Reply Peppe Öhman 30 mars 2019 at 14:45

   Litar på dig i detta!

  Leave a Reply